Era - problem,może ktoś tak miał. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-12, 10:33   #1
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Era - problem,może ktoś tak miał.

Dziewczyny ale jestem wkurzona!!!!!!Potrzebował am zadzwonić za granicę,zastanawiałam się jak będzie taniej,mam telefon na abonament w Erze,ponieważ na stronie nie mogłam znaleźć na stronie cennika więc zadzwoniłam do BOA.Miła pani starała mi się wytłumaczyć gdzie ten cennik jest ale sama chyba dokładnie nie wiedziała,stwierdziłyśmy że będzie szybciej jak ona sprawdzi w systemie i mi powie.Sprawdziła,mówi że minuta kosztuje 2,40.Ponieważ przez kartę telerabat np by wyszło 1,70 a ja potrzebowałam zadzwonić tam do ambasady dosłownie na 10 minut pomyślałam,że nie będę sobie zawracała głowy przez 5 zł oszczędności i dzwonię z komórki.Tak tez zrobiłam,zaglądam po rozmowie na konto żeby sprawdzić ile zapłaciłam za rozmowę a tam 65 zł za niecałe 10 minut!!!!
Nie wiem teraz czy potulnie zapłacić czy też składać jakąś reklamację i czy to coś da?
Może któraś z was się orientuje?
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 11:11   #2
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock
Dot.: Era - problem,może ktoś tak miał.

Cytat:
Napisane przez rybkad Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale jestem wkurzona!!!!!!Potrzebował am zadzwonić za granicę,zastanawiałam się jak będzie taniej,mam telefon na abonament w Erze,ponieważ na stronie nie mogłam znaleźć na stronie cennika więc zadzwoniłam do BOA.Miła pani starała mi się wytłumaczyć gdzie ten cennik jest ale sama chyba dokładnie nie wiedziała,stwierdziłyśmy że będzie szybciej jak ona sprawdzi w systemie i mi powie.Sprawdziła,mówi że minuta kosztuje 2,40.Ponieważ przez kartę telerabat np by wyszło 1,70 a ja potrzebowałam zadzwonić tam do ambasady dosłownie na 10 minut pomyślałam,że nie będę sobie zawracała głowy przez 5 zł oszczędności i dzwonię z komórki.Tak tez zrobiłam,zaglądam po rozmowie na konto żeby sprawdzić ile zapłaciłam za rozmowę a tam 65 zł za niecałe 10 minut!!!!
Nie wiem teraz czy potulnie zapłacić czy też składać jakąś reklamację i czy to coś da?
Składałam nie raz reklamacje w sieci i jedno co wiem, to to że z nimi się nigdy nie wygra niestety

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 11:43   #3
Hultaj
BAN stały

niezłożenie reklamacji = jesteś zadowolona z wyswiadczonej usługi.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 11:43   #4
arrachnee
Zakorzenienie

złóż reklamację powołując się na rozmowę z BOA [oni powinni te rozmowy nagrywać]

PUSTAK BLOG
różne wersje lakierów essie
Rossmannowe -40% - zakupy 1 2

Cytat:
Napisane przez vadi
patyk jest uniwersalny

arrachnee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 12:02   #5
novakia
Zakorzenienie

ja kiedys zlozylam reklamacje w erze i przyznano mi racje. dodatkowo dali mi minuty jeszcze w rekompensacie. powinnas to zglosic, rozmowy sa nagrywane a pani cie wprowadzila w błąd ewidentnie. wiec ona powinna za to zaplacic
Stary 2009-05-12, 12:09   #6
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Zgłosiłam reklamację,czekam na odpowiedź.
Gdybym wiedziała,że tyle zapłacę za krótką rozmowę to bym kupiła telegrosika za 20 zł i tak bym zadzwoniła.
Stary 2009-05-12, 13:23   #7
nadi-a
Raczkowanie

Mnie oszukał konsultant Ery, namiawiając mnie na przedłużenie umowy, ogółem obiecał złote góry bylebym tylko podpisała umowę.

Kiedy się zorientowałam, złożyłam reklamację powołując się właśnie m.in. na to, że rozmowy z BOA są nagywane, więc niech sobie sprawdzą. Otrzymałam odpowiedź, że owszem są nagrywane, ale losowo i tylko do potrzeb szkoleniowych. Tak więc nikt nie jest w stanie poświadczyć, że nie wymyśliłam całej historii.
Mój błąd, że nie zainteresowałam się dokładnie czy wszystko co obiecał mi ów pan, jest w umowie.
Zawiodłam się na Erze bardzo, ale za gapowe się płaci...
"ja nie chcę wiele - Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń, i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie"

narzeczona
nadi-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-12, 13:51   #8
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Wlasnie do mnie zadzwonili,ze mam zaplacic.Rozmow oczywiscie nie nagrywaja. A najlepsze jest to,ze cennika naprawde nie ma na stronie,dlatego go nie znalazlam a informacji mozna zasiegnac tylko przez BOA.Napewno nie przedluze z nimi umowy!!!!!!!!
Stary 2009-05-12, 14:27   #9
Fresa
Zakorzenienie

A do jakiego kraju dzwoniłaś?

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cennik Ery:
http://www.era.pl/pl/indywidualni/us...otaryfa_strefy

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 14:31   #10
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cennik Ery:
Do Wenezueli,ten cennik widziałam ale ja mam inną taryfę i do niej akurat cennik jest dostępny tylko przez BOA.
Stary 2009-05-12, 14:35   #11
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Do Wenezueli,ten cennik widziałam ale ja mam inną taryfę i do niej akurat cennik jest dostępny tylko przez BOA.
To bez sensu zupełnie, po co w takim razie jest strona internetowa skoro podstawowego info na niej nie ma?

Stary 2009-05-12, 14:43   #12
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Cytat:
To bez sensu zupełnie, po co w takim razie jest strona internetowa skoro podstawowego info na niej nie ma?
Mogłabym zadać to samo pytanie,świetnie mają to rozwiązane,cennika na stronie brak,informacji udziela konsultant a rozmów nie nagrywają
Po prostu cool.
Stary 2009-05-12, 14:47   #13
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Mogłabym zadać to samo pytanie,świetnie mają to rozwiązane,cennika na stronie brak,informacji udziela konsultant a rozmów nie nagrywają
Po prostu cool.
Na Twoim miejscu zadzwoniłabym jeszcze raz do BOA i zapytała o cenę (może przy odrobinie szczęścia trafisz na kogoś kompetentnego), bo coś tamta konsultantka była mało zorientowana, może tak na oko strzeliła 2,40 a faktycznie może jest drożej? bo skąd ponad 60 złotych a 10 minut rozmowy?

Stary 2009-05-12, 14:56   #14
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Cytat:
Na Twoim miejscu zadzwoniłabym jeszcze raz do BOA i zapytała o cenę (może przy odrobinie szczęścia trafisz na kogoś kompetentnego), bo coś tamta konsultantka była mało zorientowana, może tak na oko strzeliła 2,40 a faktycznie może jest drożej? bo skąd ponad 60 złotych a 10 minut rozmowy?
Bo minuta kosztuje 6,50 a nie 2,50 o czym beztrosko mnie poinformowała pani która dziś do mnie dzwoniła dodając,że tamta konsultantka się widocznie pomyliła a ja muszę zapłacić tyle ile jest w cenniku.
Słodko prawda?
Taka drobna pomyłeczka
Stary 2009-05-12, 15:03   #15
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Bo minuta kosztuje 6,50 a nie 2,50 o czym beztrosko mnie poinformowała pani która dziś do mnie dzwoniła dodając,że tamta konsultantka się widocznie pomyliła a ja muszę zapłacić tyle ile jest w cenniku.
Słodko prawda?
Taka drobna pomyłeczka
Szok, co za brak kompetencji, a jeszcze większy, że nie uznali reklamacji, gdzie ewidentnie jest wina pracownika.
Dobrze, że dłużej nie rozmawiałaś :/

Stary 2009-05-12, 15:23   #16
mimosa
Rozeznanie

Ja też mam swoje przeżycia z Erą - w mojej rodzinie starszą osobę na przykład namówiono na przedłużenie umowy, nie informując jej, że nie zawiera ona telefonu. Ponieważ starsza osoba miała bardzo stary, umierający telefon, było niefajnie. Od tamtej pory kontroluję wszystkie babcine sprawy z Erą. Ostatnio musiałam wysłać za nią sms żeby nie przestali jej wysyłać rachunków papierowych - przecież ona nie ma dostępu do internetu, a ja nie mam aż tyle czasu. Po prostu z góry bez pytania zlikwidowali jej usługę wysyłania rachunków, a żeby to odkręcić, trzeba było poprosić, tylko że ona nie umie ani czytać, ani wysyłać sms-ów..
Numer za numerem...

Dlaczego nie przeniosłam jej numeru gdzie indziej? A czy inni operatorzy są lepsi?... Nie mam złudzeń.

Za granicę zawsze dzwonię spod Skype'a - komórka to chyba gorsza opcja...
mimosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 18:06   #17
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimosa Pokaż wiadomość
Ja też mam swoje przeżycia z Erą - w mojej rodzinie starszą osobę na przykład namówiono na przedłużenie umowy, nie informując jej, że nie zawiera ona telefonu. Ponieważ starsza osoba miała bardzo stary, umierający telefon, było niefajnie. Od tamtej pory kontroluję wszystkie babcine sprawy z Erą. Ostatnio musiałam wysłać za nią sms żeby nie przestali jej wysyłać rachunków papierowych - przecież ona nie ma dostępu do internetu, a ja nie mam aż tyle czasu. Po prostu z góry bez pytania zlikwidowali jej usługę wysyłania rachunków, a żeby to odkręcić, trzeba było poprosić, tylko że ona nie umie ani czytać, ani wysyłać sms-ów..
Numer za numerem...

Dlaczego nie przeniosłam jej numeru gdzie indziej? A czy inni operatorzy są lepsi?... Nie mam złudzeń.

Za granicę zawsze dzwonię spod Skype'a - komórka to chyba gorsza opcja...
To dziwne, bo ja też jestem w Erze. I owszem dostałam smsa o możliwości likwidacji rachunków papierowych, ale żeby skorzystać z tej usługi trzeba było wysłać smsa zwrotnego - ja tego nie zrobiłam [ani nikt z mojej rodziny] i rachunki dalej dostaje pocztą.

Nagrywanie rozmów na BOA, BOK czy innym biurze obsługi to mit na resorach [robi się to, ale tak jak tu ktoś napisał losowo], gdy jakieś biuro obsługi nagrywa wszystkie rozmowy informuje o tym przed rozpoczęciem rozmowy.

rybkad rozumiem, że składałaś reklamację telefonicznie - ja na twoim miejscu złożyłabym reklamacje pisemnie z zaznaczeniem o braku podanego cennika na stronie. Ponieważ na stronie nie zamieścili cennika, narażając cię na koszt połączenia z konsultantem i do tego wszystkiego zostałaś źle poinformowana i jeszcze, żeby było mało nie okazali się na tyle przewidujący, żeby nagrywać rozmowę.
A tak z ciekawości zapytam, jaką masz taryfę?

Cytat:

Cennik Ery:
To jest roaming, a rybkad chodziło o cennik połączeń międzynarodowych i faktycznie przeszukałam ich stronę i nie ma.
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 18:19   #18
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
cos mi sie wydaje, ze kobieta zle dane ci podala, przynajmniej na to wyglada. Z nimi nie wygrasz. A na jaki nr dzwonilas? moze to bylo cos w rodzaju infolini?
Stary 2009-05-12, 18:37   #19
magda s.
Zakorzenienie

przy skladaniu reklamacji przez telefon warto zawsze zapisac dzien, godzine i nazwisko konsultanta...to - przy odrobinie dobrej woli - umozliwiloby dotarcie do prawdy
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 19:52   #20
asiulkaa
Zakorzenienie

Ja bym radziła jednak złożyć reklamację i postraszyć że złożysz skargę do UOKiK. Wydaje mi się że z tym nagrywaniem rozmów to kłamią żeby nie musieć uwzględniać reklamacji, pracowałam kiedyż w banku i wszystkie rozmowy z infolinii były nagrywane.
Stary 2009-05-12, 20:06   #21
mimosa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amistad.k.m.s Pokaż wiadomość
To dziwne, bo ja też jestem w Erze. I owszem dostałam smsa o możliwości likwidacji rachunków papierowych, ale żeby skorzystać z tej usługi trzeba było wysłać smsa zwrotnego - ja tego nie zrobiłam [ani nikt z mojej rodziny] i rachunki dalej dostaje pocztą.

Sms brzmiał mniej-więcej tak: ponieważ twoje rachunki płacą się same, wyłączyliśmy ci opcję przysyłania papierowych faktur, w zamian za to dodaliśmy ileś tam minut za darmo (10 minut czy coś w tym rodzaju.) Jeśli mimo wszystko chcesz faktury papierowe, wyślij sms pod numer...
Podejrzewam, że zawiniła 'kreatywnosć' jakiegoś konsultanta..
To, że ktoś ma złożone w banku zlecenie stałe płacenia za telefon, jeszcze nie znaczy, ze nie chce mieć nad rachunkami kontroli. Naprawdę nie powinni uważać, że wszyscy mają dostęp do internetu!! Ja żyję, pracuję, i odpoczywam (prawie śpię ) online, a moja babcia w ogóle nie ma komputera, i czy to jest dziwne? Gdyby nie miała faktur, musiałabym je dla niej drukować. Nie uratowałoby to życia drzewom, tylko koszty druku przerzucone byłyby na mnie!...

Edytowane przez mimosa
Czas edycji: 2009-05-12 o 20:11
mimosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 20:44   #22
paula78
Zakorzenienie

Rozmowy nie muszą być nagrywane , mogą jedynie
a jak są to musi być informacja że "mogą".

niestety nie ma szans na to aby uzyskac nagranie nawet jesli jest bo :
- nagrywają wszystko
- na własne potrzeby
- jak chcą na swoją korzyść to odtworzą
- jak się okaże że na ich nikorzyść - nie ujawnią

info od czlowieka pracujacego w firmie telekomunikacyjnej.

Mimo wsztsko zlóz reklamacje pisemna .

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2009-05-12 o 20:56
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 20:46   #23
ulinkaaa
Zakorzenienie

Skladaj reklamacje koniecznie i powolaj sie na rozmowe BOA - przeciez te rozmowy sa nagrywane.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 20:56   #24
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
Skladaj reklamacje koniecznie i powolaj sie na rozmowe BOA - przeciez te rozmowy sa nagrywane.
moze warto by przeczytac caly watek ?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 22:15   #25
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimosa Pokaż wiadomość
Sms brzmiał mniej-więcej tak: ponieważ twoje rachunki płacą się same, wyłączyliśmy ci opcję przysyłania papierowych faktur, w zamian za to dodaliśmy ileś tam minut za darmo (10 minut czy coś w tym rodzaju.) Jeśli mimo wszystko chcesz faktury papierowe, wyślij sms pod numer...
Podejrzewam, że zawiniła 'kreatywnosć' jakiegoś konsultanta..
To, że ktoś ma złożone w banku zlecenie stałe płacenia za telefon, jeszcze nie znaczy, ze nie chce mieć nad rachunkami kontroli. Naprawdę nie powinni uważać, że wszyscy mają dostęp do internetu!! Ja żyję, pracuję, i odpoczywam (prawie śpię ) online, a moja babcia w ogóle nie ma komputera, i czy to jest dziwne? Gdyby nie miała faktur, musiałabym je dla niej drukować. Nie uratowałoby to życia drzewom, tylko koszty druku przerzucone byłyby na mnie!...
Ja dostałam smsa o innej treści i rachunki również opłacam przez stałe zlecenie. Ja nie winiłabym konsultantów za takie akcje, bo oni nie mają wpływu na tego rodzaju sprawy - tak naprawdę poza udzieleniem informacji i oddaniu ci złotówki za połączenie nie mają wpływu na nic. Smsy tego typu redaguje i wysyła specjalny dział. Sądzę, że to były wiadomości testowe, wysłane do małej liczby abonentów by sprawdzić jak zareagują - firma sprawdzała pewnie możliwości oszczędzania
Stary 2009-05-12, 22:21   #26
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amistad.k.m.s Pokaż wiadomość
Ja dostałam smsa o innej treści i rachunki również opłacam przez stałe zlecenie. Ja nie winiłabym konsultantów za takie akcje, bo oni nie mają wpływu na tego rodzaju sprawy - tak naprawdę poza udzieleniem informacji i oddaniu ci złotówki za połączenie nie mają wpływu na nic. Smsy tego typu redaguje i wysyła specjalny dział. Sądzę, że to były wiadomości testowe, wysłane do małej liczby abonentów by sprawdzić jak zareagują - firma sprawdzała pewnie możliwości oszczędzania
a to BOK oddaje te zlotowki za polaczenia z nimi? od kiedy? gdzie?
Stary 2009-05-13, 08:33   #27
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
a to BOK oddaje te zlotowki za polaczenia z nimi? od kiedy? gdzie?
A to za połączenie z BOK się płaci???
Reklamację złożyłam oczywiście na piśmie przez iBOA, jak nie skoryguja mi tej ceny to piszę do UOKIK.
Stary 2009-05-13, 08:36   #28
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
A to za połączenie z BOK się płaci???
Reklamację złożyłam oczywiście na piśmie przez iBOA, jak nie skoryguja mi tej ceny to piszę do UOKIK.
juz chyba u wszystkich operatorow polaczenia z BOK sa platne
z tego co pamietam to 1 zl niezaleznie od dlugosci polaczenia...ale, zeby oni zwracali te pieniadze to nie slyszalam...
Stary 2009-05-13, 10:07   #29
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
juz chyba u wszystkich operatorow polaczenia z BOK sa platne
z tego co pamietam to 1 zl niezaleznie od dlugosci polaczenia...ale, zeby oni zwracali te pieniadze to nie slyszalam...
jak dzwoni ostro wkurzony klient i rzuca miesem to wtedy proponuja zwrot 1zł, co ma go udobruchac
Stary 2009-05-13, 10:23   #30
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
jak dzwoni ostro wkurzony klient i rzuca miesem to wtedy proponuja zwrot 1zł, co ma go udobruchac
Zgadza się lub gdy dzwonisz po raz n-ty w tej samej sprawie
Opłata za połączenie z biurem obsługi została wprowadzona m.in. dlatego, że niektórzy klienci dzwonili żeby sobie pogadać z konsultantem o przysłowiowej pogodzie i co ciekawe ta złotówka okazała się naprawdę skuteczna, bo zredukowała znacząco ilość takich połączeń
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości