|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Męskie zapachy używane przez Kobiety:)
Hej... tak się zastanawiam, czy tylko mnie ciągnie w stronę męskich zapachów?? Od dłuższego czasu więcej pozytywnych wibracji czuję ze strony zapachów wykreowanych dla męskiej części populacji.
Wydają mi się mniej infantylne i tandetne. Latem stoczyłam z Mężem bój o Azzaro Chrome (i wygrałam ![]() W związku z tym mam pytanie do Was - czy macie jakieś męskie perfumy, które są w codziennym użyciu i nikt nie mówi Wam, że pachniecie jak facet??? A może Panowie mają jakieś sugestie... może są jakieś męskie zapachy, które Wam wydają się idealne dla kobiet? Oczywiście nie chodzi mi o perfumy typu unisex. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Męskie zapachy używane przez Kobiety:)
Gucci PH, przede wszystkim.
Zapach niekiedy opisywany jako supermęski na mnie nigdy nie skwitowany został komentarzem "pachniesz jak mężczyzna". Raz natomiast mojego Miłego odzianego w ten zapach nasz wspólny znajomy zapytał "dlaczego pachniesz jak a.?" (czyli ja) Męskie zapachy Amouage już tradycyjnie wzbudzają u mnie większe uznanie niż ich siostry bliźniaczki. A Gaiac, pachnidło podobno dla panów układa się na mnie lepiej niż na każdym mężczyźnie na jakim dane mi było je wąchać.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Przyznam, że podkradam czasem Givenchy Pour Homme i pachną na mnie przepięknie. Ale Givenchy to zaraz po M7 ukochany zapach mojego Męża więc o stałym używaniu mogę zapomnieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Gustaw to podstawa ![]() Amouage też spokojnie mogą być noszone przez kobiety ![]() Gaiaca w życiu bym nie nazwał męskim, unisex nawet ze wskazaniem na damską część ![]() One Million, tak to przesłodzone, że kobieta bez problemu by się w tym odnalazła ![]() Poza tym bez problemu moim zdaniem kobiety mogą używać A*mena i wszystkich limitowanek z wyjątkiem Pure Shot, Kilian Straight to Heaven, Montale Red Vetyver, del Pozo Arabian Nights PH, Rasasi Tasmeem, Tumulte PH, Rochas Lui, Encre Noire, Goutal Duel. To tak na szybko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Matka buldoga
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;43835360]Gdzieś mi się taki temat obił o oczy, ale nie pamiętam czy na tym forum
![]() Gustaw to podstawa ![]() Amouage też spokojnie mogą być noszone przez kobiety ![]() Gaiaca w życiu bym nie nazwał męskim, unisex nawet ze wskazaniem na damską część ![]() One Million, tak to przesłodzone, że kobieta bez problemu by się w tym odnalazła ![]() Poza tym bez problemu moim zdaniem kobiety mogą używać A*mena i wszystkich limitowanek z wyjątkiem Pure Shot, Kilian Straight to Heaven, Montale Red Vetyver, del Pozo Arabian Nights PH, Rasasi Tasmeem, Tumulte PH, Rochas Lui, Encre Noire, Goutal Duel. To tak na szybko ![]() Dobrze ci sie obil o oczy, to tutaj, na tym forum powstaly watki o meskich zapachach dla kobiet ip ![]() A*Men'em, dopoki flaszka byla w domu, psikalam sie w zastepstwie niejako Angela, ktory wogole jakos nie przypadl mi do gustu (na mnie oczywiscie, bo na innych lubie wachac). Moj luby nie mial nic przeciwko ![]() ![]() Teraz uzytkuje meska Euphorie, jako odskocznia do mojej damskiej ![]() ![]() Zreszta, on moich meskich zapachow tez uzywa. Co ja tam mialam/mam: Moschino Friends, Pierre Cardin Emotion, Dior Highier, Aqua Mat Masaki Matsushima jakas tam odlewka Escady Moon Sparkle, Ck Be. Nie pamietam, co ja tam jeszcze uzywalam. A jak ide do perfumerii to lubie siebie psiknac Fahrenheitem ![]()
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2013-11-22 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja doskonale się czuje w B*Menie i A*Menie Pure Malt. Micallefy "męskie" są bardzo fajne też [Spicy, Avantgarde, Aoud, już wspomniany Gaiac ]. Męskie Amouage lepiej się na mnie układają niż damskie.
Z rzeczy których jeszcze nie mam ani odrobinę - ciągnie mnie do Euphorii Intense, Encre Noire, i półki Kenzo ![]() I już dawno miałabym męskie Opium, gdyby nie wybijało na mnie czymś gorzkim. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jakbym mogła, to bym używała czarnego Adidasa, ale to jak dla mnie pasuje tylko facetom.
Męski też niby (bo to raczej unisex) jest Elixir Penhaligon's, używam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja uzywam Loewe 7
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#9 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Jeszcze bym dodał męskie Black XS (truskawkowy kompocik) i Black XS L'Exces (poziomkowy kompocik)
![]() Fajniusie owocowe słodziaki ![]() Jak nienawidzę słodkości w męskich zapachach, to L'Exces mi się podoba, ba mam chcicę ![]() ![]() ![]() Ale do rzeczy, płeć ładniejszą widziałbym jeszcze w: Terre d'Hermes, CK Obsession, Escada Magnetism, YSL M7, Joop! Homme, Chopard Oud Malaki, Armani Code, Reminiscence Noir, CdG Wonderwood ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Używam męskich Burberry London, YSL L'homme, Annick Goutal Sables, Bond no.9 Chez Bond.
Absolutny mój faworyt to Givenchy Pi.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja rowniez uzywam kilku meskich zapachow i nikt nie powiedzial ze pachne jak facet. Mowie o w.w Gutku PH, Gaiac'u czy a*menach... ale moim ulubiencem jest spicebomb, ktory notorycznie podkradam mężowi
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Używałam He Wood, Gucci PH, Gaiac
Pod damskie podchodzi wg mnie Givenchy Pi, Spicebomb, Dirty English
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Gaiac, Black XS, Blue Sugar
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Idole de Lubin, Potion Dsquared2,
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |||
Her Worshipfulness
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kiedyś nawet brat niezamierzenie, uświadomił mi jak bardzo moja skóra łagodzi zapachy. Co prawda w "eksperymencie" brał udział zapach typu uniseks - Kapsule Woody, ale różnica na nim i na mnie była kolosalna. Praktycznie z tu wymienionych perfum męskich dobrze nosiło mi się: Terre Hermesa (miałam tylko edt) Gustawa A*Meny (przede wszystkim Pure Havane ![]() Blue Sugar (jak dla mnie kompletnie "niemęski" gdybym nie wiedziała obstawiałabym że to damskie perfumy) Pi Givenchy (dla mie podobnie jak Blue sugar ![]() Arabian Nights ph (jak dla mnie, jedne z najfajniejszych perfum oudowych i do tego bardziej uniseks) Z nie wymienionych tu jeszcze Prada Infusion d' Homme (mydełko, bardzo przyjemne), Bvlgari Aqva Marine i Fahrenheit 32 (jak dla mnie też zapach z gatunku "mydlanych"), Dsquared2 Potion ph (przyjemny cynamonowy otulacz), Bond No9 New Haarlem (bardzo ciekawy, kawowy zapach). I co prawda nie nosiłam a jedynie testowałam, Dior Homme Intense - wyszedł na mnie kompletnie niemęski słodziak, ![]() ![]() ![]() Pewnie używałam jeszcze kilku ale nie pamiętam. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Tradycja długa - np taki Bandit był wypuszczony przez Pigueta jako męski zapach, podchwycony przez kobiety w stylu Marleny Dietrich
![]() |
#18 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że sprzed - dowiedziałam się o tym na wykładzie w Koperniku
![]() |
#20 |
Her Worshipfulness
|
Zapomniałam jeszcze o jednym męskim-niemęskim zapachu - Lolita Lempicka Au Maskulin i jego różnych wersjach. Jeżeli ktoś lubi zapachy z wyraźną lukrecją te perfumy mogą przypaść mu do gustu.
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Używam perfum, a jakich, męskich czy damskich? Nawet nie zwracam na to uwagi
![]() Gucci PH, Ambre Russe, Fougere Bengale, Chopin Miraculum, Zirh Ikon, Bowling Green, Red Vetyver. W perfumach liczy się dla mnie zapach, nie podziały płciowe ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
moje ostatnio ulubione ponoć męskie
![]() Bentley edp Loewe 7 Eau des Baux Rochas Encre Noire Black Soul Imperial i wcale na tym nie zamierzam kończyć ![]()
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Moja narzeczona non stop podkrada moje One Million
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Pierre Cardin Iris Sauvage-nie wiem dlaczeg nie ma miana unisexu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
To ja tutaj wpiszę... Carolina Herrera 212 Men
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Jean Paul Gaultier Le male no i Hugo Boss No.6, często podkradam je tacie, są takie piękne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Zirh Ikon
![]()
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Potion Dsquared2, Aquolina Blue Sugar, Joop! Homme, Carbone de Balmain, JPG Le Male
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Męski zapach pojęcie względne- ponoć to uwarunkowane kulturowo, także rozwojem rynku perfumiarskiego w danym kręgu kulturowym. Słuchałam kiedyś na ten temat audycji w radio, bodajże w Tok Fm.
Ponoć w Hiszpanii kobiety lubują się woniach uchodzących w Polsce za męskie tj. drzewnych, ziołowych, gorzkich, z dodatkiem piżma, tytoniu, skóry itd. Sama lubię i noszę czasem zapachy męskie a czasami unisex. Kiedyś w liceum miałam na sobie jakiś unisex Paco Rabanne, nawet nie wiem czy jest jeszcze produkowany i słyszałam, że to niemożliwe, że to mój zapach, że musiałam się albo z jakimś facetem obściskiwać albo że podkradam perfumy ojcu ;-) A tak się składa, że po prostu lubię nuty drzewne i tyle ;-))) ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Jeśli dobrze pamiętam była to rozmowa z autorką tej książki: http://www.empik.com/perfumy-uwarunk...4734,ksiazka-p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Dodam jeszcze ROCHAS Man- uwielbiam go , dlatego sama kupuję mężowi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.