|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
chce zapuscic paaznokcie:);)
Wesele mam za nie cale dwa miesiace ale oczywiscie nie swoje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: chce zapuscic paaznokcie:);)
moja ulubiona odżywka to Killys - utwardzacz do paznokci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
a tak ogolnie to jak dbaasz o paznokcie?????jakies rady bo ja sie stram jak moge a zawsze ktorys sie zlamie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
do wzmocnienia pazurków juz kilka dziewczyn widziałam uzywały odzywkę evelline, taki mleczny kolorek daje pazurkom, i mówią ze jest ok, ja nie uzywałam osobiscie ale efekty widziałam na wlasne oczy i pazurki boskie widziałam po niej
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zawsze jest jakieś jutro
|
Mnie bardzo pomogła odżywka z Eveline - 8w1. Paznokcie są twarde, nie rozdwajają się ani nie łamią, o szybszym wzroście się nie wypowiem bo i tak rosną dość szybko. Ale stan ogólny bardzo się poprawił.
"- W co zawsze wierzyłem? Że tak w ogóle, generalnie, jeśli człowiek żył jak należy, nie według tego, co mówią jacyś kapłani, ale według tego, co wewnątrz wydaje się przyzwoite i uczciwe, to w końcu wszystko mniej więcej dobrze się skończy."
Ćwiczę: Jillian Michaels Cassey Ho |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Również polecam Eveline, Paznokcie twarde jak diament. Co prawda stan skórek przy nieodpowiedniej pielęgnacji może przyprawić o dreszcze, ale przy odpowiednim zabezpieczeniu nic złego im się nie stanie. Odżywka wzmacnia, utwardza, przyśpiesza wzrost. Mogę śmiało polecić, jeszcze jakiś czas temu posiadałam krótkie i łamliwe paznokcie, a tym czasem rosną sobie w najlepsze. Nawet ostatnio częsciej je piłuję, bo za szybko skubane rosną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Eveline niestety mi nie pomogła, ale daje fajny kolorek na paznokcie i wyglądają zdrowo, ale odpryskiwało bardzo szybko przy pracach domowych.
Jestem nałogowym pożeraczem paznokci hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem zbyt wiele stawia się na sam zbawienny wpływ odżywki, zapominając o kwestiach takich jak odżywianie. Paznokcie to część organizmu, więc dbajmy o nie, nie tylko zewnętrznie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja polecam duet Nail Tek II Fundation + Intensive Therapy. Na mnie podziałało jak nic
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Na zapuszczenie pomaga mi tylko Sally Hansen w złotej buteleczce (na wzrost paznokci), ale znowu nie są dzięki niej ani mocne, ani twarde. Używałam najpierw Sally Hansen, później Nail Teka (obu), i łykałam do tego calcium panthenicum (3x dziennie 2 tabletki), w 2 miesiące twarde i mocne pazurki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
A mi się cały czas łamią i rozdzwajają, nie pomaga ani Ally Hansen, ani oliwa z cytryną, manicure japoński zadziałał, ale nie powtórzyłam zabiegu i znowu mam fatalne paznokcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Zapuszczam paznokcie od ok 2 msc i co?nic są krótkie,słabe,każdy innej długości(dodam,że po roku zdjełam żele-tu pewnie jest pies pogrzebany).Uzywam odżywki eweline diamentowej niestety nie widze poprawy ich stanu a koncze juz opakowanie.Zainwestuje w ta 8w1-może ta da rade w końcu wielu osobom pomaga.
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Pod lakier zawsze daję odżywkę. Wcześniej paznokcie mi się strasznie łamały. Teraz jest super- szybko rosną i nie rozdwajają się.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Potrafię zapuścić bardzo długie paznokcie, jednak nie zawsze wytrzymuję przy nich nerwowo
![]() mój sposób nie jest ani drogi ani wymagający, wszelakie odżywki "na porost" nigdy się u mnie nie sprawdziły. 1. na biały wacik wlewam olejek rycynowy (300 ml w aptece kosztuje około 1,90-3 zł) i 3-4 krople cytryny. wcieram w paznokcie jakieś 5 minut ![]() 2. dokładnie myję paznokcie mydłem, zostawiam na nich tylko małą warstwę olejku 3. od razu maluję paznokcie bazą- JOKO Calcium żel (ok. 8 zł) 4. maluję paznokcie na jakiś kolor- zawsze. to utwardza bazę i sam paznokieć, dzięki temu nigdy się nie łamią ani nie rozdwajają ![]() 5. dbam o to, żeby nie było odprysków, zmywając lakier nie wcieram zmywacza do paznokci... i nie obcinam skórek- wbrew pozorom to wpływa na paznokieć i skórki dookoła ![]() cały rytuał powtarzam co 3-4 dni to tyle- stary, sprawdzony, domowy sposób ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
ja swoje paznokcie zapuściłam po pierwsze dzięki silnej woli (kiedyś nałogowo obgryzałam) do tego doszedł Merz Special i odżywka Eveline Maksymalny wzrost paznokcie. Później kiedy już miałam piękne i długie to używałam Eveline 8in1 i Twarde i lśniące jak diament także przyłączam się do dziewczyn i również Ci je polecam
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.