![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Zawiercianki - szukam koleżanki :)
Hej. Od niedawna- od miesiaca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zawiercianki - szukam koleżanki :)
O kurka, a co Cię do Zawiercia przywiało? To nie jest miasto o którym każdy marzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;36381018]O kurka, a co Cię do Zawiercia przywiało? To nie jest miasto o którym każdy marzy
![]() Mgielka, duuużo do opowiadania ![]() ![]() Ogólnie to w sumie na tyle gadania ze nie wiem czy na forum nadaje się do pisania ![]() Miasto ładne, zadbane, ale jakieś dziwne. dziś i jutro mam wolny wieczór, chciałam poznac z leksza Zawircie wieczorową porą, wyjść na piwko, mały relaks, ale kurcze, nie mam z kim. Kuzynka która też tu mieszka zajęta, żadko się widujemy, reszta rodziny, która mieszka w okolicach również zajeta, nikt nie ma czasu. A cała reszta z Tarnowskich Gór czy Bytomia, gdzie wcześniej mieszkałam- za daleko, nie mają ochoty przyjeżdżać, i nie mają oczywiście czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Mgiełka, moze za krótko tu mieszkam, i własciwie nikogo nie znam, ale wydaje mi się to miasto jakieś smutne, jak by tu czegoś brakowało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo niestety brakuje... tu nie ma gdzie nawet potańczyć. :/
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli chodzi o estetykę miasta to, no powiedzmy, że idzie to do przodu. Na pewno jest już dużo ładniej niż np. kilka lat temu. No z pewnością nie ma wielkiego wyboru. Exclusive i Hawana to są mnie znane miejsca jeśli chodzi o tańczenie (Hawana tylko z wiedzy, bo w życiu tam niebyłam). Ale na pewno nie ma tu miejsc do wyboru do koloru. Dom Kultury też nie prezentuje jakiejś szałowej rozrywki, od stu lat to samo. Jest kilka knajpek, kawiarni, ale na pewno różnorodność atrakcji Cie nie przytłoczy ![]() Natomiast, żeby nie załamać na starcie naszej nowej Zawiercianki, mogę powiedzieć że mamy fajne okolice na wycieczki rowerowe. ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez 0f0603ed06f411a5d3d78a7f01b50240947bf49a_602474279be1e Czas edycji: 2012-09-08 o 07:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;36396103]
Koło którego ronda? Od niedawna mamy chyba 4 ![]() Tego blisko dworca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;36396103]
No z pewnością nie ma wielkiego wyboru. Exclusive i Hawana to są mnie znane miejsca jeśli chodzi o tańczenie (Hawana tylko z wiedzy, bo w życiu tam niebyłam). Ale na pewno nie ma tu miejsc do wyboru do koloru. Dom Kultury też nie prezentuje jakiejś szałowej rozrywki, od stu lat to samo. Jest kilka knajpek, kawiarni, ale na pewno różnorodność atrakcji Cie nie przytłoczy ![]() Natomiast, żeby nie załamać na starcie naszej nowej Zawiercianki, mogę powiedzieć że mamy fajne okolice na wycieczki rowerowe.[/QUOTE] No niestety Havana, jest od dawna strasznym miejscem, zbiorowiskiem dziewczyn, ktore nie mają co ze sobą zrobić i idą tam tylko w jednym celu ![]() Do kina też niestety nie ma się co szykować, bo jeśli już jakimś cudem film dotrze do Zawiercia, po paru tygodniach, albo czasem miesiącach opóźnienia, to zazwyczaj seanse są trzy. ![]() Już lepiej jechać sobie chociażby do Sosnowca czy Dąbrowy Górniczej i obejrzeć film w dniu jego premiery. ![]() A co do rozrywek, to fakt, wycieczki rowerowe i nie tylko rowerowe... to duży plus położenia Zawiercia. Nie ma nic lepszego niż niedzielne popołudnie na skałkach w Rzędkowicach, zamku w Bobolicach czy Ogrodzieńcu. ![]()
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o kino, to robię tak samo jak Ty. Jedyne co to od czasu do czasu chodzimy na projekcje DKFu, ale często zniechęca towarzystwo które tam się pojawia, żeby najwyraźniej podyskutować sobie i na napić się piwa, anie obejrzeć film ![]() Ale żeby nie robić offtopu autorce... AnnaAda, jak lubisz spędzać czas, poza wyjściem na piwo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;36431276]
AnnaAda, jak lubisz spędzać czas, poza wyjściem na piwo ![]() ![]() Mgiełka, akurat teraz miałam wolny weekend bez dzieci wiec chciałam gdzies wyskoczyć ![]() ![]() A z jakiej dzielnicy Zawiercia jesteś?
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A mieszkam w Centrum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;36467392]No tak, w sumie z 2 dzieciaków masz ograniczone pole do popisu
![]() ![]() A mieszkam w Centrum.[/QUOTE] Ja chyba tez w centrum mieszkam ![]()
![]() |
#15 |
EDUkator
|
A to i ja się tu u Ciebie odezwę
![]() Jeśli chodzi o kino, to byłam kilka razy i szczerze mówiąc chętnie korzystam z tego, bo nie jestem z Zawiercia, a z Poręby, a potem jeszcze pociąg itd, żeby się dostać do DG. Wolę poczekać tydzień, czy dwa, co to za różnica ![]() A jeśli chodzi o Jurę to gorąco polecam. Do mnie bardziej przemawia Mirów niż Bobolice, ale to ja już taka zakręcona w tym średniowieczu akurat jestem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
hmmm tak w skrócie, mój tata pochodzi z Niegowonic, moja mama pochodziła z takie wioseczki zwanej Hutki Kanki. Ogrodzieniec to wiadomo ze mam zwiedzony, chechło, klucze itp w tych wszystkich rejonach jakaś rodzinka mieszka
![]() Bobolice chyba tez zwiedziłam, nie pamiętam niestety. Zawiercie zawsze były dla mnie tylko przejazdem, teraz dopiero je poznaję ![]()
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;36470017]To na przykład jest szansa, żeśmy się już minęły ze 100 razy na ulicy albo w sklepie
![]() ![]() Żadko, wolę się do biedronki pofatygować. Ale do nocnego zaglądam jak dzieciaki spią a zpomni mi się coś kupić ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja bardzo przepraszam że wbijam sie w sam środek wątku
![]() ![]() ![]() Edytowane przez koralik124 Czas edycji: 2012-09-12 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem z Myszkowa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Mam wolny przyszły wtorek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
jestem za
![]() Spacerek spacerkiem, ale moje dzieciaki plac zabaw oblegą ![]()
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
A co to za Bocianówka ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Taka knajpka w parku w centrum - zaraz obok ogródka jest plac zabaw - rodzice piwkują, dzieci się bawią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Mnie się juz podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;36493161]Taka knajpka w parku w centrum - zaraz obok ogródka jest plac zabaw - rodzice piwkują, dzieci się bawią
![]() Syn jeszcze by mógł ale córa... mają 2,5 roku i 4,5 roku. Są jednak za małe ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Mnie tam absolutnie nie przeszkadza siedzenie na placu zabaw
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.