|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ile można zarobić nie zakładając działalności?
Witam,
od pewnego czasu noszę się z zamiarem otworzenia mojego ''małego biznesu''chodzi tu konkretnie o sprzedaż na allegro. Chce kupić trochę towaru , wystawić na allegro- i zobaczyć jakie będzie zainteresowanie, czy ktoś w ogóle cos kupi, zainteresuje się...(nie będą to drogie rzeczy dajmy na to sprzedaż od ok 5 do 50 zł wystawie np na początek 10 rzeczy w tym przedziale cenowym). Stąd moje pytanie- czy muszę zakładac działalność? Nie chcę wydac pieniędzy na towar, iść zakładac dzialności, płacić zusu(z tego co wiem pierwsze 2 lata 400zł) a tu zaintersowanie będzie zerowe i tylko na tym interesie stracę- pieniądze na towar plu 400 zł zus i inne.. Bardzo proszę o odpowiedź, Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile można zarobić nie zakładając działalności?
Cytat:
W prawie polskim możemy znaleźć następujące definicje legalne działalności gospodarczej:
![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
OO swiety Maurycy ![]() Skad ktokolwiek ma wiedziec czy cos zarobisz sprzedajac COS..nabyte skads po cenie JAKIEJS a sprzedane w przedziale od 5 zika do 10 x wiecej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Z tego co się orientuję to każdy na allegro może coś sprzedać. Tyle tylko, że gdy zaczynasz mnieć obroty i ludzie interesują się Twoim towarem to allegro sprawdza Cię pod względem działalności. Kilka produktów na próbę nie powinno budzić ich niepokoju, jednakże na dłuższą metę na pewno działalność gospodarcza jest wymagana. Może masz kogoś znajomego kto prowadzi własną firmę i mógłby zatrudnić Cię na zlecenie, wtedy miałabyś plecy.
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
dziękuję za odpowiedzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.