|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Perfumy dla młodego faceta
Cześć,
Mam na imię Marcin, to mój pierwszy post. Szukałem tematu z pomocą przy wyborze perfum, znalazłem jeden na 60 stron ale był zamknięty, jeśli coś nabroiłem albo piszę głupoty to przepraszam ![]() Więc tak, mam 23 lata, studiuję, niedługo rozpocznę pracę, ubieram się raczej normalnie: koszula, sweter ew. T-shirt, jeansy, trampki. Nie noszę skóry i nie prowadzę czerwonego ferrari. W świecie perfum jestem laikiem, wcześniej używałem Lacoste Essential(nie polecam, nie trwała i oklepana), a teraz na wykończeniu mam Azzarro Chrome(całkiem spoko, ale już mi się znudziła), szukam czegoś nowego, ale nie kolejnego klasycznego świeżaka. Kupując perfumy opieram się na opiniach i kupuję na ślepo przez internet. Terre d'Hermes Givenchy Pi JPG Le male Armani Black Code Lalique Equus Lalique Encre Noire Carolina Herrera 212 Men Szukam czegoś bardziej okazyjnego, nie na uczelnie czy do tramwaju, raczej, rozmowa kwalifikacyjna, spotkania towarzyskie, pub, wesela, randki. Tak żeby znajoma(chociaż jedna), podeszła i ze szklanymi oczami błagalnie wyszeptała słowa "zabierz mnie do swojej krainy" hehe żart ![]() Najbardziej ciekaw jestem Hermesa i kałamarza, ale boję się że to bardzo ostry zapach dla starszych gości, a ja nie chcę pachnieć szufladą czy też starym skórzanym fotelem. Le male podobno słodki i jest bardzo popularny(gdzieś czytałem że nawet gejowski). Pi czytałem że to raczej unisex nikt mi nie zarzuci że się babskimi perfumami popsikałem? Armani to podobno kozak, czarna koszula, ciemny pub, latino i jesteś Panem, ale czytałem też że jest już wszędobylski. Nie chciałbym zapachu z ogonem 20 metrowym tak żeby bolała głowa mnie i przechodniów, ani też takiego który odczuwalny jest centymetr za uchem. Za każde słowo pomocne w podjęciu decyzji, dzięki. PS. zauważyliście że w większości perfum męskich które uważane są za "magnesy", jest cedr i wetiwer. Podobno otwierają(dotleniają) umysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Terre faktycznie jest trochę "dziadkowy" , jeżeli nie chcesz tak pachnieć to najpierw polecam próbkę. 212 to świeżak, ale wart uwagi. Z mojej strony polecam Dior Homme, YSL M7, wymieniony przez ciebie Equus EDP i od biedy wariacje ysl l'homme. Jeżeli cena cię nie ogranicza to rozejrz się za niszą, zapachy od Montale (w szczególności Dark Aoud
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy dla młodego faceta
212 jest super wg mnie, baaardzo mi się podoba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Marcinie,
pamiętaj, że nie ma zapachów "dziadkowych" czy "dla starszych gości". Podobnie jak nie ma zapachów męskich czy damskich. Wsłuchaj się w swoje potrzeby, w swoją osobowość - i testuj spokojnie różne zapachy. Rozmyślnie nie polecę Ci niczego; zaufaj sobie. Z mniejszym czy większym trudem znajdziesz w końcu zapach, w którym poczujesz się dobrze. Wierz mi, że to poszukiwanie sprawi Ci wielką radość. Serdecznie ![]() Edytowane przez 201605091004 Czas edycji: 2012-09-06 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Strzały w ciemno mogą być satysfakcjonujące, dopiero wtedy, gdy jesteś pewien, że lubisz takie a nie inne nuty.
Z wymienionych przez ciebie zapachów poleciłabym CH212, bo jest lekki i baaaardzo przyjemny, ale to, że się podoba jakiejś obcej babie w internecie, nie oznacza, że Ty się nie będziesz męczył. Zamów próbki interesujących Cię zapachów i używaj, to chyba najłatwiejszy sposób znalezienia zapachu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Przespałem się z problemem. Głębiej przypatrzyłem się 212, nie wygląda na płaskiego typowego świeżaka i chyba ją wezmę, za 100ml 180 zł to nieźle, w sumie w moim budżecie zmieściłby się jeszcze Encre Noire, ale chyba lepiej przeznaczyć te pieniądze na próbki i spróbować wszystkie. Swoją drogą, jak pozyskujecie próbki? Znalazłem kilka stron ale oferują ubogą ofertę (2ml - 5 zł) gdyby był większy wybór to ok, ale za wysyłkę więcej niż za próbkę więc średnio się opłaca a zamówienia każde z innej strony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja interesujące mnie próbki wyłudzam w perfumeriach, czasem kupuję na e-glamour jak coś zamawiam, a przy wypłacie w Quality
![]() Plus wiżażowe rozbiórki flaszek - gdzie można odkupic np. 2 ml zapachu na testy ![]() Na allegro są sprzedawcy specjalizujący się w próbkach - wystarczy poszukać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.