|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Niezbyt drastyczna, zdrowa zmiana tybu życia.
Chcąc zmienić w końcu przyzwyczajenia postanowiłam ułożyć plan działania, które pomogą mi poczuć się lepiej we własnej skórze psychicznie i fizycznie.
Nie jestem osobą zbyt doświadczoną w tej dziedzinie, więc jeśli ma ktoś jakieś zastrzeżenia dotyczące mojego planu, to bardzo proszę o komentarze. Przed rozpoczęciem zmian, trzeba znaleźć odpowiednią motywację, ja takową znalazłam, dlatego teraz to wszystko Ćwiczenia chcę wykonywać koniecznie rano. - dużo czytałam na temat wykonywania ćwiczeń na czczo lub też po małym posiłku. Osobiście uważam, że od razu po wstaniu dobrze jest zjeść chociażby jakiegoś banana żeby dać organizmowi trochę energii. Dlatego od tego zacznę. - Następnie rozgrzewka, nieodłączny element, który nas rozbudzi i przygotuje do ćwiczeń. Mnie osobiście urzekła Pani Agnieszka "Fitappy", która prezentuje krótkie i fajne ćwiczenia w serwisie youtube. "Rozgrzewka przed ćwiczeniami i rozciąganie mięśni (stretching)" http://www.youtube.com/watch?v=Gm1Dl6dGbKs - po krótkim wstępie zaczynam ćwiczenia, które znajdują się w równie świetnym serwisie wdzięk info (jest tu podany harmonogram ćwiczeń, jednak ja będę ćwiczyła co drugi dzień, aby mięśnie mogły się zregenerować) "Ćwiczenia na nogi i pośladki" dalej: "Ćwiczenia na płaski brzuch" http://www.youtube.com/watch?v=9ordy...0&feature=plcp oraz "Ćwiczenia na idealne, smukłe ramiona i ręce" http://www.youtube.com/watch?v=BBCP7...1&feature=plcp - po wszystkim czas na rozciąganie, które chcę wykonywać codziennie, kiedy tylko będę miała czas Jak już pisałam, ćwiczyć zamierzam co drugi dzień, czasem w te "wolne" dni zamierzam chodzić na basen. Jeśli chodzi o posiłki, to jedzenie 5 razy dziennie małych porcji, w miarę zdrowo, jednak nie dajmy się zwariować. Chyba większość ludzi uwielbia słodycze, więc raz w tygodniu zamiast poobiedniego lekkiego deseru trochę szaleństwa w postaci paska czekolady nikomu nie zaszkodzi. Co o tym sądzicie? Z góry dziękuję za poświęcony czas i opinie! |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Niezbyt drastyczna, zdrowa zmiana tybu życia.
.
Edytowane przez KotomiChan Czas edycji: 2012-08-31 o 14:41 |
|
|
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
jak nie masz problemów zdrowotnych to polecam ci cwiczenia które sama stosuje bo także sie odchudzam al etwoja sytuacja wagowa jest o wiele wiele lepsza niz moja
to tak:zaczynam zawsze od wyciągania nogi w bok w tył(palce mają dotykac podłogi) i w przód druga noga ma byc ugieta w kolanie, nożyce, przysiady, pompki(męskie) ale z pompkami się nie przemęczam brzuszki, wypady i łydki i biegam w lesie nie zawsze zalezy od pogody a i nie jadam słodkiego, razowy chlebek, brak śmietany i cukru i fast foodów i bd ok |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Już zaczęłam wprowadzać w życie swoje plany. Będzie ciężko, bo popadnę z jednej skrajności w drugą, głownie chodzi o ilość przyjmowanego jedzenia
uwielbiam jeść ale jestem tak zdeterminowana, że jakoś się przyzwyczaję :P dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam za Ciebie kciuki
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.

. Chcesz wymodelować sylwetkę czy schudnąć? :P
to tak: