Odnowa Biologiczna - studium - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 21:14   #1
aaniolekk
Zadomowienie

Odnowa Biologiczna - studium

Hej, dziewczyny pomóżcie bo mam zupełny mętlik w głowie

Zapisałam się do szkoły, kierunek odnowa biologiczna. Myślałam o kosmetologii ale po jakimś czasie jednak wybrałam odnowę bo wydaje mi się ciekawsza, coś co bardziej by mnie interesowało.
Zdaję sobie sprawę, że studium to nic w porównaniu ze studiami ale musiałam wybrać to pierwsze.
Byłam zdecydowana na tą szkołe od roku, czekałam aż będę mogła się zapisać, już nie mogłam się doczekać... ale teraz dopadły mnie wątpliwości i to niestety przez bliską mi osobę która twierdzi, że po skończeniu tej szkoły nie znajde pracy i przez panującą teraz modę na kosmetologię itp. kierunki będę mieć małe szanse w tym zawodzie
zdaję sobie z tego sprawę, że nie będzie łatwo ale przez takie podcinanie skrzydeł tracę wiarę, że ma sens to co chce robić

Mam plan skończyć tą roczną szkołe ale na tym nie koniec, potem jakieś kursy masaży, jakiś specjalnych zabiegów itd. żeby mieć dodatkowe umiejętności. Chciałabym pracować w SPA.

Dziewczyny co o tym myślicie? czy studium odnowy biologicznej to strata czasu i kasy (a opłata za szkołe nie będzie mała ;/)

Podaje link do przedmiotów nauczania w tej szkole
https://www.omnia-ce.eu/top-szkoly/t...sob-przedmioty
co myślicie? bo ja już nie wiem co robić

'Ironia kiedy płacząc przez niego,
tylko do Niego chciałabym się przytulić...'

`Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu.
Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?`
27.12.10 <3
aaniolekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 08:42   #2
Agnieszka987
Zakorzenienie

Dot.: Odnowa Biologiczna - studium

Jesli to Twoje marzenie, to je spełniaj i nie słuchaj że pracy nie znajdziesz (owszem o pracę cięzko, ale tak jest niemal w kazdym zawodzie ). Jak bys poszla na bardziej "przyszlosciowe" kierunki za rada innych osób, a bys pracy nie znalazla to bys byla sfrostrowana, ze nie masz i pracy i wymarzonego zawodu Co do kierunku jeszcze... zawód jaki chcesz wykonywać, jak i pokrewne dziedziny to ciągłe doszkalanie się. Wciaz cos sie zmienia.Na twoim miejscu przemyslałabym fizjoterapię- bo- w spa bardzo często chcą osoby po studiach, bo dbają o wizerunek danego spa; miałabys większe mozliwosci co do masażu itd...; miałabys wiekszą wiedzę
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 10:40   #3
fallenart91
Zadomowienie

Dot.: Odnowa Biologiczna - studium

Plusy Twojej decyzji:

- to studium daje Ci zawód
- kosmetyczki nadal są poszukiwane, wystarczy spojrzeć na oferty pracy
- na ludzkiej próźności zawsze można zarobić
- będziesz mogła otworzyć swój gabinet
- będziesz robiła to co chcesz

Mogę Ci powiedzieć, że też poszłam na studia, które w ogóle mnie nie interesowały. Skończyłam je niezaliczonym I semestrem. Prawda jest taka, że jak będziesz w tym dobra to pracę dostaniesz i tyle w temacie. Trzymaj się i przeżyj swoje życie po swojemu a nie tak jak każą Ci inni.
fallenart91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości