Ujędrniam śmiało ciało - wielki test Isany Q10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 07:48   #1
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Ujędrniam śmiało ciało - wielki test Isany Q10

Witajcie

Wczoraj odebrałam krem do testowania, mam nadzieję,że mój wątek w którym podzielę się z wami wrażeniami z testowania okaże się pomocny. Zatem zaczynamy

Poszukiwania:

Wielka była moja radość gdy przemierzając wielkie przestrzenie sklepowe Rossmana w końcu dotarłam do działu z balsamami i kremami do ciała. Krem Ujędrniający Isany spoglądał na mnie z półki i zdawał się mówić " czekałem na ciebie" Wpakowałam go pośpiesznie do koszyka i ruszyłam w stronę kasy. Przemiła Pani zeskanowała wydrukowany wcześniej kod, pogratulowała wygranej i życzyła miłego testowania

Krem ujędrniający Isana Q10

Opakowanie i wrażenia estetyczne:

- Opakowanie kremu jest w większości białe z kilkoma żółtymi nalepkami informacyjnymi, kojarzy mi się to z czymś hmmmm medycznym lub laboratoryjnym

- Krem zamknięty jest w pojemnym 300ml słoiczku co daje możliwość wygodnego wykorzystania kremu do końca

- Krem ma przyjemny, kwiatowy zapach. Nie wiem jak wam ale mi ten zapach odpowiada, nie jest zbyt intensywny czy duszący.

- Konsystencja kremu jest treściwa - nie zbyt gęsta nie za rzadka taka powiem w sam raz

Informacje na opakowaniu:
No i tutaj się przyczepię jak chyba większość testujących Informacje nie są wystarczające Jeśli kupuję produkt to lubię poczytać, jakie składniki zawiera i na co one wpływają. Owszem na opakowaniu jest napisane - Q10 i gliceryna - więc gdyby producent dopisał jeszcze w jaki sposób działa koenzym i gliceryna było by miło

Skład kremu:
Miłośniczki składów nie będą zachwycone, krem jest pełen parabenów- na szczęście są one na końcu składu. Miłym zaskoczeniem jest olej sojowy

Olej Sojowy: Zawiera dużą ilość flawonoidów, lecytyny, steroliny i witaminy E. Ze względu na zawartość kwasów tłuszczowych, olej sojowy wykorzystywany jest w kosmetyce jako emolientlub jako naturalne źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych odbudowujących naturalną barierę ochronną skóry. W oleju sojowym w największej ilości występuje kwas linolowy który przywraca skórze poziom właściwego nawilżenia.

Pełen skład kremu:
Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Stearate, Glyceryl Stearate SE, Cetearyl Alcohol, Caprylic / Capric Triglyceride, Glycine Soja Oil, Isopropyl Palmitate, Carbomer, Tocopheryl Acetate, Ubiquinone, Parfum, Potassium Hydroxide, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben

Aqua - woda wiadomo

Glycerin - Hydrofilowa substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, dzięki czemu pełni rolę promotor przenikania - ułatwia w ten sposób transport innych substancji w głąb skóry.

Ethylhexyl Stearate - Emolient tzw. tłusty. Jeśli jest stosowany na skórę w stanie czystym, może być komedogenny, czyli sprzyjać powstawaniu zaskórników

Glyceryl Stearate SE
-Jest to substancja zawierająca głównie monoglicerydy. Przy użyciu tegomulsa uzyskuje się lekkie, nietłuste kremy

Cetearyl Alcohol- Emolient tzw. tłusty. Jeśli jest stosowany na skórę w stanie czystym, może być (ale nie musi) komedogenny, czyli sprzyjać powstawaniu zaskórników. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę.

Capric Triglyceride -Modyfikator reologii (poprawia konsystencję preparatu), powoduje wzrost lepkości kosmetyków. Jest to substancja tłuszczowa, dzięki czemu ułatwia poślizg przy aplikacji preparatu, więc poprawia właściwości użytkowe.

Isopropyl Palmitate
- Wpływa na właściwości aplikacyjne kosmetyków - daje dobry poślizg przy rozsmarowywaniu (np. pomadek na ustach), zmniejsza lepienie i tłustość kosmetyku

Carbomer
- substancja zagęszczająca, stabilizator

Tocopheryl Acetate - witamina E

Ubiquinone - pod tą nazwą kryje się właśnie koenzym Q

Parfum
- parafina

Potassium Hydroxide - Regulator pH

Phenoxyethanol - Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed zakażeniem bakteryjnym, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np.nabierając krem palcem).

Dziś wieczorem pierwsze testowanie kremu
C.D.N

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1865.jpg (34,4 KB, 4 załadowań)

PanzerKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 08:39   #2
wirginia73
Przyczajenie

Dot.: Ujędrniam śmiało ciało - wielki test Isany Q10

PanzerKitty, podziwiam za skrupulatną analizę składu kremu.
Tak sobie poczytałam i dochodzę do wniosku, że chyba nie mamy co się spodziewać jakichś efektów ujędrniających czy antycellulitisowych po Isanie - żaden ze składników raczej nie pomoże osiągnąć takich rezultatów. Najwyżej będziemy trochę lepiej nawilżone.

"Kobiety z natury są aniołami, ale kiedy połamie się im skrzydła, przychodzi im latać na miotle"

wirginia73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 08:45   #3
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wirginia73 Pokaż wiadomość
PanzerKitty, podziwiam za skrupulatną analizę składu kremu.
Tak sobie poczytałam i dochodzę do wniosku, że chyba nie mamy co się spodziewać jakichś efektów ujędrniających czy antycellulitisowych po Isanie - żaden ze składników raczej nie pomoże osiągnąć takich rezultatów. Najwyżej będziemy trochę lepiej nawilżone.
Dziękuję wirginia73 fakt na cellulit chyba niewiele pomoże, ale ujędrnić i nawilżyć powinien Mam zamiar trochę schudnąć więc myślę,że dieta + ćwiczenia + krem ujędrniający Isana zda egzamin

Stary 2012-04-19, 10:07   #4
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Wczoraj po peelingu i wieczornej kąpieli użyłam kremu Isana Krem ma świetną konsystencję, dobrze rozsmarowuje się na ciele, szybko się wchłania, daje uczucie napięcia skóry i co najważniejsze nie pozostawia lepiącej się warstwy Zapach kremu utrzymuje się bardzo długo
Rano po przebudzeniu czuć było jeszcze nawilżenie Jak na razie jestem bardzo zadowolona zobaczymy jak będzie dalej

Stary 2012-04-22, 07:04   #5
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Dziś 4 dzień testowania, muszę przyznać,że krem spisuje się świetnie
- znacznie poprawił się stan mojej skóry, jest lepiej nawilżona, wygładzona i pełna blasku Po nałożeniu kremu w dalszym ciągu czuć uczucie napięcia skóry i długotrwałego nawilżenia

Stary 2012-04-25, 07:34   #6
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Kolejne dni testów za mną Krem Isana jest bardzo wydajny co mnie niezmiernie cieszy Skóra faktycznie powoli się ujędrnia Jestem bardzo zadowolona

Stary 2012-08-19, 15:26   #7
Fatalida
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PanzerKitty Pokaż wiadomość
Witajcie

Ethylhexyl Stearate - Emolient tzw. tłusty. Jeśli jest stosowany na skórę w stanie czystym, może być komedogenny, czyli sprzyjać powstawaniu zaskórnikówCetearyl Alcohol- Emolient tzw. tłusty. Jeśli jest stosowany na skórę w stanie czystym, może być (ale nie musi) komedogenny, czyli sprzyjać powstawaniu zaskórników

A ja mam pytanie: co oznacza tutaj "stosowanie na skórę w stanie czystym"? Czy chodzi tu po prostu o skórę świeżo umytą? To jak zapobiec ewentualnemu powstawaniu zaskórników? Posmarować się czymś ?
Google nic mi nie chcą podpowiedzieć
Fatalida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 16:39   #8
PanzerKitty
Wtajemniczenie

W stanie czystym, hmmmm myślę że chodzi o umytą, oczyszczoną skórę,

Stary 2012-08-26, 22:39   #9
Wentzowa
Raczkowanie

I jak idzie ujędrnianie z balsamem? Dzisiaj zaczęłam go używać, pewnie się pochwalę efektami, o ile jakieś będą

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości