|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Usuwanie toksyn?? hę?
Na niektórych kosmetykach (np. tonikach, na maseczkach, żelach antycellulitowych i wyszczuplających itp) pisze, że ułatwiają usuwanie toksyn ze skóry... Na czym to polega? I czy można jakoś sprawdzić to działanie, cvzy rzeczywście tak jest? (mi sie wydaje ze nie da sie)
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Usuwanie toksyn?? hę?
Wydaje mi się (ale zaznaczam że to tylko moje przypuszczenia
![]() ![]() Ale może niech się wypowie jeszcze ktoś kto się bardziej na tym zna ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedz.. dla mnie tez własnie nie dokońca jasne jest to działanie... Chyba nie zostaje nic innego jak poprostu nie zastanawiac się nad tym i uwierzyć na słowo
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
obawiam sie, że to tylko puste obietnice. kosmetyk z definicji nie może ingerować w organizm,np. w funkcjonowanie układu limfatycznego (usuwanie toksyn z tkanek), nie wspominając już o nerkach (to one zajmuja się oczyszczaniem organizmu) itp.
miałby status leku (pewnie na recepte), gdyby mógł wpłynąć na te procesy. natomiast masaż/ drenaż limfatyczny nie potrzebuje kosmetyków, zeby ułatwić oczyszczanie z toksyn. Edytowane przez Justy Czas edycji: 2005-08-07 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tez ma takie zdanie co Justy. To raczej nie mozliwe, zeby jakikolwiek kosmetyk usuwal z organizmu toksyny. To tylko chwyt reklamowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.