|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Pomoc w przeprowadzeniu ciekawego szkolenia - podzielcie się doświadczeniami;)
Jako przyszły szkoleniowiec, juz teraz uczę się jak przeprowadzac szkolenia tak aby ludzie nie spali ( są to szkolenia BHP więc same rozumiecie
), prowadząca zajęcia udowodniła nam, że nawet szkolenie bhp może być ciekawe ;-) jedna z metod jest wprowadzenie w trakcie szkoleń różnych przerywników np. na początku każdy musi powiedziec cos o sobie, żeby rozluźnić atmosferę, albo w trakcie zrobic przerwę i każdy ma powiedziec co ostatnio zrobił miłego, albo jak wyobraża swoje życie za kilka lat. Na kolejnych zajęciach każdy musi zrobić swoje szkolenie i właśnie trzeba cos takiego wymyslić. Nigdy na żadnych kursach z niczym podobnym się nie spotkałam i ciężko mi coś oryginalnego wymyślić. Dlatego zwracam sie z prośbą, może ktoś byl na kursie/ szkoleniu gdzie prowadzący rozbił takie przerywniki? Albo macie jakiś pomysł? Z góry dziękuję
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pomoc w przeprowadzeniu ciekawego szkolenia - podzielcie się doświadczeniami;)
Z góry przepraszam, bo nie chcę Cię zniechęcać, ale nie wiem czy to jest dobry pomysł żeby uczestnicy szkolenia BHP opowiadali w jego trakcie o sobie. Ja na przykład jestem raczej introwertyczką i strasznie nie lubię, kiedy zmusza się mnie do opowiadania o osobistych sprawach wśród ludzi których nie znam, albo co gorsza - znam z nienajlepszej strony i nie mam ochoty się przy nich uzewnętrzniać. A są tacy co nawet najbardziej niewinne informacje zbierają, kodują i tylko czekają żeby w odpowiednim momencie odpowiednio je przedstawić lub chociażby dla samej przyjemności wbić szpilę
![]() Ja tam szkolenia BHP lubię i nie zasypiam w trakcie może trafiałam na szkoleniowców którzy potrafią po prostu skupiać uwagę. Z tego co kojarzę ostatni starał się nawiązać kontakt poprzez zadawanie pytań, ale w temacie szkolenia - jak nam się wydaje że powinno być, co myślimy o tym czy tamtym. Grunt to nie recytować z kartki, miałam na studiach wykładowcę który właściwie czytał nam po prostu swoją książkę, wtrącając od czasu do czasu nieśmieszne żarty. Wtedy faktycznie zasypiałam
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pomoc w przeprowadzeniu ciekawego szkolenia - podzielcie się doświadczeniami;)
Nie znoszę tego typu gier i zabaw wśród obcych ludzi. Powyżej podstawówki to już jest żenujące.
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm, może faktycznie. U nas pani takie coś zrobiła na zajęciach w grupie 10 osób, które dobrze znam i faktycznie każdemu raczej sie podobało. Ale właśnie nie wiem czy tak chętnie bym opowiadało cos o sobe w grupie 20 obcych osób. Może macie racje. No ale na zajęcia i tak musze zrobić coś takiego. Więc jesli ktoś ma propozycje to proszę o napisanie.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie podoba mi się ten pomysł - to ingerencja w prywatność uczestników.
Mnie szkolenia BHP kojarzą sie z ciekawymi anegdotami opowiadanymi przez prowadzącego. Np. jak to komuś wciagneło krawat do niszczarki i z twarzy zrobiło mu tatara (takie danie z surowego mięska)
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Szkolenia są ciekawe jeżeli ktoś je ciekawie przedstawia, ważna jest tonacja głosu, lubię też jak osoba wtrąca jakieś anegdoty czy historie związane z tematem szkolenia.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie lubię, gdy na szkoleniach prowadzący zadaje pytania osobiste i każe o sobie opowiadać. Jeszcze może gdyby to było na temat, ale na szkolenie BHP ludzie przychodzą dowiedzieć się o BHP, a nie integrować i bawić jak przedszkolaki. Myślę, że wielu uczestników w takim momencie wkurza się, że marnuje się jego czas.
Sama miałam fantastyczne szkolenie BHP, facet wszystkie sprawy teoretyczne zaraz obrazował przykładami bezpośrednio związanymi z moim zawodem, opowiadał o wypadkach jakie się zdarzały, mówił o naszych prawach, obowiązkach, ale i o przykrych skutkach nieuwagi itd. Same rzeczy, które przydadzą się w przyszłości. Jeśli nie chcesz, żeby ludzie zasnęli, to nie klep teorii, tylko wprowadzaj przykłady, opowiadaj o tym, co się zdarza. Zadawaj grupie pytania- jak oni sądzą i daj im czas na zadawanie własnych pytań- każdy na pewno nie raz znalazł się w sytuacji, gdy nie był pewny, czy jego zachowanie jest zgodne z BHP i jakby mógł się w danej sytuacji zachować. |
|
|
|
|
#8 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Sama szukam szkolenia BHP, teraz dla nowoprzyjetych pracowników w firmie, kiedyś sama miałam okazję przejść klika szkoleń, niektóre z nich były wyjatkowo koszmarne - nudne - własciwie to można było ogłosić konkurs na najdłuższe ziewnięcie. Ale byłam tez i na takich szkoleniach, gdzie szkoleniowiec opowiadał ciekawe rzeczy nie tylko teorię, nawet gasiliśmy mały pożar
. I takich własnie szkoleń poszukuję, to nie mają być zmarnowene ani godziny, ani pieniadze, mam na razie namiar na jedną firmę, która organizuje kursy BHP, jednak oni są z innego województwa, więc pewnie policzą drożej, bo muszą do nas dojechać. Ja potrzebuję kogoś ze Śląska, będę wdzięczna za kogoś poleconego.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Witam, nie wiem czy wypowiadam sie w odpowiednim watku, ale jakos nie moglam znalezc, a ze tematyka jest bhp to zapytam, mam nadzieje ze mnie nie poszczujecie
![]() Otoz sprawa wyglada tak, ze 3 lata temu na pierwszym roku na uczelni mialam szkolenie bhp i mam wpis w indeksie. Teraz zapisalam sie na kolejne studia, zaocznie i dzisiaj wlasnie mam tam miedzy innymi szkolenie bhp, ale ze jestem chora to nie dam rady isc do szkoly. I dowiedzialam sie, ze nastepnego terminu nie bedzie. Myslicie, ze tamten wpis z przed 3 lat jest jeszcze wazny? Bo jak nie to chyba bede miala problem
|
|
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
Jak otworzyć własny biznes i wyjść z kryzysu finansowego? Długo byłam bezrobotna i po zarejestrowaniu się w urzędzie pracy znalazłam ogłoszenie w internecie o szkoleniach bezpłatnych. Urząd opłacił szkolenie. Teraz zarabiam jako fryzjerka, ale specjalizuję się głównie w przedłużaniu włosów. Szkolenia zrobiłam w Beauty for You w Krakowie. Trwało szybko, wszystko dobrze wytłumaczone i na brak klientek teraz nie narzekam Można u nich dostać potem rabat na włosy. Warto zajrzeć na ich stronę. A jeśli chcecie się dowiedzieć więcej to chętnie podpowiem Pozdrawiam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

), prowadząca zajęcia udowodniła nam, że nawet szkolenie bhp może być ciekawe ;-) jedna z metod jest wprowadzenie w trakcie szkoleń różnych przerywników np. na początku każdy musi powiedziec cos o sobie, żeby rozluźnić atmosferę, albo w trakcie zrobic przerwę i każdy ma powiedziec co ostatnio zrobił miłego, albo jak wyobraża swoje życie za kilka lat. Na kolejnych zajęciach każdy musi zrobić swoje szkolenie i właśnie trzeba cos takiego wymyslić. Nigdy na żadnych kursach z niczym podobnym się nie spotkałam i ciężko mi coś oryginalnego wymyślić. Dlatego zwracam sie z prośbą, może ktoś byl na kursie/ szkoleniu gdzie prowadzący rozbił takie przerywniki? Albo macie jakiś pomysł? Z góry dziękuję

. I takich własnie szkoleń poszukuję, to nie mają być zmarnowene ani godziny, ani pieniadze, mam na razie namiar na jedną firmę, która organizuje