|
Notka |
|
ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Ujędrniam śmiało ciało - wielki test Isany Q10
Witajcie
![]() Wczoraj odebrałam krem do testowania, mam nadzieję,że mój wątek w którym podzielę się z wami wrażeniami z testowania okaże się pomocny. Zatem zaczynamy ![]() Poszukiwania: Wielka była moja radość gdy przemierzając wielkie przestrzenie sklepowe Rossmana w końcu dotarłam do działu z balsamami i kremami do ciała. Krem Ujędrniający Isany spoglądał na mnie z półki i zdawał się mówić " czekałem na ciebie" ![]() ![]() ![]() Krem ujędrniający Isana Q10
Opakowanie i wrażenia estetyczne: - Opakowanie kremu jest w większości białe z kilkoma żółtymi nalepkami informacyjnymi, kojarzy mi się to z czymś hmmmm medycznym lub laboratoryjnym ![]() - Krem zamknięty jest w pojemnym 300ml słoiczku co daje możliwość wygodnego wykorzystania kremu do końca - Krem ma przyjemny, kwiatowy zapach. Nie wiem jak wam ale mi ten zapach odpowiada, nie jest zbyt intensywny czy duszący. - Konsystencja kremu jest treściwa - nie zbyt gęsta nie za rzadka taka powiem w sam raz ![]() Informacje na opakowaniu: No i tutaj się przyczepię jak chyba większość testujących ![]() ![]() ![]() Skład kremu: Miłośniczki składów nie będą zachwycone, krem jest pełen parabenów- na szczęście są one na końcu składu. Miłym zaskoczeniem jest olej sojowy ![]() Olej Sojowy: Zawiera dużą ilość flawonoidów, lecytyny, steroliny i witaminy E. Ze względu na zawartość kwasów tłuszczowych, olej sojowy wykorzystywany jest w kosmetyce jako emolientlub jako naturalne źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych odbudowujących naturalną barierę ochronną skóry. W oleju sojowym w największej ilości występuje kwas linolowy który przywraca skórze poziom właściwego nawilżenia. Pełen skład kremu: Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Stearate, Glyceryl Stearate SE, Cetearyl Alcohol, Caprylic / Capric Triglyceride, Glycine Soja Oil, Isopropyl Palmitate, Carbomer, Tocopheryl Acetate, Ubiquinone, Parfum, Potassium Hydroxide, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben Aqua - woda wiadomo ![]() Glycerin - Hydrofilowa substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, dzięki czemu pełni rolę promotor przenikania - ułatwia w ten sposób transport innych substancji w głąb skóry. Ethylhexyl Stearate - Emolient tzw. tłusty. Jeśli jest stosowany na skórę w stanie czystym, może być komedogenny, czyli sprzyjać powstawaniu zaskórników Glyceryl Stearate SE -Jest to substancja zawierająca głównie monoglicerydy. Przy użyciu tegomulsa uzyskuje się lekkie, nietłuste kremy Cetearyl Alcohol- Emolient tzw. tłusty. Jeśli jest stosowany na skórę w stanie czystym, może być (ale nie musi) komedogenny, czyli sprzyjać powstawaniu zaskórników. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę. Capric Triglyceride -Modyfikator reologii (poprawia konsystencję preparatu), powoduje wzrost lepkości kosmetyków. Jest to substancja tłuszczowa, dzięki czemu ułatwia poślizg przy aplikacji preparatu, więc poprawia właściwości użytkowe. Isopropyl Palmitate - Wpływa na właściwości aplikacyjne kosmetyków - daje dobry poślizg przy rozsmarowywaniu (np. pomadek na ustach), zmniejsza lepienie i tłustość kosmetyku Carbomer - substancja zagęszczająca, stabilizator Tocopheryl Acetate - witamina E Ubiquinone - pod tą nazwą kryje się właśnie koenzym Q ![]() Parfum - parafina Potassium Hydroxide - Regulator pH Phenoxyethanol - Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed zakażeniem bakteryjnym, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np.nabierając krem palcem). Dziś wieczorem pierwsze testowanie kremu C.D.N
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ujędrniam śmiało ciało - wielki test Isany Q10
PanzerKitty, podziwiam za skrupulatną analizę składu kremu.
![]() Tak sobie poczytałam i dochodzę do wniosku, że chyba nie mamy co się spodziewać jakichś efektów ujędrniających czy antycellulitisowych po Isanie - żaden ze składników raczej nie pomoże osiągnąć takich rezultatów. Najwyżej będziemy trochę lepiej nawilżone. ![]()
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj po peelingu i wieczornej kąpieli użyłam kremu Isana
![]() ![]() ![]() Rano po przebudzeniu czuć było jeszcze nawilżenie ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dziś 4 dzień testowania, muszę przyznać,że krem spisuje się świetnie
![]() - znacznie poprawił się stan mojej skóry, jest lepiej nawilżona, wygładzona i pełna blasku ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Kolejne dni testów za mną
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Google nic mi nie chcą podpowiedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
W stanie czystym, hmmmm myślę że chodzi o umytą, oczyszczoną skórę,
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
I jak idzie ujędrnianie z balsamem? Dzisiaj zaczęłam go używać, pewnie się pochwalę efektami, o ile jakieś będą
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.