|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Mało słodkie słodycze ;-)
Hej Dziewczyny,
tak jak w temacie - znacie może jakieś mało słodkie słodycze dostępne w sklepach? Nie chodzi mi o produkty typu "light" (które, jak wiadomo, są picem na wodę), nie jestem też z tych, którzy wiecznie liczą kalorie - po prostu jestem mniej słodyczożerna, ale wiadomo, czasem chciałoby się zaspokoić chęć na coś słodkiego. Mi niestety dochodzą do tego bardzo wrażliwe na cukier zęby, ostatnio po spałaszowaniu mini Marsa zwijałam się z bólu...Póki co przychodzi mi do głowy gorzka czekolada (lubię tak min. 80% kakao), lukrecjowe cukierki Ricola ) i ciastka zbożowe, ale z nimi też różnie jest. Może znacie coś jeszcze?
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mało słodkie słodycze ;-)
Żelki
Cukierki typu Ice Batoniki zbożowe Crunchy Marcepan (dla mnie nie jest słodki )
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
jakieś ciastka maślane czy coś w ten deseń? Albo takie andruty w stylu opłatków.
Lukrecjowe też da rade u nas dostać. A jak lukrecjowe to może też i anyżowe? Jest też taka seria całkiem niezłych, ziołowych cukierków. Ja osobiście do słodyczy zaliczam masło orzechowe, chociaż to bardziej słone niż słodkie i "na sucho" trochę "zakleja morde". |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Grunchy firmy Ania
![]() Jestem uzależniona
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
A ciasta w cukierniach i piekarniach? Tylko musisz obadac w jakiej cukierni koło ciebie są ciasta kwaskowate, np. Szarlotki, placki z owocami.
Moim zdaniem marcepan jest mega słodki ![]() Moze tez suszone owoce? Morele, figi?
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za podpowiedzi, Dziewczyny
![]() Co do tych batoników Crunchy - dla mnie one są dość słodkie. Nie mogłam nigdy zrozumieć, co robią na działach z tzw. zdrową żywnością. ![]() Marcepanem lubię się zatkać raz na jakiś czas. Kiedyś go nie znosiłam, ale teraz jest dla mnie całkiem ciekawy w smaku. Masło orzechowe kocham )Ciasta - hmm, z doświadczenia wiem, że te z cukierni są robione raczej pod smak większości, czyli dość słodkie. Najlepiej byłoby zrobić jakiś placek owocowy samemu, zredukować ilość cukru w przepisie do niezbędnego minimum i na ciasto położyć same owoce, ale... co tu dużo mówić, leń ze mnie. Zresztą na pokrętłach od piekarnika i tak mam starte wszystkie opcje temperatury. Suszone owoce podchodzą u mnie pod kategorię "zdrowa przekąska", żadne tam słodycze.
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
dla mnie .. podkreślam DLA MNIE
mało słodkie są: biszkopty żelki princepolo sunbites (owoce leśne) |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
herbatniki holenderskie z SAN
uwielbiam
|
|
|
|
|
#9 |
|
lokalna gwiazda
|
A biedronkowe orzeszki w miodzie? Słono-słodkie?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Wafle ryżowe np.firmy Sonko z polewą czekoladową (gorzka,mleczna),truskawk ową
No i oczywiscie masło orzechowe
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Ciastka digestive- z warstwą czekolady lub bez
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Wafle ryżowe i biszkopty
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Faktycznie! Jak mogłam zapomnieć o tych pysznych waflach, to moje odkrycie wakacji ![]() O herbatnikach digestive czytałam kiedyś przy jakimś przepisie kulinarnym, ale chyba nigdy nie rzuciły mi się w oczy na półkach sklepowych. Widzę w googlach, że LU jakieś produkuje, poszukam wkrótce.
|
|
|
|
#15 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() pyszne, ale mocnooo slodkie |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
o tak, digestive są pyszne
|
|
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
W supermarketach są czekolady z lekko solonymi orzeszkami/chrupkami
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś z masą lukrecjową znajdziesz na wagę w stoiskach do samodzielnego nakładania w Piotrze i Pawle, a ostatnio widziałam w tesco.Cytat:
Jeszcze batoniki typu muesli możesz spróbować, najlepiej samej przygotować dokładnie takie jak lubisz (wsypujesz orzechy, migdały, słonecznik, płatki jakieś itp) , robisz tego blachę, tniesz i masz do przegryzania na długo Bosacka pokazywała jak to zrobić w odcinku Wiem co jem o batonach.Jeszcze smakowe chrupki kukurydziane np toffi czy truskawkowe przyszły mi do głowy, słodkością nie zabijają. O lodach i sorbetach bym zapomniała, w mnogości dostępnych smaków znajdziesz coś mało słodkiego także, np z limonką albo gorzką czekoladą w smaku
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-09-29 o 02:24 |
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
Oo, obczaiłam te podpłomyki, będę dziś szukać.
Ciastek Digestive także. ![]() Przypomniała mi się jeszcze jedna fajna przegryzka: http://www.hurtowniazdrowia.pl/produ.../babcianki.jpg
|
|
|
#21 |
|
psy-chopatka
|
W sklepach ze zdrową żywnością są ciastka o obniżonej zawartości cukru, np firmy Sante. Jadłam je i faktycznie są mało słodkie a przy tym bardzo zdrowe.
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie! Uwielbiam je, nie są aż tak słodkie
|
|
#23 | ||
|
Raróg
|
Cytat:
A jak lubisz kwasne, to Smiejzujki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

- po prostu jestem mniej słodyczożerna, ale wiadomo, czasem chciałoby się zaspokoić chęć na coś słodkiego.
Mi niestety dochodzą do tego bardzo wrażliwe na cukier zęby, ostatnio po spałaszowaniu mini Marsa zwijałam się z bólu...
) i ciastka zbożowe, ale z nimi też różnie jest. Może znacie coś jeszcze?
)

)

Zresztą na pokrętłach od piekarnika i tak mam starte wszystkie opcje temperatury.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)