![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Brzuch - ogromna prośba o pomoc specjalistek
Witajcie, od 9 miesięcy jestem na redukcji - zszedłem przez ten czas z ok 106 - do 85/86 kg. Górne partie ciała - ramiona, klatka - ładnie się wyszczupliły. Podobnie nogi i uda - ale brzuch jak był, tak jest - w dodatku zrobił się z niego taki flak.
Jedni mówią, że jest to dalej tłuszcz - a drudzy, że jest to już tylko pozostały nadmiar skóry po odchudzaniu - czy rzeczywiście jest to już tylko skóra ? Co mogę z tym dalej zrobić ? Jestem z dziewczyną, która z wyglądu jest dużo ponad przeciętna - kiedyś dorabiała jako modelka. Chcemy bardziej się do siebie zbliżyć - dlatego pracuje nad swoim wyglądem i sylwetką - ale też przede wszystkim dla samego siebie. Co mogę z tym zrobić - w jaki sposób osiągnąć płaski i smukły brzuch ? Pierwsze zdjęcie - stoję naturalnie, w miarę wyprostowany. http://img831.imageshack.us/img831/4...erpnia2012.jpg Drugie - stoję nachylony, w skłonie. http://img542.imageshack.us/img542/1...2nachylony.jpg Z góry dziękuje Wam za pomoc. Wydaje mi się, że jest to dalej tłuszcz - myślę, żeby dalej robić jak najwięcej aerobów - bieganie - do tego basen + prysznice na przemian ciepła / zimna woda + ewentualnie jakieś zabiegi u kosmetyczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
High Quality Since 2007
|
Dot.: Brzuch - ogromna prośba o pomoc specjalistek
Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ok, dziękuje bardzo - myślisz, że da się to jeszcze "uratować" i dojść do płaskiego brzucha ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze - gratuluję samozaparcia i sukcesów w odchudzaniu, jako osoba obdarta z silnej woli zawsze podziwiam ludzi, którym się takie rzeczy udają
![]() Po drugie - i mówię to całkiem szczerze, a nie żeby było miło - Twój brzuch według mnie prezentuje się całkiem nieźle, więc pracuj nad kaloryferkiem, ale też nie wpędzaj się w zbędne kompleksy bo nie jest źle. A co do sedna sprawy - zrzuciłeś trochę wagi, ale mięśni widocznie nie wypracowałeś wystarczająco i stąd te lekkie zwisy. Koniecznie dołóż ćwiczeń na tą partię brzucha, i powinno pomału się poprawiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Najważniejsze, że jak stoję w 100 % wyprostowany - to tego w ogóle nie widać - jeszcze w koszulce.
Tym bardziej, że mam (188) 190 cm wzrostu. Dopiero jak delikatnie się schylę - albo mocniej, tak jak na drugim zdjęciu - jest to już jest widoczne. Wezmę się za mięśnie brzucha - mam nadzieje, że to pomoże. Edytowane przez Arkonius Czas edycji: 2012-08-31 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem to jest tłuszcz, jestem prawie pewna. Ale nie ma go jakoś bardzo dużo, poza tym widać, że teraz masz idealną sylwetkę do rzeźbienia
![]() Nie znam się na tym zbyt dobrze, ale moim zdaniem powinieneś się udać na siłownię albo do klubu fitness i zapytać trenerów personalnych o poradę, przykładowe ćwiczenia. Dużo ćwiczeń jest też w sieci. Myślę, że bez problemu możesz mieć płaski brzuch, wystarczy samozaparcie i regularne treningi plus zbilansowana dieta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Troche realizmu. Zimna woda to nie laserowe oczy Supermana. W niczym Ci nie pomoga. Z kosmetyczka tez zluzuj. Krem na rozstepy sobie co najwyzej kup.
Oprocz aerobow rob cwiczenia silowe. Widac tluszcz i zero miesni. Zle podchodzisz do problemu. Piszesz o wysmukleniu. Problem w tym, ze Ty nie masz miesni. Zobacz na swoje ramionka. Wiele pracy przed Toba bo zdecydowanie nie wygladasz ciekawie. Zamiast wiec polewac sie woda proponuje silownie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Tak na prawdę ten tłuszcz (też mi się wydaje, że to nie jest sama skóra) - został mi tylko na brzuchu - reszta sylwetki jest już wysmuklona. Według wskaźnika BMI - waga jest idealna do wzrostu. Chodzę na siłownię - ale jeżeli chodzi ćwiczenia na mięśnia - rzeczywiście brzuch trochę zaniedbałem. Po prostu bardziej skupiałem się na aerobach i treningach na spalanie.
Co do pryszniców - kazał mi tak robić lekarz. Mówił, że wtedy wciągnie się skóra. Wiem, jamestown - cały czas nad sobą pracują - na siłownie jak napisałem też chodzę. Ramiona miałem dużo większe - podczas redukcji się zmniejszyły. Ale pracuje nad tym. Edytowane przez Arkonius Czas edycji: 2012-08-31 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie - spaliłeś to co spaliłeś, teraz pora na rzeźbę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
High Quality Since 2007
|
No to teraz dopracujesz konkretne części ciała
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Jestes wysokim chlopem a naprawde cialo masz kiepsciutkie: brzuch, ramiona, klatka. Wszystko do naprawy. Silownia, silowna, silowa. Zadne tam smety o wyszczupleniu i plaskim brzuchu. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2012-08-31 o 12:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ostro jedziesz - ale to dobrze - bo zwiększa to tylko motywacje.
Ale nie ma co się oszukiwać - wcześniej miałem trochę inne priorytety - stąd zaniedbałem wygląd. Edytowane przez Arkonius Czas edycji: 2012-08-31 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Wcale ostro nie "jade". Mowie po prostu prawde. Nie napisze "wygladasz swietnie, liczy sie wnetrze, bla bla bla".
Tym bardziej, ze pisales o brzuchu a o reszcie ciala ani slowa. Uznalam, ze moze nieswiadomy jestes ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Jestem, jestem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
High Quality Since 2007
|
Wszystko zależy od upodobań
![]() ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75 Czas edycji: 2012-11-18 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Pracować na pewno będę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Troche miesni u faceta po prostu nikomu jeszcze nie zaszkodzilo. Czasami jest jakas sytuacja zagrozenia albo plazme na czwarte pietro trzeba wniesc. Pomine fakt, ze od patrzenia na ladne cialo oczy nie bola ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Sytuacja zagrożenia problemu nie stanowi - od dziecka trenuje tea-kondo.
![]() Miałem już wiele sytuacji, podczas których okazało się to być bardzo przydatne. Teraz od nie dawna jeszcze Kendo - ale to już bardziej rekreacyjnie. Wracając do tematu - jak najbardziej masz rację - będę nad sobą pracować. Dalsza redukcja + trening siłowy. Edytowane przez Arkonius Czas edycji: 2012-08-31 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Autorze, kup to. Do kupienia tu. Najlepiej oceniany preparat na rozstepy na naszym pieknym forum. Smaruj brzuch, ramiona, klatke i plecy.
Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2012-08-31 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ok, zamówione - dzięki.
Rozumiem, że mam smarować tym nie tylko miejsca, na których pojawiły się rozstępy. Ale ogólnie - w celu zabezpieczenia ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Tak, teakwondo - zrobiłem literówkę z pośpiechu.
![]() Miałem rok przerwy z powodu zerwanych ścięgien w nodze - przez ten czas się zalałem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Od razu polecam wziac minimum dwa opakowania. Lotion jest maly a na smarowanie (raz dziennie to absolutne minimum) sporo tego potrzeba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ok, dziękuje za wszystkie wpisy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
zgadzam się z jamestown, brzuch brzuchem, ale patrząc na te ręce, to zero tam mięśni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Wrzucam zdjęcie sylwetki - do jakiej (mniej więcej) chce dojść.
Oczywiście wiem, że to ogrom pracy. http://fc06.deviantart.net/fs70/f/20...68-d3d6yup.jpg http://www.youtube.com/watch?v=mMcxJPqb0cI Albo coś takiego jak u Dawida Szatarskiego - swoją drogą, miałem okazje się z nim kiedyś zmierzyć na zawodach. Jak jeszcze byliśmy dzieciakami. Teraz po roku rehabilitacji - wracam do gry. ![]() To drugi powód - dla którego tak konkretnie biorę się za siebie. Edytowane przez Arkonius Czas edycji: 2012-08-31 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Na moje oko tu jeszcze dobre 10 kg sadła musi polecieć zanim cokolwiek będzie widać. Tylko będzie to forma pt. uciekłem z obozu zagłady.
Musisz dowalić mięcha. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
No nic - biorę się dalej do pracy.
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Jeśli miałby ktoś jeszcze jakieś rady - proszę pisać. Będę bardzo wdzięczny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
hej! wydaje mi się, że powinieneś swoje pytanie zadać na forum fitness- tam na pewno znajduje się więcej osób, które się znają na rzeczy
![]() Gratuluję Ci zrzucenia tylu kilogramów i życzę wytrwałości w dalszej pracy nad sobą! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.