|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
15 latka i 28 latek...
Zastanawiałam się przez jakiś czas czy tutaj o tym napisać, ale nie wiem już co o tym myśleć. Moja przyjaciółka od pewnego czasu spotyka się z o 13 lat starszym od siebie facetem O.o I może nie byłoby to tak szokujące gdyby nie fakt, że Ona ma 15 lat, a On 28 O.o. Bo przecież 30 latek nie zainteresował by się nastolatką? To dla niego gówniara... Ja wiem, że może nie powinnam się wtrącać, że to nie moja sprawa, ale martwie się o nią, boje się że ten facet ją wykorzysta. Pozatym jest jakiś dziwny... Ogólnie cham, niechluj, burak, nadużywa alkoholu...
Na moją przyjaciółke nie mają wpływu rodzice, podporządkowała sobie ich. Ma dość trudny charakter, nie zdała 3 razy, powtarza 6 klase podstawówki (aż wstyd napisać ) Ja starałam się Jej pomóc; zabierałam ją na siłownie, korepetycje, wakacje, razem uczyłyśmy się, starałam się zaszczepić w niej pasje. I było wszystko Ok, dopóki On się nie pojawił, przez niego olała nauke i znowu nie zdała. Nie wiem już co mam myśleć. Rozmowy z nią nie pomagają... Co mam zrobić? Powinnam się wtrącać?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 15 latka i 28 latek...
Cytat:
A zrobic nie możesz nic. Nie zmusisz jej, żeby go zostawiła. A co do rodziców: Czy oni wiedzą, że ich córka się spotyka z prawie 30-letnim facetem? Może warto im powiedziec? Możesz rozmawiac z koleżanką, ale sądzę, że niewiele wskórasz
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dałabym sobie spokój z misją zbawiania kogoś, kto ma to centralnie w d... Może gdy Ciebie zabraknie, to przejrzy na oczy? |
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
więc nie wiem co na to pedagog, wychowawca, dyrektor.
|
||
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż, ona jest głupia, a facet to jakiś zbok (bo sorry, dla mnie zainteresowanie prawie 30 latka 15-tką jest chore). Jesli rodzice nie reagują - możesz spróbować pogadac z wychowawcą czy pedagogiem, bo sytuacja jest obrzydliwa.
I chyba bym sobie dała spokój z taką... przyjaciółką...
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Skończone ma już 15 czy tylko rocznikowo? Bo jak nie skończyła, to postrasz szanownego pana prokuratorem. Nawet nie chce mi się zagłębiać w jego intencje, dla mnie na kilometr śmierdzi utajnionym pedofilem.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Skończy w listopadzie. Ja także najchętniej bym się w to nie zagłębiała, ale... Nie rozumiem jak Ona może siedzieć z nim w tej "melinie". Jego "hobby" to picie alkoholu...I Jej to się podoba... Brak mi słów. Nie mam już do niej sił.
|
|
|
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
Zgadzam się z dziewczynami powyżej. Trudno by ktoś "normalny" jako kandydatkę na partnerkę obierał sobie dziecko... Bo z punktu widzenia osoby trzydziestoletniej, piętnastolatkowie to dzieci...
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostały tylko 2 miesiące, więc trzeba działać. W takich sytuacjach trzeba czasem zagrac taką nieczystą kartą - dla dobra tej dziewczyny, bo młoda jest, głupio postępuje i prawdopodobnie nie zdaje sobie sprawy z tego, że tak naprawdę sama siebie krzywdzi i niszczy sobie zycie.
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
W takim wypadku prosto na policję.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie to chore- dziecko i facet w średnim wieku. Za duża różnica i z fizjologicznego punktu widzenia (dziewczyna w tym wieku ewentualnego porodu mogłaby nie przeżyć- choć są wyjątki, w niektórych rejonach świata, bliżej równika rozwój płciowy jest szybszy) i niesamowita różnica jeśli chodzi o dojrzałość psychiczną. Owszem czasem miłość jest ślepa. Ale jeśli ona małoletnia a on nie czeka aż ona dojrzeje przynajmniej do tych 18 lat to coś jest mocno nie tak. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
.
|
ale co jest przestepstwem? jezeli ze soba sypiaja - on moze miec przerabane. jesli sie do tego nie przyznaja, nie udowodnia mu - to co policja czy prokuratura moze zrobic? NIC. za 2 miesiace beda to mogli robic zgodnie z litera prawa.
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli zostanie mu udowodnione, że był z nią 'w związku' co nie powinno być trudne, bo zakładam, że wiele osób o tym wie, to może dostać przynajmniej zakaz zbliżania się. Jeśli cyknie fotkę ja się całują, czy w innej dwuznacznej sytuacji to sprawa tym bardziej będzie poważna.
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego, że jak podejrzewam Autorka ma niewiele lat więcej (16 jak rozumiem) - ona jej nie pomoże, a może tylko sie sama zupełnie niechcący w jakieś niezłe g**** wpakować. Od pomagania tej dziewczynie są rodzice, psycholog, pedagog, wychowawca i mnóstwo innych osób - a nie inne dziecko.
|
|
|
|
#16 | |
|
.
|
Cytat:
musialoby dojsc do stosunku albo "innych czynnosci seksualnych". a facet moze sobie zdawac sprawe, czym grozi obnoszenie sie zwiazkiem z malolata i "publicznie" moze jej nawet za reke nie lapac.
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Nie z powodu faceta, tylko dla ratowania własnego tyłka.
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Nie z powodu faceta, ale zboczonego alkoholika, który ugania się za małolatami. W dodatku dziewczyna się nie uczy, nie ma zainteresowań, zapewne popija i nie wiadomo co jeszcze robi z tym gostkiem. Nie chciałabym aby moja córka z kimś takim się zadawała...
|
|
|
#20 |
|
BAN stały
|
Takie niezbyt fajne to...
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
No to jak matka zabroniłaby córce spotykać z przyjaciółką, nawet we własnym domu, nawet wtedy gdy nie byłoby przy nich zboczonego alkoholika, to na mur-beton wzmocni tym więzi rodzinne i wówczas zawsze już może liczyć na szczere rozmowy.
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zadomowienie
|
Z tego co rozumiem Autorka sama ma 15 lat, dlatego też radzę jej sugestię z policją powiedziec wychowawczyni koleżanki, szkolnemu pedagogowi, a nie samemu interweniować.
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się... Na pewno nie zerwe z nią przyjaźni. To jest moja przyjaciółka od podstawówki, z czasem zaczeły się problemy, czuje się zobowiązana wobec niej, musze Jej pomóc. Tylko nie wiem jak ją odciągnąć od tego faceta. Dla mnie to jest chore. No bo czy normalny mężczyzna chciałby mieć dziewczyne w wieku 15 lat która nawet nie skończyła podstawówki? Nie wydaje mi się... Może z nim porozmawiam, może go postrasze i to coś da...
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech cię ręka boska broni w ogóle się z nim kontaktować. Nie pomyslałas co będzie, jak sie gosć wkurzy i Ci krzywdę zrobi? Właśnie dlatego mówię, że powinnaś z dziewczyną urwać kontakt jednoczesnie informując o sprawie kogo się da. Sama się w to nie mieszaj, bo możesz oberwać - nie rób z siebie samarytanki.
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
28 latek z dziewczyną z szóstej klasy? Masakra jakaś, ta dziewczyna potrzebuje pomocy zwłaszcza, że któryś raz kolei powtarza 6klasę. Porozmawiaj z wychowawcą albo pedagogiem, może przemówią do rozsądku jej rodzicom.
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Rozeznanie
|
Ale czy rozmowa z pedagogiem coś da? Rodzice mają ją gdzieś, nie zależy im na tym aby córka rozwijała swoje pasje, zdobyła dobre wykształcenie. I z tego co wiem byli już wzywani przez wychowawce. A ja czuje, że musze Jej pomóc, musze ją jakoś wyciągnąć z tego bagna dopóki mam możliwości.
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz też spróbować zadzwonić na niebieską linię - to stowarzyszenie o rzemocy w rodzinie, ale może dadzą Ci jakieś wskazówki. albo spróbuj tu www.116111.pl |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Wątpię żebyś coś wskórała niestety.. idź do pedagoga i powiedz jak jest.
Koleżanka pewnie "zakochana" i nie posłucha Twoich rady - ale możesz dać jej jedną dzięki której nie spapra sobie do końca swojego młodego życia... niech idzie do GINEKOLOGA i zacznie brać tabletki... jeżeli jakiś gin w ogóle przepisze je dla 15sto latki.. bo w nakładanie gumek przez tego faceta jak opisałaś nie wierze, pewnie "przerywany.." |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.

Na moją przyjaciółke nie mają wpływu rodzice, podporządkowała sobie ich. Ma dość trudny charakter, nie zdała 3 razy, powtarza 6 klase podstawówki (aż wstyd napisać
) Ja starałam się Jej pomóc; zabierałam ją na siłownie, korepetycje, wakacje, razem uczyłyśmy się, starałam się zaszczepić w niej pasje. I było wszystko Ok, dopóki On się nie pojawił, przez niego olała nauke i znowu nie zdała.
Nie wiem już co mam myśleć. Rozmowy z nią nie pomagają... Co mam zrobić? Powinnam się wtrącać?

musialoby dojsc do stosunku albo "innych czynnosci seksualnych". a facet moze sobie zdawac sprawe, czym grozi obnoszenie sie zwiazkiem z malolata i "publicznie" moze jej nawet za reke nie lapac.