Perfumy dla młodego faceta - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 20:30   #1
tenmarcin
Przyczajenie

Perfumy dla młodego faceta

Cześć,

Mam na imię Marcin, to mój pierwszy post.
Szukałem tematu z pomocą przy wyborze perfum, znalazłem jeden na 60 stron ale był zamknięty, jeśli coś nabroiłem albo piszę głupoty to przepraszam

Więc tak, mam 23 lata, studiuję, niedługo rozpocznę pracę, ubieram się raczej
normalnie: koszula, sweter ew. T-shirt, jeansy, trampki. Nie noszę skóry i nie prowadzę czerwonego ferrari. W świecie perfum jestem laikiem, wcześniej używałem Lacoste Essential(nie polecam, nie trwała i oklepana), a teraz na wykończeniu mam Azzarro Chrome(całkiem spoko, ale już mi się znudziła), szukam czegoś nowego, ale nie kolejnego klasycznego świeżaka. Kupując perfumy opieram się na opiniach i kupuję na ślepo przez internet.

Terre d'Hermes
Givenchy Pi
JPG Le male
Armani Black Code
Lalique Equus
Lalique Encre Noire
Carolina Herrera 212 Men

Szukam czegoś bardziej okazyjnego, nie na uczelnie czy do tramwaju, raczej, rozmowa kwalifikacyjna, spotkania towarzyskie, pub, wesela, randki. Tak żeby znajoma(chociaż jedna), podeszła i ze szklanymi oczami błagalnie wyszeptała słowa "zabierz mnie do swojej krainy" hehe żart Najłatwiej byłoby pojechać do sklepu i sprawdzić, ale mam daleko, a z moim nosem musiałbym jeden dzień na jeden zapach poświęcić. Dlatego ryzykuje, albo będę szczęśliwy albo będę walił przez pół roku :p

Najbardziej ciekaw jestem Hermesa i kałamarza, ale boję się że to bardzo ostry zapach dla starszych gości, a ja nie chcę pachnieć szufladą czy też starym skórzanym fotelem. Le male podobno słodki i jest bardzo popularny(gdzieś czytałem że nawet gejowski). Pi czytałem że to raczej unisex nikt mi nie zarzuci że się babskimi perfumami popsikałem? Armani to podobno kozak, czarna koszula, ciemny pub, latino i jesteś Panem, ale czytałem też że jest już wszędobylski. Nie chciałbym zapachu z ogonem 20 metrowym tak żeby bolała głowa mnie i przechodniów, ani też takiego który odczuwalny jest centymetr za uchem.
Za każde słowo pomocne w podjęciu decyzji, dzięki.

PS. zauważyliście że w większości perfum męskich które uważane są za "magnesy", jest cedr i wetiwer. Podobno otwierają(dotleniają) umysł
tenmarcin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 20:56   #2
kuba5566
Raczkowanie

Terre faktycznie jest trochę "dziadkowy" , jeżeli nie chcesz tak pachnieć to najpierw polecam próbkę. 212 to świeżak, ale wart uwagi. Z mojej strony polecam Dior Homme, YSL M7, wymieniony przez ciebie Equus EDP i od biedy wariacje ysl l'homme. Jeżeli cena cię nie ogranicza to rozejrz się za niszą, zapachy od Montale (w szczególności Dark Aoud ) mają wszystko, co wymieniłeś.
Stary 2012-09-06, 21:39   #3
sylvi_86
Zakorzenienie

Dot.: Perfumy dla młodego faceta

212 jest super wg mnie, baaardzo mi się podoba
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 22:02   #4
201605091004
Konto usunięte

Marcinie,
pamiętaj, że nie ma zapachów "dziadkowych" czy "dla starszych gości". Podobnie jak nie ma zapachów męskich czy damskich. Wsłuchaj się w swoje potrzeby, w swoją osobowość - i testuj spokojnie różne zapachy. Rozmyślnie nie polecę Ci niczego; zaufaj sobie. Z mniejszym czy większym trudem znajdziesz w końcu zapach, w którym poczujesz się dobrze. Wierz mi, że to poszukiwanie sprawi Ci wielką radość.
Serdecznie

Edytowane przez 201605091004
Czas edycji: 2012-09-06 o 22:04
201605091004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 09:26   #5
Zanthia
Zadomowienie

Strzały w ciemno mogą być satysfakcjonujące, dopiero wtedy, gdy jesteś pewien, że lubisz takie a nie inne nuty.

Z wymienionych przez ciebie zapachów poleciłabym CH212, bo jest lekki i baaaardzo przyjemny, ale to, że się podoba jakiejś obcej babie w internecie, nie oznacza, że Ty się nie będziesz męczył.

Zamów próbki interesujących Cię zapachów i używaj, to chyba najłatwiejszy sposób znalezienia zapachu.
Zanthia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 09:26   #6
tenmarcin
Przyczajenie

Przespałem się z problemem. Głębiej przypatrzyłem się 212, nie wygląda na płaskiego typowego świeżaka i chyba ją wezmę, za 100ml 180 zł to nieźle, w sumie w moim budżecie zmieściłby się jeszcze Encre Noire, ale chyba lepiej przeznaczyć te pieniądze na próbki i spróbować wszystkie. Swoją drogą, jak pozyskujecie próbki? Znalazłem kilka stron ale oferują ubogą ofertę (2ml - 5 zł) gdyby był większy wybór to ok, ale za wysyłkę więcej niż za próbkę więc średnio się opłaca a zamówienia każde z innej strony.
tenmarcin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 09:33   #7
Zanthia
Zadomowienie

Ja interesujące mnie próbki wyłudzam w perfumeriach, czasem kupuję na e-glamour jak coś zamawiam, a przy wypłacie w Quality

Plus wiżażowe rozbiórki flaszek - gdzie można odkupic np. 2 ml zapachu na testy

Na allegro są sprzedawcy specjalizujący się w próbkach - wystarczy poszukać.
Zanthia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 10:19   #8
201605091004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Zanthia Pokaż wiadomość
to, że się podoba jakiejś obcej babie w internecie, nie oznacza, że Ty się nie będziesz męczył.
201605091004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości