Szkoły średniej się nie boimy, z województwa podlaskiego pochodzimy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-05, 17:09   #1
tenaring
Zakorzenienie

Talking

Szkoły średniej się nie boimy, z województwa podlaskiego pochodzimy

Witam w wątku wszystkich uczniów podlaskich szkół ponadgimnazjalnych

Zawsze raźńiej, kiedy jest z kim ponarzekać na poranne wstawanie, wrednych nauczycieli i naukę

gretally-od września będzie uczennicą Technikum Handlowo-Ekonomicznego w Białymstoku na profilu technik hotelarstwa. Wybrała ten kierunek ze względu zainteresowań: turystyki i języków obcych (które resztą uwielbia)

RubberSoul
-zwą go Maciek i od września będzie zatruwał życie klasie unijnej w IV LO co prawda przed ogłoszeniem wyników z egzaminu nie był do końca pewien, czy się właśnie tam dostanie. Dlaczego ta klasa? Bo uwielbia angielski, ale chcę też wykuć historię i wos, które przydadzą mu się na wymarzone prawo

miami_girl
-Od września będzie uczennicą II Liceum Ogólnokształcącego im. Księżnej Anny z Sapiehów Jabłonowskiej w Białymstoku Wybrała klasę o profilu menadżerskim, ze względu na jej zainteresowania. Uwielbia geografię i języki obce. Matematyka nie jest jej przyjacielem i wie, że nie będę brylować z tego przedmiotu.

Kaaarooola-Jak po loginie widać na imię ma Karolina. Od września zaczyna naukę w VI Liceum Ogólnokształcącym im. Króla Zygmunta Augusta w klasie biologiczno-chemicznej. Jak profil wskazuje, przyszłość wiążę z medycyną.

AnMra
-Uczy się w II LO na profilu medycznym (biol-chem-fiz), we wrześniu rozpoczyna II klasę. Wybrała ten profil ze względu na zamiłowanie do biologii, choć z duszy jest bardziej humanistą niż ścisłowcem. Nie mniej jednak z wyboru szkoły i profilu jest raczej zadowolona.

Elizabethvsx- Nazywa się Karolina i otrzymała zaszczyt uczenia się w klasie 1e w III LO w Białymstoku <3 Nie ma laureata, jedynie finalistę z chemii i za nic nie wie, skąd wzięła tyle punktów do liceum, ile miała ;p
Nie mogła się zdecydować biol-chem czy mat-fiz, ale padło na ten pierwszy ;p Uwielbia chemię i fizykę!

Jaa9
- Od września będzie uczennicą X Liceum Ogólnokształcącego im. Komisji Edukacji Narodowej w Białymstoku o profilu językowo-kulturowym.

Onajakastam-Nazywa się Ada. Od września zaczyna naukę w V Liceum Ogólnokształcącym im. Jana III Sobieskiego w klasie medycznej <3 Dlaczego wybrała ten kierunek? Ze względu na rozszerzone przedmioty, którymi się interesuję. Najbardziej biologią i chemią, ale i angielski ujdzie w tłumie Oczywiście przyszłość wiąże właśnie z medycyną

Onaona911-Ma na imię Natalka i przyjęto ją do II LO na profil menadżerski. Wybrała tą klasę, ponieważ z matematyką problemów nie ma, angielski uwielbia, a geografia...no cóż nie przepada za tym przedmiotem, ale od września postara się do niego bardziej przykładać

Kasiamonia-Nazywa się Monika. Od września będzie się uczyła w III LO im. K.K. Baczyńskiego w Białymstoku w klasie 1 e(bio-chem). Laureata nie ma, ale ma na szczęście finalistę z matematyki.

Jemiolek
- Po prostu Piotrek. Od września uczeń III LO na profilu bio-chem

Nadwrazliwa
- Ma na imię Asia i oficjalnie jest uczennicą klasy 1f III LO im. K.K.Baczyńskiego o profilu biologiczno-chemicznym. A wyszło tak dlatego, że lubi te przedmioty, zwłaszcza chemię, z której jest laureatką.

Chocolate_Cat-Nazywa się Marta. Od jakiegoś czasu czytała wątek z liceami i pomyślała, że w końcu się przyłączy, może będzie ktoś z jej klasy... A od września zacznie naukę w XI LO, na profilu kulturoznawczym. Czemu akurat ten profil? Głównie zależy jej na historii sztuki, a jest ona rozszerzona właśnie na tym profilu.

MalaaaaMi-ma na imię Malwina, od września będzie uczennicą klasy humanistycznej w VII LO w Warszawie.

Iridescent
- Nazywa się Joanna i we wrześniu rozpoczyna naukę w klasie biologiczno-chemicznej F w III LO im. K. K. Baczyńskiego w Białymstoku. Kocha biologię i chemię i będzie kolejną osobą w rodzinie od strony mamy, która ma zamiar robić coś związanego z medycyną. Jest laureatką z języka rosyjskiego i biologii <3

niachniach96
- Ma na imię Klaudia i jest przyszłą uczennica I LO w Białymstoku na profilu biologiczno chemicznym. Mimo że w sumie się cieszy z liceum zastanawia się nad przeniesieniem do III LO, co niestety jest chyba nierealne :< Swoją przyszłość też wiąże z medycyną (stomatologią? <3) albo weterynarią

madziusia055
- Ma na imie Magda. Kocha sport i wszystko co z nim zwiazane szczegolnie pilke nozna. Idzie do VI LO na bio-chem. Nie przejawia jakiejś miłości do biologii i chemii. Tak naprawde to żadnen profil by jej dostatecznie nie interesowal, tak samo moglaby isc na mat-geo czy jakis human. Ma nadzieje,że bio-chem da mi możliwosc studiów na awf czy czegos innego zwiaznego ze sportem

Chcę, aby twój świat zaczynał się i kończył na mnie...

tegoroczna maturzystka
PP: polski, angielski, matematyka
PR: polski, wos

Edytowane przez tenaring
Czas edycji: 2012-07-16 o 09:30
tenaring jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 18:22   #2
gretally
Zadomowienie

Dot.: Szkoły średniej się nie boimy, z województwa podlaskiego pochodzimy

Dzień dobry
a więc jak nie wiecie mam na imię Greta i od września będę uczennicą Technikum Handlowo-Ekonomicznego w Białymstoku na profilu technik hotelarstwa
Aby dostać się wystarczyło mieć 71,2 punkta
Wybrałam ten kierunek ze względu zainteresowań: turystyki i języków obcych ( które resztą uwielbiam ) Dziękuję i pozdrawiam
Stary 2012-07-05, 18:43   #3
RubberSoul
Raczkowanie

Dzień dobry
zwą mnie Maciek i od września będę zatruwał życie klasie unijnej w IV LO co prawda przed ogłoszeniem wyników z egzaminu nie byłem do końca pewien, czy się właśnie tam dostanę, ale jak już się dowiedziałem, jak mi poszedł, to się uspokoiłem. dlaczego ta klasa? bo uwielbiam angielski, ale chcę też wykuć historię i wos, które przydadzą mi się na wymarzone prawo ; ] pozdrawiam
RubberSoul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 18:47   #4
miami_girl
Raczkowanie

Witajcie!
Ja jestem Kasia i od września będę uczennicą II Liceum Ogólnokształcącego im. Księżnej Anny z Sapiehów Jabłonowskiej w Białymstoku
Wybrałam klasę o profilu menadżerskim, ze względu na moje zainteresowania. Uwielbiam geografię i języki obce. Mam rozszerzony język angielski i dodatkowo uczęszczam od gimnazjum na kurs niemieckiego DSD. Matematyka nie jest jakimś moim przyjacielem, wiem że nie będę brylować z tego przedmiotu, a chociaż podstawy chcę mieć opanowane. Aby dostać się do mojej klasy należało mieć według progu 146 punktów. Ja miałam ich 200, ze względu na tytuł laureata
Pozdrawiam wszystkie przyszłe uczennice klasy 1F z II LO, szczegolnie blackberry (Sylwię )
miami_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 18:55   #5
RubberSoul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miami_girl Pokaż wiadomość
Witajcie!
Ja jestem Kasia i od września będę uczennicą II Liceum Ogólnokształcącego im. Księżnej Anny z Sapiehów Jabłonowskiej w Białymstoku
Wybrałam klasę o profilu menadżerskim, ze względu na moje zainteresowania. Uwielbiam geografię i języki obce. Mam rozszerzony język angielski i dodatkowo uczęszczam od gimnazjum na kurs niemieckiego DSD. Matematyka nie jest jakimś moim przyjacielem, wiem że nie będę brylować z tego przedmiotu, a chociaż podstawy chcę mieć opanowane. Aby dostać się do mojej klasy należało mieć według progu 146 punktów. Ja miałam ich 200, ze względu na tytuł laureata
Pozdrawiam wszystkie przyszłe uczennice klasy 1F z II LO, szczegolnie blackberry (Sylwię )
200?! nie no, brawo czyli co Ty jeszcze robiłaś w roku szkolnym oprócz konkursów? wolontariat, itp.? bo zdawało mi się, że nie można mieć 200pkt, jak się ma samego laureata. możesz powiedzieć z czego go masz?
Stary 2012-07-05, 18:59   #6
KaaaRoooLa
Raczkowanie

GG do KaaaRoooLa

Hej,
Jak po loginie widać na imię mam Karolina. Od września zaczynam naukę w VI Liceum Ogólnokształcącym im. Króla Zygmunta Augusta w klasie biologiczno-chemicznej. Jak profil wskazuje, przyszłość wiążę z medycyną.
KaaaRoooLa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 18:59   #7
AnMra
Raczkowanie

I ja postanowiłam tu do Was zawitać, a nuż jeszcze się komuś przydam . Uczę się w II LO na profilu medycznym (biol-chem-fiz), we wrześniu rozpoczynę II klasę. Wybrałam ten profil ze względu na zamiłowanie do biologii, choć z duszy jestem bardziej humanistą niż ścisłowcem. Nie mniej jednak z wyboru szkoły i profilu jestem raczej zadowolona.
AnMra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-05, 19:00   #8
KaaaRoooLa
Raczkowanie

GG do KaaaRoooLa

Cytat:
Napisane przez RubberSoul Pokaż wiadomość
200?! nie no, brawo czyli co Ty jeszcze robiłaś w roku szkolnym oprócz konkursów? wolontariat, itp.? bo zdawało mi się, że nie można mieć 200pkt, jak się ma samego laureata. możesz powiedzieć z czego go masz?

200 pkt jest za samego laureata.
KaaaRoooLa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 19:00   #9
elizabethvsx
Raczkowanie

Nazywam się Karolina i otrzymałam zaszczyt uczenia się w klasie 1e w III LO w Białymstoku <3 Nie mam laureata, jedynie finalistę z chemii i za nic nie wiem, skąd wzięłam tyle punktów do liceum, ile miałam ;p
Nie mogłam się zdecydować biol-chem czy mat-fiz, ale padło na ten pierwszy ;p Uwielbiam chemię i fizykę!

Tak patrzę, sporo tu nas z 3LO klasy 1e ;p
elizabethvsx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 19:02   #10
AnMra
Raczkowanie

Cytat:
Laureat = 200 pkt. Automatycznie, bez względu na oceny itp.
Stary 2012-07-05, 19:03   #11
miami_girl
Raczkowanie

Cytat:
mam laureata z języka niemieckiego. Jakbym liczyła punkty bez laureata to miałabym ich 165. : ) Wystarczy być laureatem i masz 200punktów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-05, 19:04   #12
RubberSoul
Raczkowanie

ok, dzięki za info

btw. ponawiam prośbę o ujawnianie się ludzi idących ze mną do klasy ; >
Stary 2012-07-05, 19:08   #13
miami_girl
Raczkowanie

Cytat:
ok, dzięki za info

btw. ponawiam prośbę o ujawnianie się ludzi idących ze mną do klasy ; >
Ależ nie ma za co
Moja koleżanka idzie do IV na unijny, tzn. dostała się ale zastanawia się nad przeniesieniem do III LO.
Stary 2012-07-05, 19:41   #14
jaa9
Przyczajenie

Cześć
Jestem Ola i od września będę uczennicą X Liceum Ogólnokształcącego im. Komisji Edukacji Narodowej w Białymstoku o profilu językowo-kulturowym.
Jeśli macie jakieś informacje (atmosfera, nauczyciele) na temat X lo piszcie!
jaa9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 19:42   #15
zecia96
Przyczajenie

Witam wszystkich. Jestem tu nowa I nie wiem czy pisać jeszcze na starym wątku czy tym nowym
Mam pytanie do osób które dostały się do III na biologiczno-chemiczny ( z tego co czytałam to chyba pooogodynka, kasiamonia ... ) z czego jesteście laureatami? Słyszałam że w III klasa biol-chem będzie cała z laureatami. Obawiam się bo ja jestem laureatem ale z historii i jeśli wszyscy będą z chemii lub biologii laureatem to ja se nie poradzę w takiej klasie, bo z biologii i chemii nie jestem super, lepsza jestem z historii ale wolę iść na biol-chem bo większe potem możliwośći.
zecia96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-05, 19:43   #16
zecia96
Przyczajenie

Witam wszystkich. Jestem tu nowa I nie wiem czy pisać jeszcze na starym wątku czy już na tym.
Mam pytanie do osób które dostały się do III na biologiczno-chemiczny ( z tego co czytałam to chyba pooogodynka, kasiamonia ... ) z czego jesteście laureatami? Słyszałam że w III klasa biol-chem będzie cała z laureatami. Obawiam się bo ja jestem laureatem ale z historii i jeśli wszyscy będą z chemii lub biologii laureatem to ja se nie poradzę w takiej klasie, bo z biologii i chemii nie jestem super, lepsza jestem z historii ale wolę iść na biol-chem bo większe potem możliwośći.
zecia96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 20:00   #17
onajakastam
Przyczajenie

Hej, hej.
Ja nazywam się Ada. Od września zaczynam naukę w V Liceum Ogólnokształcącym im. Jana III Sobieskiego w klasie medycznej <3
Próg w tej klasie wynosił 86 punktów.
Dlaczego wybrałam ten kierunek? Ze względu na rozszerzone przedmioty, którymi się interesuję. Najbardziej biologią i chemią, ale i angielski ujdzie w tłumie
Oczywiście przyszłość wiąże właśnie z medycyną
onajakastam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 20:01   #18
AnMra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zecia96 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich. Jestem tu nowa I nie wiem czy pisać jeszcze na starym wątku czy już na tym.
Myślę, że nie masz się co obawiać, bo gimnazjum a liceum to jednak inny poziom i laureat niewiele pomaga. Sama bałam się, że nie dam rady z rozszerzoną fizyką, chciałam nawet coś powtarzać w wakacje . Ale trafiła mi się dobra nauczycielka i 4 mam bez problemu. Grunt, żebyś choć trochę lubiła rozszerzone przedmioty . A tak, notabene, znam 2 przypadki osób będących na biol-chemach i wygrywających licealne olimpiady z historii...
Stary 2012-07-05, 20:05   #19
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
zwą mnie Maciek i od września będę zatruwał życie klasie unijnej w IV LO co prawda przed ogłoszeniem wyników z egzaminu nie byłem do końca pewien, czy się właśnie tam dostanę, ale jak już się dowiedziałem, jak mi poszedł, to się uspokoiłem. dlaczego ta klasa? bo uwielbiam angielski, ale chcę też wykuć historię i wos, które przydadzą mi się na wymarzone prawo ; ] pozdrawiam
To współczuje wyboru klasy. Ja skończyłam jakiś czas temu IV LO i to była droga przez mękę... przez nauczyciela wos źle wspominam te lata mojej edukacji.
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-05, 20:08   #20
RubberSoul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
To współczuje wyboru klasy. Ja skończyłam jakiś czas temu IV LO i to była droga przez mękę... przez nauczyciela wos źle wspominam te lata mojej edukacji.
kto Cię uczył wosu? widzisz, każdy ma swoje odczucia, ja do tej pory nie spotkałem się ze złą opinią na temat tego profilu
Stary 2012-07-05, 20:14   #21
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
kto Cię uczył wosu? widzisz, każdy ma swoje odczucia, ja do tej pory nie spotkałem się ze złą opinią na temat tego profilu
Ja skończyłam profil językowo-prawniczy. Uczył mnie Maleszewski... Do matury zupełnie nie przygotował a po psychice jechał. No ale to tylko moje odczucie i osób z mojego rocznika Był akurat fatalny rok bo nie przygotował do tego co trzeba. Na szczęście brałam korepetycje z historii i to mnie uratowało na maturze.
Stary 2012-07-05, 20:18   #22
RubberSoul
Raczkowanie

Cytat:
Ja skończyłam profil językowo-prawniczy. Uczył mnie Maleszewski... Do matury zupełnie nie przygotował a po psychice jechał. No ale to tylko moje odczucie i osób z mojego rocznika Był akurat fatalny rok bo nie przygotował do tego co trzeba. Na szczęście brałam korepetycje z historii i to mnie uratowało na maturze.
czyli ten rzekomo jeden z najlepszych nauczycieli w Polsce. rozwiń mi to jechanie po psychice
Stary 2012-07-05, 20:18   #23
onaona911
Raczkowanie

Przyszedł czas i na mnie
Mam na imię Natalka i przyjęto mnie do II LO na profil menadżerski. Próg wynosił 146 pkt, ale miałam 155
Wybrałam tą klasę, ponieważ z matematyką problemów nie mam, angielski uwielbiam, a geografia...no cóż nie przepadam za tym przedmiotem, ale od września postaram się do niego bardziej przykładać ;D
onaona911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 20:25   #24
kasiamonia
Raczkowanie

Cześć
Ja nazywam się Monika. Od września będę się uczyła w III LO im. K.K. Baczyńskiego w Białymstoku w klasie 1 e(bio-chem). W tej klasie próg wynosił 152,2 pkt. Laureata nie mam, ale mam na szczęście finalistę z matematyki.

Jeszcze trochę to na tym forum będzie pół klasy 1e
kasiamonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 20:25   #25
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
czyli ten rzekomo jeden z najlepszych nauczycieli w Polsce. rozwiń mi to jechanie po psychice
wiesz wychodzi z założenia, że naucz się sam i on tak nic nie wytłumaczy. Czegoś nie wiesz to po tobie pojedzie i na dodatek wyzwie itp (mimo że np danego zagadnienia nie było na zajęciach). Ogólnie sam w sobie jest obrzydliwy bo opowiada o swoich ekscesach erotycznych (jest gejem). Dziewczyny przed jego zajęciami mdlały ze strachu a to chyba nie świadczy o dobrych metodach nauczania (pewnie ze strachu że po nich pociśnie). A i z jego nauczaniem z matury z wosu w moim roczniku było nie więcej niż 68 punktów więc nie jest to szczyt marzeń.

Edytowane przez Vallotka
Czas edycji: 2012-07-05 o 20:26
Stary 2012-07-05, 20:33   #26
AnMra
Raczkowanie

Cytat:
wiesz wychodzi z założenia, że naucz się sam i on tak nic nie wytłumaczy. Czegoś nie wiesz to po tobie pojedzie i na dodatek wyzwie itp (mimo że np danego zagadnienia nie było na zajęciach). Ogólnie sam w sobie jest obrzydliwy bo opowiada o swoich ekscesach erotycznych (jest gejem). Dziewczyny przed jego zajęciami mdlały ze strachu a to chyba nie świadczy o dobrych metodach nauczania (pewnie ze strachu że po nich pociśnie). A i z jego nauczaniem z matury z wosu w moim roczniku było nie więcej niż 68 punktów więc nie jest to szczyt marzeń.
Nie mniej jednak zadziwiająca jest liczba olimpijczyków u niego...
Stary 2012-07-05, 20:37   #27
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnMra Pokaż wiadomość
Nie mniej jednak zadziwiająca jest liczba olimpijczyków u niego...
A czy oni są najważniejsi? Zwykłego ucznia czyli nie olimpijczyka olewa i ma w nosie jego wyniki. Co z tego że skupia się na olimpijczykach... Mają z zajęć normalnie dwóje lub tróje a dzięki punktom z kół przygotowujących mają z WOS szóstkę. Skupiają się tylko na materiale do olimpiad a do przedmiotu nie. Więc nie jest to aż tak trudne.
Stary 2012-07-05, 20:38   #28
RubberSoul
Raczkowanie

Cytat:
nauczyciel przyznaje się w polskiej szkole, że jest gejem, uczy w niej nadal i dodatkowo odnosi sukcesy (nominacja do Nauczyciela Roku) w pracy? żaden gej nie ma łatwo, a jeszcze nauczyciel? przecież geje w wielu zawodach mają trudno, więc bardzo mnie tą wiadomością zdziwiłaś ; o
Stary 2012-07-05, 20:44   #29
elizabethvsx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiamonia Pokaż wiadomość
Cześć
Ja nazywam się Monika. Od września będę się uczyła w III LO im. K.K. Baczyńskiego w Białymstoku w klasie 1 e(bio-chem). W tej klasie próg wynosił 152,2 pkt. Laureata nie mam, ale mam na szczęście finalistę z matematyki.

Jeszcze trochę to na tym forum będzie pół klasy 1e

Ja nie mam nic przeciwko
Ciekawe, jak nas będą dzielić ;p W końcu to 60 osób w klasie!
elizabethvsx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 20:45   #30
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
nauczyciel przyznaje się w polskiej szkole, że jest gejem, uczy w niej nadal i dodatkowo odnosi sukcesy (nominacja do Nauczyciela Roku) w pracy? żaden gej nie ma łatwo, a jeszcze nauczyciel? przecież geje w wielu zawodach mają trudno, więc bardzo mnie tą wiadomością zdziwiłaś ; o
No niestety uczy nadal... Wiesz średnią przyjemnością jest słuchać jak opowiada w jakich to on pozycjach to robił i jakie mu się najbardziej podobają. I że to robił z księdzem i z facetem mającym żone itp. Demonstrował jak to się robi na burku i takie inne kwiatki... długo by wymieniać.
Może teraz już wynormalniał ale za moich czasów (kurcze jak to brzmi) był nieprzewidywalny (potrafił w kogoś rzucić kredą)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości