|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Najlepszy podkład dla cery mieszanej.
Witam! Na pewno wiele z Was ma ten problem z dobraniem sobie odpowiedniego podkładu.Ja wypróbowałam już wiele firm i wciąż nie mogę znaleźć coś dla swojej cery.Nie ważne co kupie wszystko mogła bym wyrzucić do kosza.Można powiedzieć że wszystko spływa z mojej twarzy (a nakładam mało podkładu) i w niektórych miejscach robią się od tego pomarańczowe plamy co wygląda nie fajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepszy podkład dla cery mieszanej.
wyprubuj mannhatan taki w czarnej tubce t opuder fluid i korektor w jednym. Kosztuje tylko 30 zł a jest rewelacyjny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja też długo miałam problem z doborem odpowiedniego podkładu, zwłaszcza jeśli chodzi o kolor, miałam dość pomarańczowych mazideł, czy różowych jak dla świnki. W końcu znalazłam prawie ideał - MAC Studio Fix Fluid ja jestem w odcieniu NC15, bladzioch, ale w końcu pasuje do mojej cery. Do tego puder bambusowy z BU, albo Vichy Dermablend - puder utrwalający i naprawdę jest dobrze
![]() Spróbuj też popracować nad dobrym nawilżeniem cery.
![]() |
#4 |
Mroczny Elf św. Mikołaja
|
Polecam podkład mineralny - nie spływa, bo jest w proszku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Teraz mam przerwę od podkładów, ale swego czasu bardzo spodobał mi się ten z rimmela w słoiczku (match perfection), nie widać go na twarzy, w sensie - nie podkreśla suchych skórek i dopasowuje się w odcień skóry ("wtapia się").
![]() ![]() ![]() Jest średnio kryjący, więc jeśli nie masz dużych problemów z cerą to zupełnie Ci wystarczy, cena około 24zł na promocji. Słoiczek jest mały ale wydajny, podkład ma konsystencję musu. Jak mi się ostatnio skończył, to zwięłam inny z rimmela, w tubce i muszę przyznać że pozostawia wiele do życzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.