|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
lewatywa
mam do was pytanie. otóż w najblizszym czasie czeka mnie operacja. zostałam poinformowana iż przed operacją w szpitalu beda musiała mieć wykonana lewatywę. I dlatego mam pytanie jak takie coś wygląda, tzn co to jest lewatywa to ja wiem. bardziej by mi zalezało na informacjach osób które miały ją wykonywaną , jak to wygląda.
1)czy do tego trzeba się położyć, 2) jak wygląda urzadzenie do wykonywania lewatywy , 3) czy aplikacja tego urz. boli ? ,4) ile trwa lewatywa 5) po jakim czasie zaczyna działać 6) co się czuje podczas wykonywania tego zabiegu dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: lewatywa
oooo dobrze trafiłas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
aluska5556 dzieki za odpowiedz. a ten płyn który podaje sie w trakcie lewatywy , to co wogóle jest ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
zalezy moze byc woda z oliwa, sola fizjoliogiczna, lekiem i takie tam ale ty zapewne bedzieszm iec poprostu wode z mydłem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a to jest zwykłe mydło w płynie ( a moze w kostce ?) dodawane do wody - czy tez jakies specjalne . sami takie plyny przygotowujecie , czy macie juz gotowe ? . sorki ze tak pytam , ale mnie to ciekawi :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
w kostce ,u mnie trzeba bylo przyniesc swoje
![]() Mnie nie dawali zadnego srodka znieczulającego ale nie bolało,bez przesady nie ma sie czego bac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
no własnie.. a jakie mydło?? nawet w płynie nie masz sie czego bac jedyne co to wstydzic :d
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
tego ze musi tyłeczek wystawic do pielegniarki
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja mialam robionalewatywe przed rektoskopia: nic strasznego. W zasadzie moglam zrobic sobie sama, ale w zyciu sobie nie robilam i wolalam zeby zrobila to pielegniarka. Trzeba polozyc sie na boku, ja mialam kupiona wlewke w aptece, pielegniarka ja zaaplikowala, trzeba bylo troche powstrzymac sie od wyproznienia, zby dobrze wlewka zadzialala, no i potem pilnowac sie toalety.
Moge tylko powiedziec ze lekarz w trakcie badania powiedzial ze jestem bardzo dobrze oczyszczona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
A czy to prawda, ze lewatywa robiona w domu moze zabic? znajomy cos mi mowil, ze slyszal o kolesiu co zrobil lewatywe w domu i mu zaszła gdzies w zakamarek i zrobila sie infekcja i umarl zanim dotarł do telefonu po pomoc. To mozliwe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.