|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
PCOS, czyli po raz kolejny ten sam wątek.
Witam.
![]() ![]() W wieku 15 lat trafiłam do ginekologa. Bóle jajników, nieregularne miesiączki, do tego straszne owłosienie w miejscach, gdzie "normalna" kobieta z reguły tych włosów nie powinna mieć. Lekarz stwierdził torbiel, przepisał tabletki antykoncepcyjne, w sumie nawet nie zrobiono mi wtedy badań na poziom testosteronu etc. A propo, czy u nastolatki przyjmującej tabletki antykoncepcyjne piersi mogą przestać rosnąć? Kiedy je zażywałam przytyłam 8kg, piersi były ładne, krągłe, chętniej patrzyłam na nie w lustrze, ale od tamtej pory już dawno zgubiłam nadmiar kilogramów, a w raz z nimi te piersi. Mam 19 lat, a od 4 lat piersi nie urosły ani centymetra, nic a nic. ![]() ![]() Po tamtej wizycie u ginekologa poszłam do drugiego, to on się mną zajął. Najpierw Luteina pod język na wywołanie okresu, w między czasie badania i wynik "podwyższony testosteron". Chwila moment i skierowanie na badania do szpitala. Diagnoza: PCOS. Fakt, prawy jajnik obszernych rozmiarów, torbiele, włosy na brzuchu, plecach, nad ustami, na brodzie, wokół brodawek. Dziś robię sobie "dzień golenia", jutro już będzie "dzień odrostów". ![]() Przyjmuję raz dziennie wieczorem Glucophage, po ostatnich wynikach nagle cud, testosteron w normie < ![]() Owłosienie to nie aż taki problem, mój Tż to akceptuje, wspiera, nie mam kompleksów. Jedynie martwi mnie to, co myślę, że chodzi po głowie też innym dziewczynom z PCOS. Jak wygląda sprawa zajścia w ciążę? Zaznaczę, że okres mam nadal nieregularny, bo nie przyjmuję tabletek antykoncepcyjnych. Jeśli będę chciała starać się o dziecko, to jak wygląda "terapia"? Wiem, że bardzo chciałabym mieć w przyszłości dzieci, ale nie wiem czy z tą chorobą jest to bardzo trudne do zrealizowania. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie. ![]() Edytowane przez Sarawastia Czas edycji: 2014-09-22 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
damn good coffee
|
Dot.: PCOS, czyli po raz kolejny ten sam wątek.
jest wątek zbiorczy dotyczący PCOS, skorzystaj z wyszukiwarki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za cenną radę.
![]() Edytowane przez Sarawastia Czas edycji: 2014-09-22 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Addicted of makeup.
|
Kolejna cenna rada, tym razem ode mnie: ten wątek bardziej pasuje do działu ginekologia, niż intymny.
![]() Wątek na ten temat: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post40866676 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.