Dzięki poczcie na Jamajkę....czyli postcrossingowe maniaczki cz. III - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-14, 10:17   #1
emanko
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emanko GG do emanko Wyślij wiadomość przez MSN do emanko Send a message via Skype™ to emanko

Dzięki poczcie na Jamajkę....czyli postcrossingowe maniaczki cz. IV

Połączyła nas miłość do pocztówek. Mimo, że mieszkamy na całym świecie to jednak jest coś co nas łączy – pocztówki. Uwielbiamy je wypisywać a także znajdować je w naszych skrzynkach. Najlepiej zamiast rachunków
A wszystko dzięki serwisowi www.postcrossing.com !!!

Na początku losujemy 5 adresów i wysyłamy w świat kartki, jednocześnie cierpliwie czatując przy własnej skrzynce pocztowej.
A ileż radości sprawia nam pierwsza kartka!
Im więcej wyślemy, tym więcej dostaniemy

Nasze vademecum:

[B]*W jaki sposób wybrać osobę do której chcę wysłać kartkę?[/B]
- Cała idea serwisu polega na losowaniu adresów, w oficjalnym systemie nie ma możliwości wyboru kraju.
Jednak jeśli są to Twoje pierwsze kartki, możesz być prawie pewien, że pierwsze z nich powędrują do Finlandii, USA oraz Niemiec ze względu na dużą grupę użytkowników z tych krajów.

*Czy dowiem się wcześniej kto mnie wylosował ?
-Nie, dopiero po otrzymaniu kartki.

*Kiedy moge spodziewac sie kartek?
Twoj adres trafia do systemu po zarejstrowaniu 1szej Twojej kartki i wtedy zostaje wylosowany.
Rejestracja kolejnych kartek do ponowne trafienie Twojego adresu do puli z których użytkownicy losuja odbiorców.

*Gdzie znajdę adresy użytkowników?
W zakładce sent postacard znajdują się osoby, które wylosowałaś, klikając na ID kartki pojawia się ponownie adres, dodatkowo serwis automatycznie generuje do Ciebie maila z adresem.

*Co to jest ID, gdzie go umieścić?
- ID jest to kod Twojej kartki dzięki której odbiorca będzie mógł zarejestrować ją w serwisie dlatego trzeba go koniecznie napisać. Gdzie? Nie ma to większego znaczenia, najważniejsze by był napisany na kartce

*Jakie kartki wysyłacie/ gdzie je kupujecie
- Każda osoba umieszcza w swoim profilu kartki jakie chciałaby dostawać. W miarę możliwości staramy się spełniać życzenia użytkowników dotyczące kartek, np. ze zwierzętami etc. Jednak głównie są to widokówki z naszych miast.
Największy wybór oferują zazwyczaj księgarnie w centrach miast, pocztówki tematyczne łatwo kupić w Empikach.

*Cena znaczków, czas podróży
http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm
Odpowiednio cena znaczka ekonomicznego/ priorytetowego
Europa- 2,40/3,00
Ameryka Północna, Afryka- 2,50/3,20
Ameryka Południowa, Środkowa, Azja- 2,50/3,50
Australia i Oceania- 2,50/4,50

Znaczki ekonomiczne zazwyczaj wystarczą by kartka w okresie do 2 tygodni dotrała do krajów europejskich oraz Chin.
Znaczki priorytetowe polecane są szczególnie podczas wysyłania kartek do USA ze względu na to, że kartki do USA podróżują drogą morską co wiąże się z okresem podróży dochodzącym do 2 miesięcy. Priorytet, czyli znaczek lotniczy skraca ten czas do około tygodnia.
Priorytet polecamy także do Rosji, Ameryki Pd., Australii, Japonii oraz pozostałych krajów azjatyckich.
UWAGA: Spostrzeżenia dotyczące czasu podróże wynikają jedynie z naszych doświadczeń dlatego nie ponosimy odpowiedzialności za np.30dniową podróż do Chin

*Co piszecie na kartkach.
Oczywiście w pierwszek kolejności ID, żeby o nim nie zapomnieć
Zazwyczaj są to pozdrowienia, opis zabytków, które można zobaczyć na kartce, kilka słów o nas (zainteresowania, co studiujemy, gdzie pracujemy etc.).
Niektóre osoby proszą także o kilka słów w ojczystym języku z angielskim tłumaczeniem- są to zazwyczaj zwroty typu: pozdrowienia/ cześć/ milego dnia.
Warto także zwrócić uwagę czy dana osoba prosi o kartki w kopertach czy bez- koszt znaczka dla kartki w kopercie nie zmienia się a na pewno odbiorca bardziej się ucieszy gdy spełnimy jego prośbę

*Zdjęcia/ skany pocztówek.
Każdy użytkownik może, ale nie musi zamieszczać zdjęcia pocztówek.
Jeśli zależy Ci aby wszystkie kartki które Ty wysyłasz znajdowały się w Twoim profilu a widzisz, że odbiorca nie ma w zwyczaju umieszczania skanów otrzymanych pocztówek, możesz dodać ich zdjęcie jednak tylko przed tym jak zostaną zarejestrowane (wtedy automatycznie zdjęcie pojawi się i u Ciebie i u niego)
Po rejestracji tylko odbiorca może to zrobić.

*Status expired
Czyli kartka zaginęła, status przyznawany po upływie 60 dni jednak ciągle jest szansa na to, że kartka zostanie zarejestrowana.
Jeśli Twoja kartka zyska ten status możesz wylosować kolejną.

*Direct swaps
Opcja ta polega na bezpośredniej wymianie kartkami z użytkownikiem, który wyraził na to chęć poza oficjalnym systemem losowania.
Przykładowo, marzysz o pocztówce z Jamajki jednak użytkownicy tego kraju stanowią małą część postcrossingowego grona. Odszukujesz aktywnego użytkownika, który w profilu zaznaczył, że jest zainteresowany opcją wymiany. Piszesz do niego prywatną wiadomość z prośbą o wymianę kartek, jeśli się zgodzi zostaje wpisanie kartki na Jamajkę i czekanie na swoją wymarzoną.

*Tagi
Jest to część forum postcrossingu.
Wątki na forum maja określoną tematykę, np. castle tag, church tag, night view tag.
W skrócie, wybierasz tematykę pocztówek, która Cię interesuje,np. zamki.
„tagujesz” osobę powyżej, wysyłasz wiadomość z prośba o adres i wysylasz jej pocztówkę z zamkiem. Osoba, która „zataguje” Ciebie wysyla jakiś zamek do Ciebie.
Istnieje także drugi rodzaj „tagowania”- tzw. „wishlist”.
Dana osoba ma ulubiony rodzaj kartek, najczęściej jej ulubione widokówki znajdują się w podpisie zgromadzone, np. na flickr. Jeśli widzisz, że posiadasz jakąś pocztówkę z jej ulubionych- tagujesz ją i wysyłasz jedną z ulubionych. Potem Ty możesz stworzyć swoją „wishlist”, jeśli ktoś posiada Twoją ulubioną kartkę i taguje Twoją osobę- teraz możesz już tylko czekać na swoją ulubioną pocztówkę.

Edytowane przez emanko
Czas edycji: 2011-07-14 o 10:33
emanko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:30   #2
kaarooo
Zakorzenienie

Dot.: Dzięki poczcie na Jamajkę....czyli postcrossingowe maniaczki cz. III

Pierwsza ^^
Napisz do adminów z prośbą o zmianę numerków ^^

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:40   #3
emanko
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emanko GG do emanko Wyślij wiadomość przez MSN do emanko Send a message via Skype™ to emanko
Dot.: Dzięki poczcie na Jamajkę....czyli postcrossingowe maniaczki cz. IV

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Pierwsza ^^
Napisz do adminów z prośbą o zmianę numerków ^^
udało się bez pisania....zmieniłam
przy edycji posta jest możliwość zmiany tematu

a nie...no cóz...to piszemy...polecasz jakiegoś fajnego co mnie nie zabije?:P

witaj

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

napisałam do Hosenki
przecież mówiłam, że nie zakładałam nigdy watku
no i..gapa ze mnie
możecie mnie bic:P

Edytowane przez emanko
Czas edycji: 2011-07-14 o 10:35
emanko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:45   #4
Enji
Wtajemniczenie

Witam wszystkich Więc może jeszcze raz zacznę ^^
Na postcrossing jestem od ok. miesiąca, moich pocztówek doszło 4 (Chiny, Nowa Zelandia, Holandia, Finlandia) ale nie dostałam jeszcze żadnej w kolejce czeka jeszcze ok. 5 by dojść do odbiorców nie wiem co jest z tymi znaczkami ale jak mówię na poczcie, że za granicę to ZAWSZE daje mi za 3zł znaczek, nie ważne czy to Holandia, USA czy Nowa Zelandia Właśnie zaraz się zbieram i biegnę na pocztę wysłać kolejną już do Holandii.
Jakoś przed chwilą dostałam opcję możliwości wysłania większej ilości kartek

Po jakim czasie doszła Wam pierwsza pocztówka? baardzo chciałabym już dostać

http://www.postcrossing.com/user/Enji

Edytowane przez Enji
Czas edycji: 2011-07-14 o 10:49
Enji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 11:11   #5
emanko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enji Pokaż wiadomość
Na postcrossing jestem od ok. miesiąca, moich pocztówek doszło 4 (Chiny, Nowa Zelandia, Holandia, Finlandia) ale nie dostałam jeszcze żadnej w kolejce czeka jeszcze ok. 5 by dojść do odbiorców nie wiem co jest z tymi znaczkami ale jak mówię na poczcie, że za granicę to ZAWSZE daje mi za 3zł znaczek, nie ważne czy to Holandia, USA czy Nowa Zelandia Właśnie zaraz się zbieram i biegnę na pocztę wysłać kolejną już do Holandii.
Jakoś przed chwilą dostałam opcję możliwości wysłania większej ilości kartek

Po jakim czasie doszła Wam pierwsza pocztówka? baardzo chciałabym już dostać

http://www.postcrossing.com/user/Enji
witaj
po jakim czasie? to zależy - na pewno jak ktoś Twoją pocztówkę zarejestruje.
A co do znaczków...to ciekawa sprawa u Ciebie - Europa = USA = NZ...też bym tak chciała

btw...widziałyście "prezent" od PC?? Można wylosować dodatkowe kartki ale tylko do połnocy
ja już swoje wylosowałam - Szwajcaria, Malezja, Litwa, Białoruś, Finlandia, Tajwan, Holandia
Stary 2011-07-14, 11:14   #6
cynamonowe
Zadomowienie

NIGDY nie proś o znaczki za granicę, bo panie z okienka często "wiedzą lepiej". Kupuj znaczki o określonych nominałach, wtedy będziesz mieć pewność, że kupujesz na pewno dobre.
Gdzieś mi się o uszy obiła historia, gdy dociekliwa pani z okienka dopytywała się, dokąd ma iść kartka. Na odpowiedź, że do Australii, uparcie wciskała kupującemu znaczek do Europy. Ewidentnie Australia z Austrią jej się pomyrdała, ale przetłumaczyć sobie nei dała .

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez emanko Pokaż wiadomość
btw...widziałyście "prezent" od PC?? Można wylosować dodatkowe kartki ale tylko do połnocy
ja już swoje wylosowałam - Szwajcaria, Malezja, Litwa, Białoruś, Finlandia, Tajwan, Holandia

No ale:
"The postcrossing project is having a break for some maintenance.
We apologize for the inconvenience - we are trying to be brief."
cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 11:17   #7
emanko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamonowe Pokaż wiadomość
NIGDY nie proś o znaczki za granicę, bo panie z okienka często "wiedzą lepiej". Kupuj znaczki o określonych nominałach, wtedy będziesz mieć pewność, że kupujesz na pewno dobre.
Gdzieś mi się o uszy obiła historia, gdy dociekliwa pani z okienka dopytywała się, dokąd ma iść kartka. Na odpowiedź, że do Australii, uparcie wciskała kupującemu znaczek do Europy. Ewidentnie Australia z Austrią jej się pomyrdała, ale przetłumaczyć sobie nei dała .

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

No ale:
"The postcrossing project is having a break for some maintenance.
We apologize for the inconvenience - we are trying to be brief."
niom:/ zauważyłam - chyba mają przeciążenie serwera

ja na szczęście mam panie w okienku znające się na geografii i jak mówię kontynentami to mi dają bez problemu prawidłowe
Stary 2011-07-14, 11:19   #8
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
udało się bez pisania....zmieniłam
przy edycji posta jest możliwość zmiany tematu

a nie...no cóz...to piszemy...polecasz jakiegoś fajnego co mnie nie zabije?:P

witaj

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

napisałam do Hosenki
przecież mówiłam, że nie zakładałam nigdy watku
no i..gapa ze mnie
możecie mnie bic:P
No właśnie chciałam Ci napisać, że edycja nic nie da, ale sama zauważyłaś. Może Hosenka zareaguje. A jak nie, to się będziemy męczyć do "piątki" na podwójnej trójce

Cytat:
Witaj, Witaj

Cytat:

Ja dzisiaj losowałam aż 12 kartek Ale z braku kasy przy pupie wysłałam dzisiaj 2, zresztą doczytać preferencje ciężko jest, tak się pc wiesza. Nie dziwię się, oblężenie jest.
Ja ledwie zarejestrowałam Białoruś. I dostałam piękne prywatne Filipiny

Stary 2011-07-14, 11:23   #9
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

witam w nowej części

ja też nigdy nie mówie,że do Holandii itp tylko kontynentami
----> *mój postcrossingowy blog* <---

cherry l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 11:24   #10
kaarooo
Zakorzenienie

Cześć cherry

U mnie to jest tak, dzielę na kupki "to Europa, to Azja, a to USA", Pani tylko rzuca okiem, wyjmuje klaser i nakleja znaczki

Stary 2011-07-14, 11:24   #11
cynamonowe
Zadomowienie

Uff, mimo przeciążenia serwera udało mi się wszystkie dostępne kartki wylosować. Szczegóły dostaję na maila, więc dostęp do strony nie jest mi teraz potrzebny.
Ale pomysł bardzo mi się podoba .

No to teraz... do wysłania jedynie 18 kartek, bo jeszcze mi się dwa RR-y skompletowały w międzyczasie .
cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 11:27   #12
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

hahaha jakie dziwne uczucie widzieć,że moge wyslać 12 kartek xD
jednak sie nie skusze ;P i tak nigdy nie losuje wszystkich 6 które moge wysłać,zazwyczaj 2,obecnie mam 1 w drodze

Stary 2011-07-14, 11:28   #13
kaarooo
Zakorzenienie

Ja 10 pozostałych wyślę jutro W drodze 17, coś się ruszy w końcu Tylko chyba za bardzo mi się powiększy przewaga wysłanych nad otrzymanymi

Stary 2011-07-14, 11:29   #14
nalezedociebie
Zakorzenienie

Witajcie w nowej części

nalezedociebie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 11:32   #15
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nalezedociebie Pokaż wiadomość
Witajcie w nowej części
Witaj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 11:37   #16
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Ja 10 pozostałych wyślę jutro W drodze 17, coś się ruszy w końcu Tylko chyba za bardzo mi się powiększy przewaga wysłanych nad otrzymanymi
ja czekam aż wreszcie będe miała przewage wysłanych,bo od dawna nie dostałam żadnej oficjalnej kartki :P

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Witajcie w nowej części
hej

Stary 2011-07-14, 11:38   #17
ImpudentDolly
Zakorzenienie

Hej! Jestem tu nowa Weszłam na forum a tu nowy temat Nigdy nie słyszałam o postcrossingu, ale bardzo mnie to zainteresowało i od razu sie zarejestrowałam. Tylko takie pytanko do Was mam: czy da się tam język wybrać a by strona była przetłumaczona?
ImpudentDolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 11:40   #18
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherry l Pokaż wiadomość
ja czekam aż wreszcie będe miała przewage wysłanych,bo od dawna nie dostałam żadnej oficjalnej kartki :P
Do mnie idą i idą i idą. A później się okaże że to kolejna Rosja, Niemcy czy Finlandia...

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ImpudentDolly Pokaż wiadomość
Hej! Jestem tu nowa Weszłam na forum a tu nowy temat Nigdy nie słyszałam o postcrossingu, ale bardzo mnie to zainteresowało i od razu sie zarejestrowałam. Tylko takie pytanko do Was mam: czy da się tam język wybrać a by strona była przetłumaczona?
Nie. Standardowo jest to projekt angielskojęzyczny. Owszem, możemy Ci powiedzieć co i jak, ale angielski to podstawa, by wysyłać i otrzymywać pocztówki - bo właśnie w tym języku są pisane wiadomości, profile, komentarze

Stary 2011-07-14, 11:48   #19
ImpudentDolly
Zakorzenienie

To jakbym czegoś nie wiedziała to zapytam Nie mam jakiegoś większego problemu z angielskim, tylko heeh tłumaczenie od razu byłoby łatwiejsze Kurcze co chwile strona mi sie zacina bo serwer przeciążony:|

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 11:57   #20
kaarooo
Zakorzenienie

Dzisiaj nie ma się co dziwić - 6 urodziny pc, dodatkowe atrakcje. Jutro powinno być lepiej

Stary 2011-07-14, 11:58   #21
Enji
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam taką opcję ale przez to chyba, że korzystam z google chrome i jest czy przetłumaczyć stronę dużo mi to nie pomogło bo bardzo dosłownie jest to tłumaczone i czasem wolę z angielskiego po swojemu domyślić się o co chodzi niż kombinować ze zrozumieniem ich tłumaczenia
Stary 2011-07-14, 12:12   #22
ImpudentDolly
Zakorzenienie

O kurcze strasznie fajna sprawa z tym Dostałam Holandię, Rosję, USA, Chiny i Niemcy . Lece zaraz do księgarni po kartki
Stary 2011-07-14, 12:31   #23
reverse
Zadomowienie

Witam w nowej części! Wrzucam zdjęcie kartki z Belgii, którą wczoraj dostałam A zaraz biorę się za losowanie nowych kartek i lecę do pracy...

Edit: Rosja i Stany Zjednoczone... Czyli standard :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Belgia.jpg (345,6 KB, 109 załadowań)

Edytowane przez reverse
Czas edycji: 2011-07-14 o 12:41
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 12:37   #24
Enji
Wtajemniczenie

świetna kartka tam mają fioła na punkcie tego chłopca

Ja wypisuję kartki. Jeden Pan chciał aby mu wysłać jakiś przepis na coś do jedzenia
i szuuukam i szuukam ale nie wiem na co mu dać.. na ciasto to chyba za trudne, coś pokręcę ^^ ale napisał, że w moim języku też może być bo będzie miał frajdę tłumacząc sobie ale czy zmieści mi się przepis na pocztówce? haha no nic, spróbuję
Stary 2011-07-14, 12:53   #25
blackberry8
Zakorzenienie

Już trzecia część ?
Nieźle się rozpisałyście

Strasznie się oburzyłam zachowaniem babek na poczcie
Od początku...
Jakieś 4 miesiące temu wylosowałam 3 adresy, szybko wypisałam kartki i pobiegłam na pocztę, bo w tym samym dniu musiałam wyjechać za granicę.
Na poczcie kolejka, czekam i czekam.
Kiedy wreszcie dobiłam do okienka, szybko pokazałam kartki, powiedziałam jakie chce znaczki i chciałam je przykleić.
Pani w okienku powiedziała, że skoro mi się śpieszy, to ona sama przyklei i od razu ostempluje.
Tak więc zostawiłam znaczki i kartki w okienku.

Wracam do kraju, nie ma żadnej poczty do mnie.
Patrzę, a wszystkie 3 kartki mają status expired

Są dwie możliwości, albo zdarzył się cud i żadna z 3 kartek nie doszła, albo w ogóle nie zostały wysłane...
A za znaczki zapłaciłam, jestem tego w 1000% pewna.

Edytowane przez blackberry8
Czas edycji: 2011-07-14 o 13:21
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 13:08   #26
sydunia
Zakorzenienie

I ja witam w nowej części
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 13:35   #27
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
witamy : )

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 13:39   #28
emanko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cherry l Pokaż wiadomość
witam w nowej części

ja też nigdy nie mówie,że do Holandii itp tylko kontynentami
witaj
Cytat:
Witajcie w nowej części
witaj
Cytat:
Hej! Jestem tu nowa
witaj
Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Witam w nowej części!
witaj
Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
witaj
Stary 2011-07-14, 13:48   #29
Enji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Już trzecia część ?
Nieźle się rozpisałyście

Strasznie się oburzyłam zachowaniem babek na poczcie
Od początku...
Jakieś 4 miesiące temu wylosowałam 3 adresy, szybko wypisałam kartki i pobiegłam na pocztę, bo w tym samym dniu musiałam wyjechać za granicę.
Na poczcie kolejka, czekam i czekam.
Kiedy wreszcie dobiłam do okienka, szybko pokazałam kartki, powiedziałam jakie chce znaczki i chciałam je przykleić.
Pani w okienku powiedziała, że skoro mi się śpieszy, to ona sama przyklei i od razu ostempluje.
Tak więc zostawiłam znaczki i kartki w okienku.

Wracam do kraju, nie ma żadnej poczty do mnie.
Patrzę, a wszystkie 3 kartki mają status expired

Są dwie możliwości, albo zdarzył się cud i żadna z 3 kartek nie doszła, albo w ogóle nie zostały wysłane...
A za znaczki zapłaciłam, jestem tego w 1000% pewna.
a może zapomniałaś wpisać ID??
aalbo babka zapomniała wysłać ich i wrzuciła później.. ale to i tak już powinny dojść

właśnie wypisałam 7 kartek (Rosja, Rosja, Niemcy, Holandia, USA, USA, USA )
aż się boję ile za poczcie zapłacę

a ja jeszcze kartki nie dostałam

Edytowane przez Enji
Czas edycji: 2011-07-14 o 13:51
Stary 2011-07-14, 13:56   #30
emanko
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie wypisałam 7 kartek (Rosja, Rosja, Niemcy, Holandia, USA, USA, USA )
aż się boję ile za poczcie zapłacę
jak wszystko prio wyślesz to około 22 zł
Cytat:
a ja jeszcze kartki nie dostałam
a jakaś Twoja kartka jest zarejestrowana?

u mnie dzis listonosz był ale...ja nie byłam sprawdzić skrzynki :d niedługo z psiakiem wyjdę to sprawdze może coś znajde...

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości