Brevoxyl na wągry? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-24, 13:34   #1
zdesperowany7
Przyczajenie

Brevoxyl na wągry?

Witam!

Mam pytanko do osób którym brevoxyl/benzacne pomógł pozbyć się wągrów i zaskórników.

Do rzeczy - wg ulotki efekty widać po 4-6 tygodniach regularnego stosowania, ale jak wyglądają wcześniejsze etapy, przykładowo po 2-3 tygodniach?

Zużyłem juz całą tubkę brevoxylu i teraz jadę na benzace, ale wytrzymuje max. 2 tygodnie po czym muszę wycisnąć i zmasakrować sobie twarz;/
Niestety mimo regularnego stosowania z każdym dniem wągry są coraz bardziej widoczne i nie wiem czy tak ma być czy nie? Może ten okres trzeba przetrzymać i one po prostu same wyjdą?

Nie mam zielonego pojęcia Dlatego proszę tych którzy przeszli całą kurację i którym ona pomogła o dokładne opisanie przejścia przy sumiennym stosowaniu maści przez 5-6 tygodni.

Z góry dziękuję za pomoc!
zdesperowany7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-25, 10:06   #2
bombonierka654
Raczkowanie

Dot.: Brevoxyl na wągry?

Ja stosuje benzacne na pojedyncze krostki i nawet pomaga. Też chętnie się dowiem co z wągrami bo mam ich dużo na nosie, niestety benzacne sprawia ze po kilku dniach skóra mi się strasznie łuszczy... może jest jakiś inny preparat na wągry, który tak nie wysusza...?
Stary 2012-07-26, 12:28   #3
zdesperowany7
Przyczajenie

Też tak mam niestety;/ Jakby było mało, że mam pełno wągrów, to jeszcze po tej maści strasznie mi sie łuszczy skóra;/ Jeszcze gdyby to pomagało, to bym to jakoś przebolał, ale tak to mam i wągry i suchą skórę .... masakra;(

Juz trzy lata się z tym męczę i przetestowałem naprawdę sporo specyfików, ale bezskutecznie. I co gorsza popadłem chyba w nałóg wyciskania przez co roznosi mi się to na czoło i brodę ;((

Chyba czas najwyższy pomyśleć o dermatologu.
W związku z tym mam kilka pytań:
- trzeba mieć skierowanie?
- czy bez skierowania mogę umówić sie na wizytę na książeczkę i czy będzie to odpłatne?
- ile mniej więcej trzeba czekać na taką wizytę?

Edyta dodaje, że chyba złe forum wybrałem na swój temat. Sorki jeśli to sprawia jakikolwiek problem.

Edytowane przez zdesperowany7
Czas edycji: 2012-07-26 o 12:32
Stary 2012-07-26, 14:59   #4
Figlak
Zadomowienie

Mi nie pomogł ani jeden preparat ani drugi, a stosowałam dość długo je.
Używałam też epiduo, podchodziłam do niego 2 razy za kazdym razem stosowałam po 3 miesiące, efektów brak. Potem było jeszcze kilka innych kremów, żeli maści, tez nie pomagały.
Wydaje mi się, że dużo łatwiej wyleczyć takie ropne pryszcze niż wągry.
Obecnie używam skinorenu kremu i wydaje mi się że delikatna poprawa jest, ale stosuje dopiero 2 tygodnie, a kuracja ma chyba trwać około 3 miesięcy, więc licze że może coś się jeszcze poprawi, chociaż obawiam się że skóra może się przyzwyczaić.
Podobno skinoren żel jest mocniejszy, więc może to byłoby lepsze.
Kiedyś próbowałam tez olejku pichtowego, robiłam peelingi ( niestety mam naczynkową cere więc mechaniczne odpadają) też nie pomogło.
Figlak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-26, 20:36   #5
asiuulkaa
Zadomowienie

Brevoxyl na wągry mi nie pomógł. Wyleczył mnie z pryszczy, ale na wągry niestety nie podziałał... Cały czas szukam czegoś co pomoże się ich pozbyć i jak na razie kiepsko.
asiuulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-30, 14:19   #6
Pannamonia
Raczkowanie

Wągry to po prostu łój na którym osadziły się zanieczyszczenia, dlatego najlepszą kuracją jest dokładne mycie twarzy ciepłą wodą i mydłem z lekkim masażem, żeby wyszły.
Jeśli nie masz zbyt wrażliwej skóry możesz też używać jakichś toników z alkoholem - alkohol rozpuszcza tłuszcze.

Edytowane przez Pannamonia
Czas edycji: 2012-07-30 o 14:21
Pannamonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-30, 19:27   #7
zdesperowany7
Przyczajenie

I tu sie mylisz.
Po 1 jesli chcemy myć buźkę, to nie za często (1-2 razy w ciągu dnia) i najlepiej delikatnym żelem antybakteryjnym. Zbyt częste mycie zwykłą wodą wysusza skórę co pobudza do większego wydzielania łoju i jest jeszcze gorzej! To samo tyczy się mydła.
O tonikach alkoholowych również nalezy zapomnieć, bo na dłuszą metę podrażniają i wysuszaja skórę, a to nam zdecydowanie nie służy.

A to mój wpis z innego wątku:

http://kuchnia.wp.pl/fototematy/353/9/1/to-jedzenie-psuje-cere.html#photo
Nie żebym zachęcał do jedzenia słodyczy, ale uważam, że po prostu warto o tym wiedzieć i nie mieć wyrzutów sumienia jak się od czasu do czasu przekąsi jakąś czekoladkę

http://infografika.wp.pl/title,Ten-n...wiadomosc.html
To tez myślę ciekawy i wart przeczytania artykuł

Ja juz nie wierzę w żadne cudowne maści/leki. Po prostu postaram się dbac o swoją face systematycznie wykonując zalecane przez specjalistów rady Czyli:

- domowej roboty tonik z cytrynki
- raz w tygodniu peeling z płatków owsianych + maseczka ściągająca z bialka kurzego
- dobry krem nawilżający i matujący
- zastąpienie zwykłego mydełka specjalnym żelem
- jak najmniej grzebania przy syfkach, choć te maluśkie białe nie zaszkodzi wycisnąć jak od czasu do czasu wyskoczą )

To tyle, mam nadzieję, że wytrzymam i że pomoże mi to w poprawie wyglądu Jeśli ktoś chce się przyłączyć do mojego postanowienia, to serdecznie zapraszam i życze powodzenia ;P
Stary 2012-07-30, 19:30   #8
zdesperowany7
Przyczajenie

Mylisz się!

Polecam przeczytać mój wpis z innego wątku:

http://kuchnia.wp.pl/fototematy/353/9/1/to-jedzenie-psuje-cere.html#photo
Nie żebym zachęcał do jedzenia słodyczy, ale uważam, że po prostu warto o tym wiedzieć i nie mieć wyrzutów sumienia jak się od czasu do czasu przekąsi jakąś czekoladkę

http://infografika.wp.pl/title,Ten-n...wiadomosc.html
To tez myślę ciekawy i wart przeczytania artykuł

Ja juz nie wierzę w żadne cudowne maści/leki. Po prostu postaram się dbac o swoją face systematycznie wykonując zalecane przez specjalistów rady Czyli:

- domowej roboty tonik z cytrynki
- raz w tygodniu peeling z płatków owsianych + maseczka ściągająca z bialka kurzego
- dobry krem nawilżający i matujący
- zastąpienie zwykłego mydełka specjalnym żelem
- jak najmniej grzebania przy syfkach, choć te maluśkie białe nie zaszkodzi wycisnąć jak od czasu do czasu wyskoczą )

To tyle, mam nadzieję, że wytrzymam i że pomoże mi to w poprawie wyglądu Jeśli ktoś chce się przyłączyć do mojego postanowienia, to serdecznie zapraszam i życze powodzenia ;P
Stary 2012-07-30, 20:54   #9
BeataLuk
Zadomowienie

Widze, że nie jestem sama. Moim utrapieniem są zaskórniki na czole i brodzie plus wągry na nosie. Z kremów polecić moge paste cynkową ( strasznie tania ok. 3 zł ) oraz serie kremów/zeli itp. "Siarkowa moc". Ja postanowiłam wybrac się do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy. Kiedys przechodziłam ten koszmar, a mianowicie kosmetyczka sama mi wszystko wyduszała ( bolało okropnie ). Niedawno przeczytałam o peelingu kawitacyjnym i sądzę, że warto spróbowac, więc pewnie niedługo się wybiore i mam nadzieje, że to pomoże

KOSMETYKI
BeataLuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-12, 14:48   #10
zdesperowany7
Przyczajenie

Jakie leki byście polecili na zaskórniki (szczególnie wągry na nosie) ?

Nie pytam o specyfiku typu garnier, tylko o leki,maści,kremy i innego rodzaju preparaty działające na wągry, ale chodzi mi tylko o produkty apteczne.
Stary 2012-08-13, 10:45   #11
watacukrowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zdesperowany7 Pokaż wiadomość
Witam!

Mam pytanko do osób którym brevoxyl/benzacne pomógł pozbyć się wągrów i zaskórników.

Do rzeczy - wg ulotki efekty widać po 4-6 tygodniach regularnego stosowania, ale jak wyglądają wcześniejsze etapy, przykładowo po 2-3 tygodniach?

Zużyłem juz całą tubkę brevoxylu i teraz jadę na benzace, ale wytrzymuje max. 2 tygodnie po czym muszę wycisnąć i zmasakrować sobie twarz;/
Niestety mimo regularnego stosowania z każdym dniem wągry są coraz bardziej widoczne i nie wiem czy tak ma być czy nie? Może ten okres trzeba przetrzymać i one po prostu same wyjdą?

Nie mam zielonego pojęcia Dlatego proszę tych którzy przeszli całą kurację i którym ona pomogła o dokładne opisanie przejścia przy sumiennym stosowaniu maści przez 5-6 tygodni.

Z góry dziękuję za pomoc!
Ja kiedys stosowałam Brevoxyl i nic mi nie pomógł, tylko wysuszył moją skórę., dlatego nie polecam
watacukrowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-18, 14:43   #12
zdesperowany7
Przyczajenie

Ostatnio zacząłem myć skórę twarzy żelem do mycia naczyń Ku mojemu zaskoczeniu nawet fajnie usuwa wągry, tyle tylko, że na krótko, bo juz nastepnego dnia znowu jest to samo
Czy żel do mycia naczyń może zaszkodzić skórze twarzy?
Co najlepiej zrobić aby pory się ponownie nie zapełniały tym okropieństwem?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości