|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gdzie wyslac swoje teksty?
Witam
![]() Od dawna pisze teksty piosenek jedynie do szuflady. Chcialabym sie nimi podzielic aby zasiegnac opinii czy sa dobre czy koszmarne. Znacie jakies strony, gdzie mozna wyslac swoj tekst? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Gdzie wyslac swoje teksty?
Nie wiem czy pamietacie z lekcji jezyka polskiego, ale wiele tekstow slawnych pisarzy, zanim byli slawni, ukazywalo sie na lamach dziennikow, czy innych gazet. Wiele przepieknych ksiazek bylo pisanych na biezaco do kolejnego nr gazety i publikowanych. Ludzie czytali, podobalo im sie - chcieli wiecej.
Moze wiec sprobowac w gazetach?Lokalnych lub ogolnopolskich? Albo wydawnictwa? A moze odnalezc jakiegos krytyka literackiego, ktory poswieci swoj czas na ocene Twoich umiejetnosci? ![]() P.S.: a co piszesz? Proze czy poezje? EDIT: Kolejna propozycja - forum literackie? Jest tego mnostwo, mysle, ze bardzo chetnie sprawdza Twoje teksty.
eat clean & train dirty Edytowane przez monika1379 Czas edycji: 2012-07-31 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Sposobem na to aby Twoje teksty nie znalazly się tylko w szufladzie jest na pewno prowadzenie wlasnej strony czy tez blog. Nie wiem czy to pozwoli Ci zainstniec lub sie wybic, ale warto sporobowac ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Pisze glownie poezje. Tzn w moim mniemaniu sa to teksty piosenek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Fora literackie to kółka wzajemnej adoracji, niestety. Szkoda, wielka szkoda, ale z reguły nie opłaca się tam nic zamieszczać. Ale co ja tam wiem.
Blog to dobry pomysł. I gazety, gazety jeszcze lepszy. Ja miałam trochę farta, bo moja rodzina pracuje z kimś, kto pracuje z kimś, kto pracuję z kimś, kto zna kogoś, kto pracuje z kimś, kto pracuje w wydawnictwie. Teraz zostało już tylko napisać. Trzymam kciuki!
Edytowane przez waits Czas edycji: 2012-08-02 o 01:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Tak z marszu żadne wydawnictwo Cię nie wyda, na publikację w prasie też nie ma co od razu liczyć. Otwórz bloga, pokaż się w portalach dziennikarstwa obywatelskiego itp. Może ktoś Cię dojrzy i wtedy uda Ci sie "wyplynac".
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może spróbuj w poetyckich konkursach? Jeśli uda ci się coś zająć, to często organizatorzy takich przedsięwzięć wydają pokonkursowe tomiki, a to już coś. Zresztą zawsze miła pamiątka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Pisanie tekstów z nastawieniem ich na muzykę nie powinno się odbywać bez tworzenia do nich podkładu. Robisz to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.