|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Szukam odpowiedniego miejsca.
Witam!
W te wakacje chcemy wybrać się ze znajomymi gdzieś za granicę w ramach odpoczynku po sesji letniej. ![]() ![]() Szczerze? Szukam miejsca podobnego do Lloret de Mar, jednak tam byłam już dwa razy i chętnie udałabym się do jakiegoś innego, równie fajnego miejsca. ![]() ![]() A, no i cena za pobyt - tak do 2000 na głowę. Czyli jakieś Cypry, Wyspy Kanaryjskie etc. odpadają. Chodzi mi o dobrą zabawę, żeby mogło być głośno, żeby było co zwiedzać. Któraś z was poleca coś? Może jakaś Grecja, Chorwacja? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. Edytowane przez Krakau Czas edycji: 2013-01-14 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Evil olivE
|
Dot.: Szukam odpowiedniego miejsca.
To może Split? W lato dużo się tam dzieje. Pogoda zazwyczaj dopisuje i jest co zwiedzać. W cenie pewnie się jakoś wyrobicie. W Chorwacji popularne są pokoje do wynajęcia na parę tygodni za niezłe ceny.
![]()
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Evil olivE
|
http://www.chorwacja-turystyka.travel.pl/dyskoteki.html -ciekawy portal na ten temat
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Hej,
Jesli Grecja to polecam Kretę. Heraklion- stolica, więc na pewno znajdziecie mase imprezowni plus zwiedzanie. Osobiście polecam Rethymno, są dyskoteki dla turystów - naprawdę dużo młodzieży, fajne miejsce, ale jeśli chcecie jechać na typową grecką imprezę, to trzeba pogadać z jakimś barmanem i nie wierze, że Wam nie pokaże fajnych klubów. Byłam w Rosie - super impreza, grecka muzyka, basen na środku dyskoteki - na zewnątrz hamaki, bary. Druga to Baja, beach bar, z imprezami na plaży. Jedne z najlepszych wakacji, plaża, imprezy i tak w kółko. Godne polecenia! Rimini odpadło, ale tam też fajnie było ![]() Edytowane przez Bobisiowa Czas edycji: 2013-01-17 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
My sie wybieramy na Ibize w te wakacje, chcemy wynajac dom na 12 dni, niewiem jeszcze jaki zalezy ile osob z nami pojedzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Polecam Ayia Napę na Cyprze - mieszkałam tam - miejsce dokładnie takie jakiego szukasz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Alanya w Turcji
![]() ![]() zresztą, wszystkie bardziej znane kurorty... Złote Piaski, Słoneczny Brzeg - no to Bułgaria... Chorwacja i Czarnogóra zrobiły się też bardzo popularne ![]()
on the left side, there's nothing right and on the right side, there's nothing left." Edytowane przez Pampalini Czas edycji: 2013-01-18 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o Chorwację i o zwiedzanie to polecam Dubrovnik...piękne miejsce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Evil olivE
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie ma się co oszukiwać, w każdej większej i bardziej popularnej miejscowości turystycznej będzie wiele się działo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
chyba Ibiza jest najbardziej imprezowa wyspa, w Barcelonie tez wiecznie dyskoteki są napchane ludźmi, w Chorwacji to już różnie, ale im większa miejscowość tym większe mozliwości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ibiza jak najbardziej, tylko ze mało jest tam takich typowych dyskotek, większość to kluby z prawdziwego zdarzenia z muzyka House trance i tego typu,wjazd do takiego klubu ok 40euro. Szczerze mówiąc to jak byłam tam 2 lata temu to nie znalazłam takiej zwykłej dyskoteki. Oraz minusem jest to ze np. za małe piwo w Amnesii płaciłam 13 euro,a za zwykłą wodę 9 euro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Również byłam dwa razy w Lloret de mar i rok temu chciałam wybrać coś innego . Wybór padł na Słoneczny Brzeg w Bułgarii. Byłam negatywnie nastawiona i przekonana,że SB nie dorówna Lloret. Zaskoczyłam się na szczęście bardzo pozytywnie i polecam każdemu Słoneczny Brzeg . W okolicy też jest dużo do zwiedzania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Polecam Ibizę- jest bajkowa i dużo się dzieje nocą, Spilt w Chorwacji i okolice Dubrovnika oraz pólwysep Kassandra na Chalkidiki w Grecji.
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Primorska. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Mogłybyście powiedzieć coś więcej na temat Spiltu w Chorwacji ? Mniej więcej podobnie jak w Słonecznym Brzegu ?
Kurcze zastanawiam się w tym roku pomiędzy Chorwacją , Ibizą , Majorką i ewentualnie Cyprem i nie wiem co wybrać. Finansowo najbardziej opłaca się Chorwacja ,ale Ibiza kusi już od dłuższego czasu. I odnośnie Ibizy , lepiej zarezerwować wycieczkę przez biuro podróży czy samemu wszystko załatwić ? Próbował ktoś może lecieć na Ibizę z niemieckiego czy brytyjskiego biura podróży ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Grecja - Paralia.
![]() ![]() A jeśli Bułgaria i nastawienie na 'imprezę życia' to koniecznie odwiedźcie Złote Piaski.
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Polecam Złote Piaski. Ceny są bardzo niskie w porównaniu do Lloret, a miasto tak samo imprezowe z wieloma dyskotekami, barami itp. Plaża jest bardzo ładna, a pogoda świetna(podczas mojego pobytu codziennie powyżej 4o C). Kluby odpowiadają standardom europejskim i wcale nie ma tu "komuny" jak niektórzy mówią, a wiem co mówię, bo zwiedziłam też inne kurorty w zachodniej europie. Zwiedzić w okolicy można np.Warnę. Chorwacja jest raczej krajem nastawionym na przyjazd rodzin z dziećmi, więc nie znajdziesz tam mega głośnych kurortów. Polecam Baśka Voda niedaleko Makarskiej. To co prawda mniejsza miejscowość, ale wbrew pozorom oferuje więcej niż Makarska. Jest tam mało klubów, ale za to piękny deptak, liczne bary i restauracje, krystalicznie czyste morze, palmy i piękna pogoda. Można tam spróbować wielu sportów wodnych, także tych ekstremalnych, lub wybrać się na wycieczkę statkiem do znanych, zabytkowych miast. Jest co zwiedzać, niedaleko jest Dubrovnik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Ja polecam Bułgarię. Złote Piaski czy Słoneczny Brzeg. Tak jak pisały tu już niektóre osoby jest taniej niż w Europie Zachodniej ale atmosfera jest niepowtarzalna. Fakt droga z lotniska jest jaka jest ale infrastruktura turystyczna trzyma poziom. W Złotych piaskach są fajne hotele, dyskoteki, sklepy, bary. Można zjeść i się wyszaleć. Hoteli full. Na każdym kroku jakiś klub z muzyką. Polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dzięki za tyle odpowiedzi!
![]() Kurde, nie mogę się zdecydować! ![]() A, no i jeszcze kusi mnie Ayia Napa na Cyprze, cholera! Co do Turcji - wiem, że to durne, ale nie lubię Turków, więc odpada. ![]() Edytowane przez Krakau Czas edycji: 2013-02-15 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.