Moje przemiany, czy na lepsze ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-13, 20:47   #1
kamillotr
Przyczajenie

Moje przemiany, czy na lepsze ?

Cześć Wszystkim, proszę wybaczcie mi moje pytanie... Staram się być wszędzie, zadaje przy tym sporo pytań, zapewne dlatego iż chciałbym złamać kilka stereotypów, bynajmniej jeśli chodzi o ubiór osób takich jak ja czyli trans ... Chcę prosić o wyrażenie opinii czy zamieszczone tu stylizacje są kobiece, jeśli nadal popełniam błędy to jakie, jak tuszować męska sylwetkę która widoczna jest na zdjęciach ...Wasze porady z którymi spotykam się na forach są dla mnie bezcenne ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg image.jpeg (29,5 KB, 222 załadowań)
kamillotr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-13, 20:50   #2
kamillotr
Przyczajenie

Dot.: Moje przemiany, czy na lepsze ?

Jeszcze to
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg image.jpeg (117,9 KB, 173 załadowań)
Stary 2016-01-13, 20:51   #3
kamillotr
Przyczajenie

I to ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg image.jpeg (61,2 KB, 149 załadowań)
Stary 2016-01-13, 20:53   #4
kamillotr
Przyczajenie

Ostatnie 😉
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg image.jpeg (104,6 KB, 180 załadowań)
Stary 2016-01-14, 09:56   #5
bernikula
mOLDerator

Najmniej kobieco na pierwszym zdjęciu przez te uda, lepiej w spódnicach jak są zakryte. Są takie masywne...

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-14, 14:15   #6
Melanchton
Zakorzenienie

O gustach się nie dyskutuje, ale nie podobają mi się te buty "w węża" ani kozaki nad kolano. Pierwsze są tandetne, a drugie po prostu brzydkie. Ciężkie i dodają masywności sylwetce. No i nie pasują do skórzanych spodni, chyba, że wybierasz się na imprezę BDSM Powycierane dżinsy też nie w moim guście. Reszta spoko. Możesz postarać się wybierać rzeczy bardziej podkreślające talię, a mniej zaznaczające biodra. Sama ubieram się w zupełnie innym stylu, ale to chyba nie ma znaczenia. Pozdrawiam!
Stary 2016-01-14, 15:32   #7
201608040942
Konto usunięte

Piszesz jako facet, czyli jeszcze przemiana w kobiete nie zostala dokonana w 100%? Bierzesz juz hormony? Po jakims czasie staniesz sie bardziej kobiecy. Czytalam kiedys blob babeczki z Essen, ktora wczesniej byla facetem i gdyby nie zdjecia, to bym nigdy sie nie domyslila, ze urodzila sie jako facet.

Jesli pozwolisz/chcesz bede sie zwarac do ciebie jako do kobiety

Ja znow uwazam inaczej, jestem zwolenniczka spodni i sama sie tak ubieram( ale od lat nie nosze wysokich butow.
Jednak nie o styl tu chodzi, bo kazdy ma inny i to w czym ja sie sobie podobam i siebie lubie, nie musi sie podobac innym.
Pytalas o zamaskowanie meskiej figury.
Podkreslenie tali bez podkreslania bioder( bo widac ze sa wezsze od ramion) to dobry pomysl. W tej spodnicy wygladasz bardzo kobieco. jest figura klepsydry.
Przy spodniach, zwlaszcza ostatnie zdjecie widac ze ramiona sa szersze od dolu. Moze przydalo by sie zmienic kolorystyke gdy sie tak ubierasz? tzn gore ciemna a dol jasniejszy...
Poza tym kobiety czasami tez maja taka figure, nazywana jest kolumna czy kieliszkiem.
Poszukaj po necie przykladow ubioru takiego typu figury. Powinnas cos znalesc. te angielskie stylistki... jak im bylo Susanne i ta druga.. swego czasu byl na nie bum i duzo bylo w necie przykladow ubierania roznych typow figury. Spewnoscia cos znajdziesz.

Zazdroszcze zgrabnych nog. Masz piekne lydki. ja znow lydki i kostki mam jak u sarenki, zdecydowanie sa zbyt delikatne do ud, ale co tam, nosze spodnie rurki. Inni uwazaja ze mam szczuple zgrabne nogi, a ja bym wolala miec masywniejsze lydki.
jak widzisz, ile ludzi tyle roznych gustow

edit
Znalazlam ten blog
http://schlaflosinessen.blogspot.de/

Pamela zalozyla jeszcze jeden blog
http://www.pamelahalling.de/

Edytowane przez 201608040942
Czas edycji: 2016-01-14 o 16:24
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-14, 17:59   #8
kamillotr
Przyczajenie

Dziękuje za tak rzeczowa wypowiedz 😉 tak biorę już jakiś czas hormony, chciałbym aby ubyło mi trochę masy mięśniowej, zobaczymy co będzie, pewne części ciała rosną wiec to cieszy ... Mam nadzieje ze bedzie dobrze 🙂
Stary 2016-01-14, 22:42   #9
caffeine
Zakorzenienie

W szerokiej spódnicy zdecydowanie lepiej, taka poszerzana, o lini A zdecydowanie korzystnie wpływa na proporcje - równoważy szerokie ramiona i szczupłe biodra.

Możesz też spróbować - czy spodobają ci się sukienki mini inspirowane latami 60-tymi (linia A)?

Wspaniałe nogi!!! Jeśli czujesz się dobrze w mini - warto eksperymentować.

Podziwiam Cię za odwagę bycia sobą. To jest wspaniałe.
caffeine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-14, 23:56   #10
GangstaBaby
BLACK&WHITE

Te kozaki sa paskudne. Nie nos ich. A juz napewno nie do takiej spodnicy jak na zdjeciach. Koszmarek straszny to zestawienie. Ostatnie zdjecie jest najbardziej kobiece i najlepszy wedlug mnie zestaw ubraniowy ze wszystkich ktore zaprezentowales.
GangstaBaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-15, 07:18   #11
kamillotr
Przyczajenie

Serdeczne dzięki, faktycznie niejednokrotnie sytuacje wymagają odwagi, No ale ... Dzięki i czekam na kolejne porady w wątku 😉

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-16, 11:48   #12
201605090958
Konto usunięte

Genialne nogi
Jest nieźle, masz podobną figurę do Smanthy z Sexandthecity a ona jest petardą jesli chodzi o kobiecy wygląd. Podpatruj
1 zdjęcie-ostra mocna stylizacja, lepsze byłyby proste szpilki i jednak dłuższa tunika. Pamiętaj legginsy to nie spodnie.
2 stylizacja-genialny plaszcz robiący talie, ale zdejmujesz płaszcz na 3 zdjęciu i masz podkreśloną mocna górę. Bluzkę zmień na czarną z szerokimi czarnymi rękawami-odciągnie wzrok od ramion i kontrastem kolorów zrobi Ci talię.
4 zdjęcie-znowu mocna góra brak talii. Wystarczy delikatnie ułożyć sweterek, niech będzie delikatnie krzywo ułożony, dodaj wisiorek na długim lancuszku. Zgadzam sie buty nienajszczęśliwsze.
Koniecznie chodź w spódnicach. Masz tak dobre nogi, że obronisz każdą długosć i każdy fason. Namawiam CIę na szerokie kimonowe motylowe rękawy, wprowadzą delikatne linie zamiast mocnyhc wyraźnych kantów. Pozaprzyjaźniaj się z dodatkami-szalik, apaszka, pasek który z miejsca zrobi Ci talię lub wisiorek potrafią zrobic każdy strój.
Inspiracje dla Ciebie-poleciłabym Ci byłe pływaczki, ale one się dość kiepsko ubierają, Samantjha Jones z SATC wygrywa
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-16, 19:51   #13
kamillotr
Przyczajenie

Danusiaes bardzo Ci dziękuje za te wypowiedz, sporo wnosi i uczy zarazem, dziękuje także za to porównanie jest mi niezmiernie miło ... Baaaardzo dziękuje , dziewczyny nawet nie wiecie jak mi pomagacie ...
Stary 2016-01-16, 20:18   #14
201605090958
Konto usunięte

Po to jesteśmy
tu masz o szerokich ramionach jeszcze glos jednej z najlepszych Pań w Polsce od ubierania
http://ubierajsieklasycznie.pl/minim...rokich-ramion/
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-17, 20:51   #15
kamillotr
Przyczajenie

Bardzo przydatne, dziękuje 😉
Stary 2016-01-19, 12:33   #16
201608040942
Konto usunięte

Przypomnialo mi sie

Niemiecka moderatorka w RTL Frauke Ludowig ma szerokie ramiona. Fakt, ze nie kazdy stroj u niej wyrownuje jej sylwetke( moim zdaniem), ale moze cos cie natchnie i podpatrzysz cos dla siebie

Oficjalna strona
http://www.fraukeludowig.com/

tutaj FB, uwazam lepsza zeby podpatrzec jej styl
https://www.facebook.com/Frauke-Ludo...3792238648967/

i tutaj jeszcze stronka z google
https://www.google.de/search?q=Frauk...w=1360&bih=609
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-31, 09:41   #17
kamillotr
Przyczajenie

Bardzo przydatny artykuł ... Dziękuje
Stary 2016-02-06, 18:49   #18
aaneciaap
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamillotr Pokaż wiadomość
I to ...
Witam masz przepiękne nogi zdecydowanie w szpilkach i spódniczce wyglądasz sexi Piszę jako 45 letnia kobieta nie mająca takich nóg zazdraszczam
aaneciaap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-13, 07:31   #19
kamillotr
Przyczajenie

Zawsze można zacząć ćwiczyć , ja ten efekt zawdzięczam ciężkiej pracy. Naprawdę zachęcam 😉
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości