|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Angielski - Książki
Witam
![]() Czy możecie polecić dobre książki do angielskiego ale do nauki samemu. Najlepiej chyba gdyby to były książki które uczą rozmawiać. Na razie na żaden kurs się nie zapisze ale dużo też można się nauczyć samemu podobno. Mam 2 książki są tam jakieś zwroty, słówka i opisy czasów. Czasów w angielskim też jest dużo ale podobno w rozmowie nie zawsze używa ich się tak jak uczą np. w szkołach. Słyszałam coś o książce blondynka na językach. Chciałabym w stopniu komunikatywnym umieć angielski - teraz w pracy to jest bardzo ważne. Więc może ktoś z Was coś podpowie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Angielski - Książki
Cytat:
Oczywiście, istnieją jakieś tam komputerowe programy, więc jeśli Cięto bawi, to możesz próbować. Zawsze powtarzam, że na początek najlepiej zapisać się na lekce do renomowanej szkoły (np. British Council, które jednak jest drogie), albo dobrego korepetytora. PS. I nie wiem, jak chciałabyś poćwiczyć konwersacje z książką? :co:
Muminki cię widzą. Muminki cię śledzą. Muminki cię znajdą, zabiją i zjedzą... ************************* *** Stultorum infinitus est numerus... Edytowane przez Ponura Czas edycji: 2012-08-25 o 16:37 Powód: dop |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja jestem z trójmiasta to może szkołę jakąś zaproponujecie?
Ale też koszta nie zawsze pozawalają na zapisanie się do takiej szkoły to gdzie uczyć się języka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Z samą książką trudno będzie nauczyć się rozmawiać
![]()
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Jeżeli już lepiej zainwestuj w jakiś kurs typu Profesor Henry chociaż osobiście uważam, że czy książka czy kurs komputerowy to jednak przyswajasz język biernie więc ciężko będzie nauczyć ci się mówić. Może spróbuj znaleźć kogoś np. przez Skype'a z zagranicy z kim mogłabyś porozmawiać. Na początek polecam nie anglika- będzie używać prostszych konstrukcji i podstawowych słówek więc będzie łatwiej ci się przełamać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja polecam: program Profesor Henry+essential grammar in use+ new english file begginer (lub elementary) + macmillan english grammar in context essential+ Grammarway 1 + do osłuchania się dużo filmów, seriali i piosenek Edytowane przez 201606210931 Czas edycji: 2012-08-27 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.