|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Akina
|
Kochane pomóżcie z korektorami..!-co ja robię źle???
Ehhhh...Ja chyba jakaś niekumata jestem
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Kochane pomóżcie z korektorami..!-co ja robię źle???
Ja mam podobny problem, przy nakładaniu podkładu korektor schodzi... Ale jest trochę lepiej jak go wklepuję delikatnie, nie rozprowdzam, bo wtedy się ściera.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Hej
To w dużej mierze zależy od konsystencji korektorów. Te w postaci stałej czy kredki nakładamy pod podkład na suchą skórę. Najlepiej zrobić to małym pędzelkiem. Dokładnie musisz je wtopić w skórę i odczekać chwilkę. Na to nakładasz delikatnie wklepując w te miejsca podkład. Nie rozcieraj go, bo faktycznie zetrzesz i rozmażesz korektor. Moim zdaniem te płynne korektorki nie są najlepsze, bez względu na firmę. Zwłaszcza jeśli chodzi o krycie krost, czy mocnych zmian skórnych. Po pierwsze o wiele łatwiej je zetrzeć, po drugie są mniej trwałe. I dlatego czasami lepiej je wklepywać już na podkład. Ale nie spodziewaj się po nich rewelacyjnego krycia. Pozdrowionka AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Jej, widze ,że nie tylko ja mam ten problem...jak nakładam podkład korektor momentalnie się sciera...to zupełnie bez sensu...Mam dwa korektory jeden YSL drugi LRP-zielonkawy na naczynka. Żaden nic nie daje zastosowany pod podkład. O ile jeszcze YSL jest całkiem niezły w maskowaniu zastosowany na podkład i lekko prypudrowany, albo nawet nałożony na podkład i puder, o tyle jak zastosować zielony korektor na podkład?? przecież nie zafunduje sobie kosmicznej twarzy...
Z tymi korektorami to chyba jakas ściema jest, bo stosowałam juz wiele technk i nie jest różowo. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam LRP Unifiance, zielony też, ale jako zwykłego korektora używam dawnego podkładu.
A rzeczywiście, inne, o stałej konsystencji nie ścierają się nawet pod podkładem. |
|
|
|
|
#6 |
|
Akina
|
Teraz to już się całkiem zamotałam...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Akina napisał(a):
> Teraz to już się całkiem zamotałam... Oczywiście, że nie o to chodzi. Skóra ma być sucha, to znaczy krem ma się do końca wchłonąć, nie może pozostać tłusty filtr na twarzy. Pozdrawiam AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Droga lejko,
coś mnie się zdaje że kupiłyśmy bubelka...:-/ a szkoda, bo myślałam że mi tak samo podpasuje jak podkładzik unifiance.. cóż zdarza sie, niestety...mam go juz z półtora roku i praktycznie mi nie służy, co go próbuje, to jednak stwierdzam, że jest do bani... |
|
|
|
|
#9 |
|
Akina
|
Dziękuję bardzo
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
maniaa napisał(a):
> Droga lejko, > coś mnie się zdaje że kupiłyśmy bubelka...:-/ a szkoda, bo myślałam że mi tak samo podpasuje jak podkładzik unifiance.. Chodzi o zielony korektorek? |
|
|
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
ja wlaśnie tak robie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Oj, no zazdroszcze, bo ja sie denerwuje tylko ze niepotrzebnie wydałam pieniążki. Mi niestety absolutnie nie pomaga, jeśli chodzi o rozjaśnianie strefy naczynkowej to o wiele lepiej radzi sobie z tym moj krem o zielonkawym odcieniu-a i jeszcze działanie kondycjonujące na więc sto razy lepiej. Dla mnie efekt jest taki, jakbym go w ogóle nie użyła, osobiście szkoda mi czasu na zabawy z tym dziadostwem, bo u mnie niczego nie zmienia, i to nie dlatego że nie ma czego
Jeśli mieszkasz we Wrocławiu, to z miłą chęcią ci go sprezentuje |
|
|
|
|
#13 |
|
Akina
|
A czy mógłby mi kotoś podać przykład jakiegoś "stałego korektora" ??
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
sergeevna napisał(a):
> ja wlaśnie tak robie Ale wokół oczu? |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Akina napisał(a):
> A czy mógłby mi kotoś podać przykład jakiegoś "stałego korektora" ?? I te i te, nie stałe są tylko płynne, np., w aplikatorku, z gąbeczką. Niestety, jestem z Warszawy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.