|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Rekonstrukcja paznokcia żelem
Witajcie, drogie Wizażanki!
Odkąd pamiętam, obgryzam paznokcie. Będzie ponad 15 lat. W tym momencie mam dziesięć resztek, a nie paznokci. Choć to obrzydliwe, wiem, ale długość paznokci moich to jakieś 1/5 Waszych, normalnych, krótko przycinanych. Płytka pod paznokciem zjedzona. Bardzo wstydzę się tego, a po ostatnim incydencie postanowiłam zapuścić. Od trzech dni pilnuję się i nie obgryzam, a idzie mi to zaskakująco dobrze, wystarczy chcieć. Jednak mam dwa pytania: 1. Czy płytka zrekonstruuje się sama? Ta pod paznokciem? Czy dużo potrzeba na to czasu? Mama mnie starszy, że nigdy mi nie odrośnie ![]() ![]() 2. Słyszałam o czymś żelowym. Jakieś żelowe przedłużanie paznokci. Podobno można w ten sposób oduczyć się obgryzania, bo normalnie robią ci paznokcie z żelu, a płytka pod spodem rośnie sobie dalej sama. Czy to prawda? Ile coś takiego kosztuje? Jak wygląda samo nakładanie, ile się trzyma? Dodam, że moje paznokcie to są 1, 2 mm i nie wiem, czy tak się na przykleić. Poza tym słyszałam zróżnicowane opinie na temat tych tipsów... Edytowane przez Rule Britannia Czas edycji: 2013-04-06 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rekonstrukcja paznokcia żelem
Hej kochana a wiec tak.Chetnie zobaczylabym Twoje pazurki specjalizuje sie w rekonstrukcji płytki paznokciowej. Pazurki same nie przyrosna bo macierz pod spodem jest caly czas drazniona jak cos dotykasz,cos wchodzi pod paznokcie-tego da sie tylko uniknac przedluzajac je.
Na kazdym kroku spotykamy sie z opinia ze 'tipsy' niszcza płytke jednak nie jets to prawda-to,co niszczy pazurka, to nieprawidlowe usuwanie masy. W Twoim przypadku jednak nie obedzie sie zapewne bez regularnych uzupelnien przedluzonych pazurkow. Płytka przyrośnie jednak musi sie nia zajac profesjonalistka i przede wszystkim odrosnieta masa musi byc za kazdym razem zdejmowana przez kosmetyczke do zera, odrosniety naturalny pazurek skracany-w koncu przyrosnie(tak sie takze postepuje przy np.onycholizie) i nakladana masa od nowa, maksymalnie dlugosci do opuszka. Absolutnie bez uzycia plastikowego tipsa!! jak ktoś bedzie Ci chciał nakleić to uciekaj. Polecalabym jednak rekonstrukcje akrylowa nie zelowa jednak ciezko o dobra stylistke rekonstruujaca akrylem dlatego super byloby gdybys napisala mi skad jestes a ja polece Ci dobry salon ![]() https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-e.ak/...50503232_n.jpg https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-e.ak/...23616771_n.jpg https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-h.ak/...80673283_n.jpg pozdrawiam Edytowane przez lynx71 Czas edycji: 2013-04-08 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
tak jak wyzej napisala Lynyx71 ,oczywiscie ze odrosnie jezeli zajmie sie tym profesjonalista ja rekonstruluje plytke metoda zelowa i mam duzo obgryzaczy ,sama nalerze tez do nich :-( wykonuje tez protezy zelowe
![]() ![]()
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Tylko że na tych zdjęciach wszystkie te pazurki są bardzo zaniedbane, a mój problem polega na tym, że ja ich nie mam po prostu. Są długości 2,3 milimetrów, reszta to żywa... skóra? Sama nie wiem. Pochodzę z okolic Krakowa, czekam koniecznie na namiary.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a z poznania jest jakas stylistka?
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
<3
Edytowane przez lynx71 Czas edycji: 2015-09-18 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
lynx71 zrobie maly offtop, moglabys powiedzieć co to za kamuflaż z 2 zdjęcia?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
czy ta Pani zajmuję się rekonstrukcją paznokci obgryzionych?
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ta Pani jest Instruktorem SPN-wiec na pewno sobie poradzi
![]() a kamuflaż to puder akrylowy SPN Cover Pink ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
a znacie kogoś do rekonstrukcji paznokcia u stopy z legionowa bądź warszawy??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja jestem z Wawy
![]() https://www.facebook.com/media/set/?...9219258&type=3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
asik kawał świetnej roboty 0dwalasz
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.