|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy warto? Szkoły Żak
Czy warto się rozszerzać kwalifikacje ucząc się w szkołach jedno i dwuletnich Centrum Nauki i Biznesu "Żak"? To jest szkoła policealna, a ja jestem po studiach magisterskich. Tyle, że w Oświęcimiu trudno załapać się na jakiś fajny kurs, jak się nie jest bezrobotnym. Chciałabym nauczyć się czegoś nowego. Przepracowałam ostatnie 10 lat w jednym miejscu pracy. W przyszłym roku będę bez pracy. Chciałabym jakoś zwiększyć moje szanse na znalezienie nowego zatrudnienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Czy warto? Szkoły Żak
A o jakich kierunkach myslisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
opiekunka środowiskowa albo technik usług kosmetycznych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Chodziłam do żaka, ale na inny kierunek (tech. administracji) w tym roku skończyłam. Jeżeli chodzi o kierunek tech.usług.kosm moja koleżanka chodziła na ten kierunek ale do cosinusa. Miała praktyki zawodowe, spodobała się i udało jej się zdobyć staż w tym samym miejscu. Mówiła, że w policealnej miała o wiele więcej praktyki niż jej koleżanka na studiach kosmetycznych. Co do rozszerzania kwalifikacji była ze mną w grupie nauczycielka, która obawiała się że nie będzie dalej pracować w zawodzie więc mysle że można zyskać, a jak darmowy kierunek rzucić i nie ma problemu.
Edytowane przez naataa9009 Czas edycji: 2012-08-18 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nauczycielka, tyle że świerzo po studiach, a pracy nie ma ani w przedszkolach, ani w szkole - niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Jak chodzi o angielski to miałam angielski zawodowy i przerabialiśmy tematy związane z biurem,był też zagadnienia związane z rachunkowością bo się pojawia ten przedmiot na tym kierunku. Na maila dostawaliśmy kserówki na zajecia i ćwiczyliśmy co do egzaminu to był zakres na zaliczenie z którego mamy się nauczyć i z tego był egzamin. Treści z praw to sama pamięciówka była . Były też trzy przedmioty ekonomiczne. Technik rachunkowości z tego co wiem też ma przedmiot elementy prawa. I egzamin zawodowy praktyczny mieli na komputerze, a adm pisemne obie części. Teraz czekam na wynik egzaminu zawodowego <stres> bo to najważniejsze z całego cyklu nauki . Obawiam się praktycznego bo teorie sprawdzałam i mam zdaną, Jakbyś chciała czegoś jeszcze sie dowiedzieć to napisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.