Legginsy w tym sezonie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 12:58   #1
SheMore
SPAMER
Nieopłacona reklama

Legginsy w tym sezonie

Czy w waszych jesiennych stylizacjach zagoszczą legginsy?
Jeżeli tak dajcie znać jaki rodzaj.

Ja zastanawiam się nad zakupem i wciąż się waham...
SheMore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 14:14   #2
_jasmine_
Raczkowanie

Dot.: Legginsy w tym sezonie

zależy jakie chcesz kupić. myślę, że zwykłe czarne raczej tak szybko nie odejdą. to chyba nie jest jakiś wielki wydatek
Stary 2012-09-06, 14:21   #3
Apali
Wtajemniczenie

Każdy lubi coś innego. Zwykłe czarne nigdy nie wyjdą z mody. Osobiście polecam grubsze legginsy, z ładnymi przeszyciami. Sama zawsze takie kupuje w Zarze, są super wykonane, ciepłe i co najważniejsze się nie rozciagają.
Z innych mam dwie pary BlackMilków z drzewami i krzyżami i noszę je ostatnio ciagle - jednak takie wzory już trzeba lubić
Kup takie, które podobają Ci się najbardziej, biorąc pod uwagę wszystkie Fashion... pewnie tej jesieni będzie królował kolor burgundowy
Apali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 15:29   #4
paulin_bee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Apali Pokaż wiadomość
Każdy lubi coś innego. Zwykłe czarne nigdy nie wyjdą z mody. Osobiście polecam grubsze legginsy, z ładnymi przeszyciami. Sama zawsze takie kupuje w Zarze, są super wykonane, ciepłe i co najważniejsze się nie rozciagają.
Z innych mam dwie pary BlackMilków z drzewami i krzyżami i noszę je ostatnio ciagle - jednak takie wzory już trzeba lubić
Kup takie, które podobają Ci się najbardziej, biorąc pod uwagę wszystkie Fashion... pewnie tej jesieni będzie królował kolor burgundowy
Mam jednak nadzieję, że wyjdą z mody, tak jak zniknęły w połowie lat '90 Nie rozumiem, co kobiety w nich kochają, chyba tylko wygodę. Najczęsciej legginsy tylko podkreślają niedoskonałości
paulin_bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 16:41   #5
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez paulin_bee Pokaż wiadomość
Mam jednak nadzieję, że wyjdą z mody, tak jak zniknęły w połowie lat '90 Nie rozumiem, co kobiety w nich kochają, chyba tylko wygodę. Najczęsciej legginsy tylko podkreślają niedoskonałości
Naprawdę? Widziałam wiele dziewczyn w legginsach, które wyglądały super. Mnie tylko nie podobają się prześwitujące legginsy założone na stringi do krótkiej bluzki albo legginsy na Paniach, którym z każdej strony się dość sporo 'wylewa' (mam nadzeję, że nikogo nie uraziłam i wiecie co mam na myśli), moim zdaniem jest to trochę niesmaczne.
Podobają mi się legginsy noszone do tunik a tregginsy to chyba genialny wynalazek
Stary 2012-09-07, 10:49   #6
paulin_bee
Raczkowanie

No naprawdę Wiem, że raczej jestem odosobniona w swojej opinii. Tych rzeczy, które wymieniłaś nie lubię szczególnie, ale czasem jak dziewczyna ma np. zbyt szczupłe nogi, to legginsy też to podkreślają, bo wtedy widać dokładnie kontur i że np. uda są chudsze od kolan. Jakby nie legginsy to pewnie założyła by trochę dłuższą od tuniki spódniczkę i to by się tak nie rzucało w oczy
paulin_bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 13:29   #7
Vilqa
Zadomowienie

Ja mam od lat swój żelazny zestaw jesienno/zimowy (bez względu na modę i sytuację geopolityczną), taki na luzie, na weekend, albo na zakupy: czarne, matowe, bawełniane legginsy, długi, gruby, warkoczowy sweter (taki sporo za pośladki, żeby nie było), uggi i getry-ocieplacze.
Jest mi ciepło, wygodnie, tylko notorycznie wprawiam w konsternację cieci z ochrony w Sephorze, bo jak ktoś w legginsach to wiadomo, że kradnie Kiedyś mnie to wkurzało, dziś zlewam i spokojnie sobie wącham i wybieram. Może mu się nudzi i za mną łazi, albo się zakochał

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 14:04   #8
florac
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vilqa Pokaż wiadomość
Ja mam od lat swój żelazny zestaw jesienno/zimowy (bez względu na modę i sytuację geopolityczną), taki na luzie, na weekend, albo na zakupy: czarne, matowe, bawełniane legginsy, długi, gruby, warkoczowy sweter (taki sporo za pośladki, żeby nie było), uggi i getry-ocieplacze.
Jest mi ciepło, wygodnie, tylko notorycznie wprawiam w konsternację cieci z ochrony w Sephorze, bo jak ktoś w legginsach to wiadomo, że kradnie Kiedyś mnie to wkurzało, dziś zlewam i spokojnie sobie wącham i wybieram. Może mu się nudzi i za mną łazi, albo się zakochał
wywołałaś uśmiech ostatnim zdaniem! a sama mam podobne podejście. Ciepło, wygodnie i świat mogę podbijać, nie zważając na to, czy złamie mi się szpilka.

florac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 14:38   #9
201706121151
Konto usunięte

A tak w ogóle, to w jakim sklepie najlepiej kupić zwykłe czarne legginsy? Takie zawsze najtrudniej mi znaleźć . Wiem, że z Orsaya są beznadziejne, bo szybko blakną i robią się dziury, z Reserved są TRAGICZNE - prześwitują, ze Stradivariusa w miarę w porządku, ale wciąż szukam czegoś lepszego . Gdzie Wy kupujecie i z jakiego sklepu najbardziej jesteście zadowolone, jeśli chodzi o legginsy? Bo muszę się zaopatrzyć w jakieś dwie dobre pary
201706121151 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 15:19   #10
lina19
Raczkowanie

Ja mogę z czystym sumieniem polecić legginsy z F&F - kupowałam jakieś dwa lata temu, więc nie wiem czy teraz są w kolekcji. Myślę, że tak..w końcu to uniwersalny ciuch. Od dwóch lat NIC się z nimi złego nie stało.
Z Bershki również polecam
lina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 16:00   #11
_jasmine_
Raczkowanie

Cytat:
wygodę i to, że klasyczne leginsy bez zadnych wzorow, zamkow pasują praktycznie do wszystkiego. no i podkreślają zgrabne nogi
a co do mankamentów figury to wiadomo, że każdy obcisły strój je uwydatni, mnie bardziej rażą obcisłe bluzki i "wylewające się boki". no już nie mówię o sytuacjach gdy ktoś nosi krótkie bluzki i prześwitujące leginsy, aż widać majtki ;p

Cytat:
No naprawdę Wiem, że raczej jestem odosobniona w swojej opinii. Tych rzeczy, które wymieniłaś nie lubię szczególnie, ale czasem jak dziewczyna ma np. zbyt szczupłe nogi, to legginsy też to podkreślają, bo wtedy widać dokładnie kontur i że np. uda są chudsze od kolan. Jakby nie legginsy to pewnie założyła by trochę dłuższą od tuniki spódniczkę i to by się tak nie rzucało w oczy
to chyba ma za grube łydki a nie za chude uda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 21:59   #12
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
ale czasem jak dziewczyna ma np. zbyt szczupłe nogi, to legginsy też to podkreślają, bo wtedy widać dokładnie kontur i że np. uda są chudsze od kolan.
Cos jak moje ale uwazam to za zalete i podkreslam, lubie chude nogi

A w temacie - ja juz kolejny rok nosze czarne imitujace matowa skore a niedawno kupilam lekko polyskliwe bordowe. Prawie nie nosze juz spodni tylko wiecznie legginsy (czasami mini + czarne rajstopy), do nich tuniki/swetry za tylek, rockowe botki i krotkie skorzane kurtki.

Hitem chyba nadal sa legginsy w galaxy print albo jakies inne wzory: np. blyskawice, krzyze.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 17:26   #13
kasienka.b

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez LaFleurBlanche Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, to w jakim sklepie najlepiej kupić zwykłe czarne legginsy? Takie zawsze najtrudniej mi znaleźć . Wiem, że z Orsaya są beznadziejne, bo szybko blakną i robią się dziury, z Reserved są TRAGICZNE - prześwitują, ze Stradivariusa w miarę w porządku, ale wciąż szukam czegoś lepszego . Gdzie Wy kupujecie i z jakiego sklepu najbardziej jesteście zadowolone, jeśli chodzi o legginsy? Bo muszę się zaopatrzyć w jakieś dwie dobre pary
Ja lubię z Gatty
Stary 2012-09-11, 14:14   #14
SheMore
SPAMER
Nieopłacona reklama

Dzięki za wypowiedzi - Gatta brzmi obiecująco i rzeczywiście sporo moich znajomych poleca ;-)
SheMore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 23:24   #15
arkanoida
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez SheMore Pokaż wiadomość
Czy w waszych jesiennych stylizacjach zagoszczą legginsy?
Jeżeli tak dajcie znać jaki rodzaj.

Ja zastanawiam się nad zakupem i wciąż się waham...
Kupuj Uwielbiam nosić legginsy - są wygodne i bardzo ładnie eksponują sylwetkę Polecam legginsy firmy Gatta. Kupiłam 2 pary w zeszłym roku - jedne "spodniowe" czyli kryjące i drugie bardziej "rajstopowe" nieco prześwitują, ale są świetne do tuniki Teraz będę poszukiwać legginsów z meszkiem czyli wersji ocieplanej na zimę.
arkanoida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 09:18   #16
kaszlak18
Rozeznanie

Bardzo mi się podobają legginsy u dziewczyn, na zgrabnych nogach wyglądają cudownie Myślę, że czarne leginsy będą pasować zawsze do wszystkiego. Sama jednak, źle się w takich czuje, co najmniej dziwnie

Coco Chanel
kaszlak18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 11:00   #17
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja Cię w 100% popieram. Nie rozumiem fenomenu legginsów. A argumentu z wygodą nie rozumiem najbardziej. Dla mnie są wybitnie niekomfortowe w noszeniu. I podkreślam, że nie mam kompleksów, bo warunki do neszenia getrów mam. Przecież do niedawna legginsy były mało popularne i mam nadzieję, że ta moda odejdzie, bo szanuję swoje oczy i nie lubię patrzeć na grube dziewczyny w legginsach z krótką bluzeczką.
Eroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 11:46   #18
kaszlak18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eroll Pokaż wiadomość
A ja Cię w 100% popieram. Nie rozumiem fenomenu legginsów. A argumentu z wygodą nie rozumiem najbardziej. Dla mnie są wybitnie niekomfortowe w noszeniu. I podkreślam, że nie mam kompleksów, bo warunki do neszenia getrów mam. Przecież do niedawna legginsy były mało popularne i mam nadzieję, że ta moda odejdzie, bo szanuję swoje oczy i nie lubię patrzeć na grube dziewczyny w legginsach z krótką bluzeczką.
To już nawet nie dotyczy samych legginsów ale ogólnie ubierania się adekwatnie do swojej sylwetki. Czasem się zastanawiam, czy ludzie nie mają lustra w domu ? I nie chodzi mi o fakt, że grubsze osoby mają nie podążać za modą... czy nie ubrać coś bardziej dopasowanego, jeśli dobrze się czują ze swoim ciałem... ale widziałam dziewczynę, rozmiar jakiś XL, młoda mamuśka przed 30, która miała obcisłe leggisny rozciągnięte ponad maximum, co sprawiło, że stały się one niemal przezroczyste co skutkowało widocznością jasnych! stringów a wystarczyła by dodatkowo jakaś dłuższa bluzeczka lub tunika zakrywająca co trzeba

Coco Chanel
kaszlak18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 18:15   #19
arkanoida
Przyczajenie

Niestety legginsy nie są dla każdej dziewczyny. Trzeba się ubierać adekwatnie do figury. Co mogę poradzić bazując na swoich doświadczeniach to nie kupować legginsów z interentu tylko je najpierw przymierzyć. Nie kupować legginsów 3/4 lub 7/8 bo optycznie skracają nogi.
arkanoida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-17, 18:42   #20
friable
Raczkowanie

Ja bym chętnie sobie kupiła ale mam mocniejsze lydki i nie chce byc uwazana za taka ktora nie ma lustra
friable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 20:37   #21
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Eroll Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Wami Wg mnie mało kto potrafi ładnie nosić legginsy to raz, a dwa o wiele ładniejsze i bardziej eleganckie są rajstopy (lub wygodne, bawełniane). Nie podobają mi się ani na puszystych ani chudych dziewczynach, faktycznie podkreślają wady.
Ale czarne kryjące pewnie nieprędko znikną

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 23:42   #22
kasienka.b

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez SheMore Pokaż wiadomość
Dzięki za wypowiedzi - Gatta brzmi obiecująco i rzeczywiście sporo moich znajomych poleca ;-)
Polecam grube zimowe kilkaset DEN na polarze, nieźle grzeją przy -20, szczególnie pod spodniami

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości