Czy warto? Szkoły Żak - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-17, 10:34   #1
MagdaM46
Raczkowanie

Czy warto? Szkoły Żak

Czy warto się rozszerzać kwalifikacje ucząc się w szkołach jedno i dwuletnich Centrum Nauki i Biznesu "Żak"? To jest szkoła policealna, a ja jestem po studiach magisterskich. Tyle, że w Oświęcimiu trudno załapać się na jakiś fajny kurs, jak się nie jest bezrobotnym. Chciałabym nauczyć się czegoś nowego. Przepracowałam ostatnie 10 lat w jednym miejscu pracy. W przyszłym roku będę bez pracy. Chciałabym jakoś zwiększyć moje szanse na znalezienie nowego zatrudnienia.
MagdaM46 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 17:10   #2
naataa9009
BAN stały

Dot.: Czy warto? Szkoły Żak

A o jakich kierunkach myslisz?
naataa9009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 17:15   #3
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagdaM46 Pokaż wiadomość
Czy warto się rozszerzać kwalifikacje ucząc się w szkołach jedno i dwuletnich Centrum Nauki i Biznesu "Żak"? To jest szkoła policealna, a ja jestem po studiach magisterskich. Tyle, że w Oświęcimiu trudno załapać się na jakiś fajny kurs, jak się nie jest bezrobotnym. Chciałabym nauczyć się czegoś nowego. Przepracowałam ostatnie 10 lat w jednym miejscu pracy. W przyszłym roku będę bez pracy. Chciałabym jakoś zwiększyć moje szanse na znalezienie nowego zatrudnienia.
Nad tym samym się zastanawiam. Nie wiem do końca czy warto, czy nie, ale jak nie spróbuje to się nie przekonam jestem tak jak Ty po studiach magisterskich, pracy w zawodzie nie mam a to jest dla mnie opcja na przekwalifikowanie, do tego za darmo (wybrałam bezpałtny kierunek). Jeżeli stwierdze że nic mi to nie daje po prostu przerwę naukę w tej szkole i tyle, nic nie tracę mogę jedynie zyskać
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 19:04   #4
MagdaM46
Raczkowanie

opiekunka środowiskowa albo technik usług kosmetycznych
MagdaM46 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-18, 17:11   #5
naataa9009
BAN stały

Chodziłam do żaka, ale na inny kierunek (tech. administracji) w tym roku skończyłam. Jeżeli chodzi o kierunek tech.usług.kosm moja koleżanka chodziła na ten kierunek ale do cosinusa. Miała praktyki zawodowe, spodobała się i udało jej się zdobyć staż w tym samym miejscu. Mówiła, że w policealnej miała o wiele więcej praktyki niż jej koleżanka na studiach kosmetycznych. Co do rozszerzania kwalifikacji była ze mną w grupie nauczycielka, która obawiała się że nie będzie dalej pracować w zawodzie więc mysle że można zyskać, a jak darmowy kierunek rzucić i nie ma problemu.

Edytowane przez naataa9009
Czas edycji: 2012-08-18 o 17:13
Stary 2012-08-18, 17:54   #6
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naataa9009 Pokaż wiadomość
Chodziłam do żaka, ale na inny kierunek (tech. administracji) w tym roku skończyłam. Jeżeli chodzi o kierunek tech.usług.kosm moja koleżanka chodziła na ten kierunek ale do cosinusa. Miała praktyki zawodowe, spodobała się i udało jej się zdobyć staż w tym samym miejscu. Mówiła, że w policealnej miała o wiele więcej praktyki niż jej koleżanka na studiach kosmetycznych. Co do rozszerzania kwalifikacji była ze mną w grupie nauczycielka, która obawiała się że nie będzie dalej pracować w zawodzie więc mysle że można zyskać, a jak darmowy kierunek rzucić i nie ma problemu.
i jak oceniasz poziom na tym Twoim kierunku? Bo ja właśnie taki wybrałam, zastanawiam się jeszcze nad zmianą na rachunkowość. Czy te treści z prawa administracyjnego i innych przedmiotów są trudne? I jak z poziomem angielskiego?

Ja też nauczycielka, tyle że świerzo po studiach, a pracy nie ma ani w przedszkolach, ani w szkole - niestety.
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-18, 19:18   #7
naataa9009
BAN stały

Jak chodzi o angielski to miałam angielski zawodowy i przerabialiśmy tematy związane z biurem,był też zagadnienia związane z rachunkowością bo się pojawia ten przedmiot na tym kierunku. Na maila dostawaliśmy kserówki na zajecia i ćwiczyliśmy co do egzaminu to był zakres na zaliczenie z którego mamy się nauczyć i z tego był egzamin. Treści z praw to sama pamięciówka była . Były też trzy przedmioty ekonomiczne. Technik rachunkowości z tego co wiem też ma przedmiot elementy prawa. I egzamin zawodowy praktyczny mieli na komputerze, a adm pisemne obie części. Teraz czekam na wynik egzaminu zawodowego <stres> bo to najważniejsze z całego cyklu nauki . Obawiam się praktycznego bo teorie sprawdzałam i mam zdaną, Jakbyś chciała czegoś jeszcze sie dowiedzieć to napisz.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości