|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Czy spodnie z takiego materiału się rozciągną?
witajcie wizażanki
![]() Stoję przed wyborem rozmiaru spodni na Allegro i tu moje pytanie: Czy spodnie z takiego materiału się rozciągną/są elastyczne? 80% cotton, 15% polyester, 5% elastan. Jeśli tak, to na tyle, by rozmiar 38 pasował w większe 36, czy nie ryzykować i zamawiać swój rozmiar(38)? Z drugiej strony boję się, że 38 będę mi wisieć na tyłku. :/
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy spodnie z takiego materiału się rozciągną?
jesli normalnie nosisz 38 to lepiej kup taki rozmiar, rozciągną się ale zawsze można załozyc pasek, a jak kupisz za ciasne to nie pochodzisz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy spodnie z takiego materiału się rozciągną?
Więc tak: spodnie które mają od 1% do maxymalnie 2% elastanu badz lycry są mało rozciagliwe i raczej nie puszcza ani w brzuszku ani w biodrach ani w udach czy łydkach... spodnie które mają od 5% można uznać już za poddające się, wiadomo pierwsze założenie będzie "ciasne" ale pod wpływem noszenia bedą sie rozciagać. Pamietaj jednak, że po praniu materiał wroci do swojego rozmiaru a moze byc nawet lekko sztywniejszy.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.