|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
hej, mam zamiar zrobić remont pokoju, ale mam pewien problem... a mianowicie ściana z oknem. podaje wam wszystkie wymiary i liczę na jakąs pomoc. to po lewej to segment a po prawej biurko narozne i mebli nie mogę przestawić... dodam jeszcze, ze musze miec w oknie firanke bo mam pokój od ulicy:/ jednym slowem kompletna klapa :/ nie potrafie w zaden sposób wymyslic jakiegos sensownego pomyslu... obecinie to wyglada tak, że mam na całej dlugości ściany zaslony, ale mi sie to strasznie nie podoba moze wy pomozecie? z góry dziękuję...
wymyślilam coś takiego, ale nie bardzo mam przekonanie do tego pomysłu... a poza tym, czy zmieści mi się karnisz między sufitem a oknem? Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2007-11-12 o 15:25 Powód: POST POD POSTEM. PROSZĘ KORZYSTAĆ Z FUNKCJI "EDYTUJ". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: aranżacja okna
Tym czy się karnisz zmieści nie musisz się przejmować, sa przeciez tez karnisze podwieszana do sufitu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
A coś takiego by Ci nie odpowiadało? : http://www.finezja-studio.pl/galeria...s_guild/30.jpg . Tkaninę mogłabyś wybrać nieco bardziej przexroczystką, wzór też zalerznie od upodobań. Wyjęscie ma swoje pluse. Jak rozumiem mieszkasz na parterze? (piszesz tylko, że od ulicy, ale podejrzewam, ze to parter stąd ten problem) Wtedy takie rozwiązanie zapewniło by Ci wystarczająco dużo światła w w pokoju, a dobrze osłoniłoby nieproszonych "widzów"
![]() ![]() Polecam też wpisać w googlachw wyszukiwarce "dekoracja okien", zjadziesz anpaewno mnustwo firm zajmujących się tym, a co za tym idzie całą masę zdjęć z któryh będzie mogła zaczerpnąć inspitacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
![]()
Nie musisz mieć firanek - możesz mieć ładną roletę z materiału, albo bambusową w oknie i jeśli masz potrzebę do tego ozdobne zasłonki.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wolałabym mieć jednak firanki, ale zastanawia mnie inna rzecz...
Czy nie będzie głupio wyglądał ten mały kawałek ściany po prawej strony, który nie będzie zakryty przez zasłonę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Myślę, że nie będzie głupio wyglądac.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Na tym małym kawałku ściany zawsze możesz powiesić kwiatka z wydłużającymi się pędami, np. jakiegoś filodendrona. Jeśli powiesisz go u góry, to po pewnym czasie pędy przykryją ścianę.
szybszym rozwiązaniem jest powieszenie obrazków, ewentualnie wstawienie wąskiego regału ![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
ja mam teraz tak:
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja mam rolety i jestem zadowolona i to baaardzo. Osobiście nie cierpię firan, dlatego ich nie mam. Jepiej wygląda jednak coś co zasłania okno, bo ściany nie ma potrzeby zasłaniać. Oto moje okna, przepraszam za jakość zdjęć, ale w dzień nie da siędobrze zrobić zdjęcia okna.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Podobają mi się rolety, ale jestem jednak trochę tradycjonalistką... Platynka, dzięki za zdjęcia, teraz już mam jakieś wyobrażenie jak można zawiesić firanki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
zgadzam sie,u mnie tez czesto sa zaslony. mam nowe mieszkanie, wiec wystroj okna zmieniam co tydzien
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Witam pozwoliłam sobie pokombinować z różnymi typami zasłonek w Twoim oknie poniżej są moje próby
![]() 1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli firanka, to raczej delikatna i żeby nie zajmowała połowy ściany. Edytowane przez millia Czas edycji: 2011-07-21 o 12:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.