|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Spóźniony okres
Dziewczyny, mam straszny problem. Mam już 43 dzień cyklu, zwykle okres dostawałam między 37 a 40 dniem. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie te dziwne objawy: strasznie bolą mnie piersi i podbrzusze. Kilka razy myślałam, że już dostałam okres, a tu nic. Z partnerem współżyłam jakiś tydzień temu, ale z zabezpieczeniem i nie skończył we mnie. Sprawdzaliśmy nawet, prezerwatywa nie pękła. Więc co jest grane? Proszę, pomóżcie.
Edytowane przez 201607071151 Czas edycji: 2012-08-21 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Spóźniony okres
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Cykle i tak masz za długie, więc obstawiam zaburzenia hormonalne.
A od takich zaburzeń okres może wariowac. Ja ostatni okres miałam 65 dni temu. Teraz mam jasnobrązowe plamienia o 5-ciu dni. Kumpela nie ma okresu od... 9 miesięcy (nie jest w ciąży, luteina nie pomaga, lekarzowi chyba się kończą pomysły, ale badań hormonalnych oczywiście jej nie zrobił (a jej chwilowo nie stac wydac 120zł na badania). Wnioski? Zrób panel badań hormonalnych, znajdź dobrego endokrynologa i nie świruj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Tylko boję się,że to może być ciąża..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Skoro stosunek był Z ZABEZPIECZENIEM i BEZ FINAŁU w Tobie to JAKIM CUDEM? Niepokalane poczęcie było jedno, a i co do niego są wątpliwości. Nie świruj. A jak masz takie schizy to nie uprawiaj seksu, nie jesteś na niego psychicznie gotowa (i nie mam na myśli gotowości na macierzyństwo). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.