Jak długo wytrzymują wasze jeansy? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-07, 10:50   #1
Melvina
Rozeznanie

Jak długo wytrzymują wasze jeansy?

W lutym kupiłam sobie nowe jeansy, wranglery, chodziłam w nich jakieś 2 razy w tygodniu, a wczoraj zauważyłam, że zaczęły mi się już rozpruwać i przecierać w kroku . Czy to jest normalne, że poi tak krótkim, moim zdaniem, czasie jeansy zaczynają się rozpruwać? I jeszcze jedno, czy mogę jakoś uratować moje spodnie?
Melvina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-07, 10:54   #2
monyaa
Rozeznanie

Dot.: Jak długo wytrzymują wasze jeansy?

Mi dzinsy wytrzymują zdecydowanie dłużej, ale np. mojemu chłopakowi też szybko się przecierają.
Dużo zależy od twojej figury - może masz uda, które ocierają o siebie.
monyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-07, 11:53   #3
ptysiek
Raczkowanie

Melvina tak sie czesto dzieje przy wranglerach, poniewaz one maja podwojne szwy na zewnatrz, a po wewnetrznej stronie, czyli tam, gdzie sie najszybciej przecieraja, pojedynczy. Bardzo lubie wranglery, podwojny szew na zewn. wyglada super, jestem szczuplutka, wiec mi sie nie przecieraja zbyt szybko, ale mojej kolezance, ktora ma troszke wiece4j ciala, po 3 miesiacach juz sie przetarly ( uda tra wtedy o siebie).
Pozdrawiam
ptyś
ptysiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-07, 12:14   #4
Hexa
Raczkowanie

Faktycznie 3 miesiące to krótko... ja kiedyś bardzo lubiłam wranglery, miałam 2 pary, nosiłam je jako dzieciak, w VI czy VII klasie podstawówki, byłam chudziutka (nie miałam wtedy kobiecych krągłości) i po roku pękały na pośladkach. Po prostu przecierały się, chociaż nie były jakieś bardzo opięte i raczej już nic nie dało się z nimi zrobić. Ale nosiłam je wtedy namiętnie Miałam też 2 pary Lee i też pękły. Tak to już jest że ulubione spodnie poprostu dobijałam - teraz prędzej mi się nudzą albo coś mi się przestaje w jeansach podobać i przestaje je nosić. Ale jakoś w kroku czy w wewnętrznej stronie ud żadne mi się nie przecierały ( tzn troszkę zawsze ale nie tak żeby pękły). A, mam jeszcze uwagę do jeansów ze strechem sprzedawanych w New Yorker - nie są tanie ( 150 - 170 zł ) a jedne wytrzymały mi pół roku - strech się wyciągnął, spodnie straciły fason no i oczywiście pękły. Już więcej żadnych tam nie kupiłam. Teraz testuje Americanosy - mają ładnie spodnie, solidnie wyglądają, niestety są drogie, zobaczymy jak długo wytrzymają.
Hexa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-07, 12:36   #5
Ananke
Rozeznanie

A ja 6 lat temu kupiłam jeansy na targu i w stanie idealnym wytrzymały 5 lat. Potem je przerobiłam i do dziś są w mojej szafie
Ananke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-07, 13:05   #6
maja55
Zakorzenienie

Uwielbiam dżinsy Wranglera i mam ich kilka par w szafie. I nigdy mi sie nie przecierały.Ani tradycyjne długie ani krótkie spodenki. Być może tak jak pisały dziewczyny, to zależy od figury. Mam nawet jedne dżinsy, które mają chyba już z 6 lat i nadal są w bardzo dobrym stanie
Stary 2005-06-07, 13:09   #7
beatakob
Rozeznanie

Unhappy Dot.: Jak długo wytrzymują wasze jeansy?

Mam ten sam problemik z przecieraniem się w roku mimo, że jestem szczuplutka. Nikt nie ma pojęcia co zrobić z takimi spodniami? Bo aż szkoda je wyrzucać
beatakob jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-07, 16:53   #8
kaasia
Raczkowanie

W życiu nie miałam oryginalnych jeansów, tylko takie "no name" i żadne mi się nigdy nie popruły, nie pękły, a przecierały się dopiero po długim czasie (najbardziej na dole, przy kostkach i trochę po wewnętrznej stronie ud). Gdyby nie to, że zmieniały się moje upodobania, moda itd. to pewnie wytrzymywałyby spokojnie po kilka lat Niestety nie wiem jak możesz uratować swoje spodnie Powinni dawać gwarancję
kaasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-07, 17:38   #9
tarakatatula
Rozeznanie

terranova jak dotad 4rok americanosy tez 4, a najnowsze na razie rok, zanzacze ze zadne jeszcze nie padly, procz takich z usa z mudd co sie przetarlu 3lata mialy
Stary 2005-06-07, 18:32   #10
UkrytyPodNickiem
Raczkowanie

jedynym sposobem na "załatanie" dziury jest naszycie łatki w podobnym kolorze...jezeli jest to zrobione dosyc dobrze to nawet na 1 czy 2 rzut oka jest to niewidoczne...wygladac to moze dziwnie ale ludzie naszywaja i zyja ! przeciera sie ... dzieki budowie ciala,wykonywanej czynnosci(u mnie tylek przetarty przez siodełko),zmeczenie materialu a nawet dlatego ze pomimo ze sa to np wranglery dziurka tworzy sie nie na szwie ale obok gdzie wystepuja duze naprężenia materiału.zauwazylem ze jest to bez znaczenia jakiej firmu sa jeansy.osobiscie uciekam od jeansów w strone bojówek czy prostych luznych spodni materiałowych.
UkrytyPodNickiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-07, 19:22   #11
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Heh, ja mam uprzedzenie do Wranglerów, od kiedy zmuszona byłam zrezygnować z noszenia ich po pół roku "użytkowania" Figura figurą, (na brak kobiecych kształtów nie narzekam ), tylko dlaczego spodnie poszły na kolanie? (raczkować też już dawno przestałam )
vretka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-06-08, 07:18   #12
UkrytyPodNickiem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vretka
Heh, ja mam uprzedzenie do Wranglerów, od kiedy zmuszona byłam zrezygnować z noszenia ich po pół roku "użytkowania" Figura figurą, (na brak kobiecych kształtów nie narzekam ), tylko dlaczego spodnie poszły na kolanie? (raczkować też już dawno przestałam )
nie wiem co takiego "magicznego" jest we wranglerach ? chyba ta skorzana łatka na kieszonce ! hm..na kolanie mówisz..a do kościoła chodzisz ?
UkrytyPodNickiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-08, 08:40   #13
viedzma
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do viedzma GG do viedzma

Fishbone(aktualne) wytrzymał jak dotąd 4 lata- bez uszczerbku na integralności, fasonie i kolorze. Mam nadzieję, że tak będzie dalej...
Poprzednie miały 7 lat aż w końcu wywaliłam je po tym jak malowałam w nich mieszkanie. Juz nie mogłam na nie patrzeć, no i schudłam co nieco, ale w sumie były w niezłym stanie.
Reszta (wrangler, levi's, lee, big star) ma natychmiast wypchnięte kolana - niezależnie od fasonu
Stary 2005-06-08, 12:38   #14
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Cytat:
Napisane przez Melvina
W lutym kupiłam sobie nowe jeansy, wranglery, chodziłam w nich jakieś 2 razy w tygodniu, a wczoraj zauważyłam, że zaczęły mi się już rozpruwać i przecierać w kroku . Czy to jest normalne, że poi tak krótkim, moim zdaniem, czasie jeansy zaczynają się rozpruwać? I jeszcze jedno, czy mogę jakoś uratować moje spodnie?
Żadne moje dzinsy nie przetarły się tak szybko jak u Ciebie.
Wranglerów nie miałam, ale z tego chyba wynika, że nie warto w nie inwestować.
Ja zarówno w firmowych jak i tańszych bezmarkowych chodzę znacznie dłużej i żadnych efektów przetarcia nie mam.
Stary 2005-06-08, 12:44   #15
Vivienne
... choć nie Westwood

Oj, róznie trzymają... Miałam wranglery to się ropadły po szesciu miesiącach, co mnie niezmiernie wkurzylo, bo zazwyczaj firmowych nie kupuje

Jakies 2 lata temu kupiłam sobie RedStary, do tej pory sa jak nowe! Z kolei moje ukochane Reactivy własnie zaczynają się przecierać na tyłku A tak je lubię...

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-06-08, 13:04   #16
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

mam jedne spodnie od 7 lat:P kupilam jako 6klasistka ( byly troche za duze) a teraz sa obciete na krutkie,obciety pasek,i tak splowialu ze z granatowego zrobily sie jasniblekitne prawie biale:P red stara pamietam kosztowaly kolo 150 zl:P
teraz mam lee 2 pary od 3 lat i 2 lat( niezniszczalne:P) americanosyod 2 lat i wranglery ( rowniez niezniszczalne)na tylkiu mi sie nie przecieraja.
Stary 2005-06-08, 13:05   #17
maja55
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne

Jakies 2 lata temu kupiłam sobie RedStary, do tej pory sa jak nowe!
Ja też mam jedne RedStary i musze przyznać że są niezniszczalne. Kupiłam je sobie na poprawę humoru jakieś półtora roku temu i są w świetnym stanie. Nigdzie sie nie przecierają, nie zblakły. I co najważniejsze mają strasznie długie nogawki i przy tym malutki rozmiar, bo częto nie mogę nic na siebie zneleźć
Stary 2005-06-08, 15:29   #18
bagera
Rozeznanie

mam pytanko, a gdzie można kupić RedStary w Krakowie i za ile???
bagera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-09, 12:11   #19
Aga3012
Raczkowanie

Cool Dot.: Jak długo wytrzymują wasze jeansy?

ja mam wranglery już 2 lata i nie przetarły mi się ,mało nie rozciągnęły mi się zbytnio. Są tylko trochę wytarte i wypchane na kolanach,ale to wszystko. Nosze jeszcze LEE i one sie się długo trzymaja bo 1 rok. MUsze przyznać że jestem zdziwiona że jeansy tak szybko moga sięprzecierać i to te firmowe. ja osobiście moje noszę prawie non stop i nic
Aga3012 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-06-09, 12:48   #20
paula78
Zakorzenienie

ja mam jedna pare niezniszczalnych dzinsów maja 12 lat i sa w stanie idealnym a ja nadal w nie wchodze

co prawda zmodyfikowałam je -odprułam pasek -lubie biodrówki-przjerzawszy szafe okazuje sie ze wszytskim dzinasami tak robie ,lub kupuje biodrówki,które rzadko mozna dostac :/
firmy nie pamietam bo odprułam naszywke razem z paskiem.
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-09, 14:38   #21
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

ja kupuję dżinsy w RedStarze albo na targu i chodzę w nich nawet ponad dwa lata. Wiadomo, lekko się sprały i nogawki na dole są posiepane i tyci na pupie bledsze niz na innych czesciach spodni, ale trzymaja sie bardzo dobrze jak widac firmowe nie musi oznaczac jakosciowe...
sugar_kitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-09, 15:26   #22
syyyylwia
Raczkowanie

a ja mam obecnie jeansy z RIver Island i jestem b. zadowolona. nisze je juz od ponad roku, a one ciągle wygladają jak nowe - nic się nie przeciera, nie blaknie.
i do tego sa z takiegi grubszego jeanu, że się w nich nie marznie tu i tam jak w niektórych innych.
syyyylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-09, 18:17   #23
Ami
Zakorzenienie

Mi jeansy popruły się tylko raz: na biodrze- tam gdzie jest najgrubszy szew. Nie wiem jakim cudem, tym bardziej, że wcale wyjątkowo obcisłe nie były. Dałam do reklamacji, zszyli i potem już wszystko było OK. Za to mój chłopak wykańcza jeansy bardzo szybko. Ma masywne uda i dlatego przecierają mu się po wewnętrznej stronie. Taki sam problem ma moja koleżanka.
Tak sobie pomyślałam, Melvina, skoro Twoje jeansy mają dopiero 4 miesiące, to spróbuj je reklamować. Niezależnie od tego jakiej jestes budowy i jak czesto je nosisz, nie powinny rozwalać się po tak krótkim czasie. Spróbowanie nic nie kosztuje, a może się uda? Tylko paragon musisz mieć.
Ami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-06-09, 18:40   #24
margitta
Zakorzenienie

mnie jeansy KAŻDE wytrzymują około pół roku. A kupuję zarówno firmowe jak te z butików. Zawsze tak samo - na pupie przecierają się aż się robią takie cieniutkie - nie wiem, chyba od siedzenia na różnych krzesłach z obiciami?

Poza tym nie wiem czy macie też taki problem jak ja, ale wszystkie spodnie mam wiecznie obtargane na końcach nogawek lubię długie spodnie, no ale znowu nie szuram nimi po ziemi, więc nie wiem...
margitta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-09, 18:48   #25
bagera
Rozeznanie

wszyscy mówią ,że RedStary sa takie wytrzymałe
a gdzie mogę je dostać w Krakowie??
bagera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-09, 21:28   #26
mała-czarna
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

też mam problem z obszarpanymi nogawkami, ale może dlatego, że jestem niewysoka, a nosze rozmiar 38 i ciężko dobrać mi odpowiednią długość
strasznie mnie tez zaskoczyło, że nosicie jeansy po kilka lat, moje permanentnie, niezależnie od firmy wytrzymują jeden bądź dwa sezony i albo materiał na pupie się wyciera, albo strasznie szybko tracą kolor, zwłaszcza te ciemno niebieskie
mała-czarna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-10, 15:37   #27
maja55
Zakorzenienie

Przed chwilą wróciłam z wyprawy po butikach;-) i kupiłam sobie dzinsy Reactive. Mam nadzieję, że też długo je ponoszę, bo świetnie leżą, są długie, i takie niziutkie biodrówki
Stary 2005-06-10, 18:37   #28
magda_wiki
Raczkowanie

Patrzę, ze mamy taki sam problem. Jeansy najczęsciej przecierają mi się na tyłku. Kilka razy już mi to się zdażylo. Należe do dziewczyn szczupłych i jak kupie sobie spodnie to muszę nieść do krawcowej, zeby je zwężyła, bo nie ma dla mnie odpowiedniego rozmiaru i może dla tego pózniej tak szybko się przecierają.
magda_wiki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-11, 07:43   #29
ysabell
Rozeznanie

GG do ysabell

a te reactivy to w jakich sa cenach?
ysabell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-11, 15:50   #30
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez maja55
Przed chwilą wróciłam z wyprawy po butikach;-) i kupiłam sobie dzinsy Reactive. Mam nadzieję, że też długo je ponoszę, bo świetnie leżą, są długie, i takie niziutkie biodrówki
A ja dzisiaj sobie kupilam Reactivy XD
Tez biodroweczki, z dlugimi nogawkami
Moze ten sam model?

Cytat:
a te reactivy to w jakich sa cenach?
Rożne... Ale wahają się w cenach od 90 do 120 zł.
ja kupilam za 98

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości