Szukam odpowiedniego miejsca. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-14, 20:26   #1
Krakau
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Krakau

Szukam odpowiedniego miejsca.

Witam!

W te wakacje chcemy wybrać się ze znajomymi gdzieś za granicę w ramach odpoczynku po sesji letniej. Wszyscy jesteśmy w wieku 19-20-21 lat, grupa kilkuosobowa, co nas interesuje? Oczywiście nocą imprezy: na plaży, w klubach etc., a za dnia moja siostra i mój facet na pewno zechcą trochę pozwiedzać, a ja wylegiwać się na plaży i nic nie robić. Po prostu głośne, młodzieżowe i imprezowe miejsce.

Szczerze? Szukam miejsca podobnego do Lloret de Mar, jednak tam byłam już dwa razy i chętnie udałabym się do jakiegoś innego, równie fajnego miejsca. (Tak samo odpada Rimini we Włoszech )

A, no i cena za pobyt - tak do 2000 na głowę. Czyli jakieś Cypry, Wyspy Kanaryjskie etc. odpadają. Chodzi mi o dobrą zabawę, żeby mogło być głośno, żeby było co zwiedzać. Któraś z was poleca coś? Może jakaś Grecja, Chorwacja? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.

Poznań miasto doznań <33

Edytowane przez Krakau
Czas edycji: 2013-01-14 o 20:33
Krakau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 20:52   #2
TelephoneDesire
Evil olivE

Dot.: Szukam odpowiedniego miejsca.

To może Split? W lato dużo się tam dzieje. Pogoda zazwyczaj dopisuje i jest co zwiedzać. W cenie pewnie się jakoś wyrobicie. W Chorwacji popularne są pokoje do wynajęcia na parę tygodni za niezłe ceny.
Stary 2013-01-14, 20:57   #3
Krakau
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TelephoneDesire Pokaż wiadomość
To może Split? W lato dużo się tam dzieje. Pogoda zazwyczaj dopisuje i jest co zwiedzać. W cenie pewnie się jakoś wyrobicie. W Chorwacji popularne są pokoje do wynajęcia na parę tygodni za niezłe ceny.
A jak z imprezami? Jest to typowe miasto turystyczne, dla młodych i głośnych ludzi? Milion klubów, pubów, gdzie się nie pójdzie, tam turyści?

Poznań miasto doznań <33
Stary 2013-01-14, 21:14   #4
TelephoneDesire
Evil olivE

http://www.chorwacja-turystyka.travel.pl/dyskoteki.html -ciekawy portal na ten temat
Stary 2013-01-17, 07:47   #5
Bobisiowa
Przyczajenie

Hej,
Jesli Grecja to polecam Kretę. Heraklion- stolica, więc na pewno znajdziecie mase imprezowni plus zwiedzanie. Osobiście polecam Rethymno, są dyskoteki dla turystów - naprawdę dużo młodzieży, fajne miejsce, ale jeśli chcecie jechać na typową grecką imprezę, to trzeba pogadać z jakimś barmanem i nie wierze, że Wam nie pokaże fajnych klubów. Byłam w Rosie - super impreza, grecka muzyka, basen na środku dyskoteki - na zewnątrz hamaki, bary. Druga to Baja, beach bar, z imprezami na plaży. Jedne z najlepszych wakacji, plaża, imprezy i tak w kółko. Godne polecenia!
Rimini odpadło, ale tam też fajnie było

Edytowane przez Bobisiowa
Czas edycji: 2013-01-17 o 07:49
Bobisiowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 02:40   #6
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

My sie wybieramy na Ibize w te wakacje, chcemy wynajac dom na 12 dni, niewiem jeszcze jaki zalezy ile osob z nami pojedzie Mozecie sie dolaczyc

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 20:23   #7
Malgos_12
Zakorzenienie

Polecam Ayia Napę na Cyprze - mieszkałam tam - miejsce dokładnie takie jakiego szukasz poza tym można troszkę pozwiedzać jak się znudzi imprezowanie i jest świetny park wodny.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-18, 20:55   #8
Pampalini
Rozeznanie

Alanya w Turcji dzieje się... - ogromnie polecam, jeśli zależy Wam na imprezach i bogatym życiu nocnym :P

zresztą, wszystkie bardziej znane kurorty... Złote Piaski, Słoneczny Brzeg - no to Bułgaria...
Chorwacja i Czarnogóra zrobiły się też bardzo popularne

Edytowane przez Pampalini
Czas edycji: 2013-01-18 o 20:58
Pampalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 22:47   #9
azurebird
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o Chorwację i o zwiedzanie to polecam Dubrovnik...piękne miejsce
azurebird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 11:46   #10
TelephoneDesire
Evil olivE

Cytat:
Napisane przez azurebird Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o Chorwację i o zwiedzanie to polecam Dubrovnik...piękne miejsce
. Ale o ile dobrze pamiętam kiepsko tam z imprezami.
Stary 2013-01-20, 11:22   #11
Malgos_12
Zakorzenienie

Nie ma się co oszukiwać, w każdej większej i bardziej popularnej miejscowości turystycznej będzie wiele się działo.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-20, 13:47   #12
kaszanka85
Zakorzenienie

chyba Ibiza jest najbardziej imprezowa wyspa, w Barcelonie tez wiecznie dyskoteki są napchane ludźmi, w Chorwacji to już różnie, ale im większa miejscowość tym większe mozliwości
kaszanka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 14:17   #13
malamyszka20
Zadomowienie

Ibiza jak najbardziej, tylko ze mało jest tam takich typowych dyskotek, większość to kluby z prawdziwego zdarzenia z muzyka House trance i tego typu,wjazd do takiego klubu ok 40euro. Szczerze mówiąc to jak byłam tam 2 lata temu to nie znalazłam takiej zwykłej dyskoteki. Oraz minusem jest to ze np. za małe piwo w Amnesii płaciłam 13 euro,a za zwykłą wodę 9 euro wiec żeby poszaleć na Ibizie to gruby portfelik trzeba wziąć. Z kolei na Malcie byli dużo dyskotek,do każdej wjazd za free ale raczej nie mój klimat...
malamyszka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 20:12   #14
Baby14
Zakorzenienie

Również byłam dwa razy w Lloret de mar i rok temu chciałam wybrać coś innego . Wybór padł na Słoneczny Brzeg w Bułgarii. Byłam negatywnie nastawiona i przekonana,że SB nie dorówna Lloret. Zaskoczyłam się na szczęście bardzo pozytywnie i polecam każdemu Słoneczny Brzeg . W okolicy też jest dużo do zwiedzania.
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 07:53   #15
mela14kosmo
Rozeznanie

Polecam Ibizę- jest bajkowa i dużo się dzieje nocą, Spilt w Chorwacji i okolice Dubrovnika oraz pólwysep Kassandra na Chalkidiki w Grecji.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Również byłam dwa razy w Lloret de mar i rok temu chciałam wybrać coś innego . Wybór padł na Słoneczny Brzeg w Bułgarii. Byłam negatywnie nastawiona i przekonana,że SB nie dorówna Lloret. Zaskoczyłam się na szczęście bardzo pozytywnie i polecam każdemu Słoneczny Brzeg . W okolicy też jest dużo do zwiedzania.
Baby14 - masz rację w Bułgarii też można imprezować i jest dużo do zwiedzania, polecam jak najbardziej Słoneczny Brzeg, dobra zabawa i piękne plaże. Warto też jechać do Nesebaru i
Primorska.
mela14kosmo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 12:43   #16
Baby14
Zakorzenienie

Mogłybyście powiedzieć coś więcej na temat Spiltu w Chorwacji ? Mniej więcej podobnie jak w Słonecznym Brzegu ?

Kurcze zastanawiam się w tym roku pomiędzy Chorwacją , Ibizą , Majorką i ewentualnie Cyprem i nie wiem co wybrać. Finansowo najbardziej opłaca się Chorwacja ,ale Ibiza kusi już od dłuższego czasu. I odnośnie Ibizy , lepiej zarezerwować wycieczkę przez biuro podróży czy samemu wszystko załatwić ? Próbował ktoś może lecieć na Ibizę z niemieckiego czy brytyjskiego biura podróży ?
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 11:37   #17
bitter_sweet
Raczkowanie

Grecja - Paralia. Ewentualnie Olympic Beach, gdzie może być ciut taniej niż w Paralii, ale trzeba mieć nastawienie na 2km spacerek na imprezę właśnie do Paralii. Na szczęście istnieje też dobra komunikacja - autobusy i dość tanie taksówki. Polecam.

A jeśli Bułgaria i nastawienie na 'imprezę życia' to koniecznie odwiedźcie Złote Piaski.

call me karma, babe. and you know what?
karma is a b.i.t.c.h.

bitter_sweet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 11:21   #18
trace522
Przyczajenie

Polecam Złote Piaski. Ceny są bardzo niskie w porównaniu do Lloret, a miasto tak samo imprezowe z wieloma dyskotekami, barami itp. Plaża jest bardzo ładna, a pogoda świetna(podczas mojego pobytu codziennie powyżej 4o C). Kluby odpowiadają standardom europejskim i wcale nie ma tu "komuny" jak niektórzy mówią, a wiem co mówię, bo zwiedziłam też inne kurorty w zachodniej europie. Zwiedzić w okolicy można np.Warnę. Chorwacja jest raczej krajem nastawionym na przyjazd rodzin z dziećmi, więc nie znajdziesz tam mega głośnych kurortów. Polecam Baśka Voda niedaleko Makarskiej. To co prawda mniejsza miejscowość, ale wbrew pozorom oferuje więcej niż Makarska. Jest tam mało klubów, ale za to piękny deptak, liczne bary i restauracje, krystalicznie czyste morze, palmy i piękna pogoda. Można tam spróbować wielu sportów wodnych, także tych ekstremalnych, lub wybrać się na wycieczkę statkiem do znanych, zabytkowych miast. Jest co zwiedzać, niedaleko jest Dubrovnik.
trace522 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 06:50   #19
mela14kosmo
Rozeznanie

Ja polecam Bułgarię. Złote Piaski czy Słoneczny Brzeg. Tak jak pisały tu już niektóre osoby jest taniej niż w Europie Zachodniej ale atmosfera jest niepowtarzalna. Fakt droga z lotniska jest jaka jest ale infrastruktura turystyczna trzyma poziom. W Złotych piaskach są fajne hotele, dyskoteki, sklepy, bary. Można zjeść i się wyszaleć. Hoteli full. Na każdym kroku jakiś klub z muzyką. Polecam
Stary 2013-02-15, 14:01   #20
Krakau
Raczkowanie

Dzięki za tyle odpowiedzi! Szczerze mówiąc, zastanawiam się teraz nad Kretą (Heraklion), Bułgarią (Słoneczny Brzeg), Ibizą i trochę Majorką... ale odnośnie dwóch ostatnich - sama nie wiem, fajnie by było zobaczyć coś więcej, niż Hiszpanię.

Kurde, nie mogę się zdecydować!

A, no i jeszcze kusi mnie Ayia Napa na Cyprze, cholera! Co do Turcji - wiem, że to durne, ale nie lubię Turków, więc odpada.

Poznań miasto doznań <33

Edytowane przez Krakau
Czas edycji: 2013-02-15 o 14:06
Stary 2013-02-15, 17:37   #21
mela14kosmo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Krakau Pokaż wiadomość
Dzięki za tyle odpowiedzi! Szczerze mówiąc, zastanawiam się teraz nad Kretą (Heraklion), Bułgarią (Słoneczny Brzeg), Ibizą i trochę Majorką... ale odnośnie dwóch ostatnich - sama nie wiem, fajnie by było zobaczyć coś więcej, niż Hiszpanię.

Kurde, nie mogę się zdecydować!

A, no i jeszcze kusi mnie Ayia Napa na Cyprze, cholera! Co do Turcji - wiem, że to durne, ale nie lubię Turków, więc odpada.
Nie polecam Ci Hiralkloionu bród i syf dookoła. Jak jedziesz na Kretę to Chania, Paltanias i Aqia Marina. Cypr super polecam .Ja też nie lubię Turków.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości