|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dieta a okres?
Witam,
Zaczełam się odchudzać 10.08. I powinnam dostać okres tydzień temu lecz nadal go nie ma. Robiłam specjalnie test ciążowy ale wyszedł negatywny. Moja waga nie spadła (może z 0,5 kg-1kg) : nie jem bialego pieczywa, slodkie raz w tyg. na poczatku jadlam tylko 1200 kcal. teraz 1300. Wiec czy to mozliwe ze miesiączka zanikła poprzez dietę nawet jeżeli drastycznie nie schudłam. I czy możliwe ze teraz waże więcej przez ten "nie pojawiajacy sie" okres. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Dieta a okres?
Cytat:
Waga moze rosnac, bo organizm w chwili takiego stresu tym bardziej nie chce oddac tluszczu. Jest dla niego wartosciowy, zwalsazcza dla kobiety bo pozwala jej na poprawne wytwrazanie hormonow (tkanka kobieca odpowiedzialna jest za stymuluacje dhea). 12000 kcal to jest zapotrzebowanie malej kobiety ktora lezy i pachnie. Ile masz wzrostu i wagi?
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja zjem dwie pomarańcze i już mi się przesuwa, więc tak, to możliwe.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ile masz wzrostu i wagi?[/QUOTE]
Mam 157 cm i waże aktualnie 52,6 (możliwe że tyle ze okres sie jeszcze nie pojawil a jak wiadomo przed okresem wazymy wiecej.) Chciałabym zeby waga spadła do 50 kg. Cwicze codziennie: 30 minut skakanki, 20 minut hula hop i 100 brzuszków. Do tego staram sie duzo chodzic. Od przyszlego miesiaca mam zamiar chodzic na fitness |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Wespe Czas edycji: 2012-09-14 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I moim zdaniem zmiana nawykow na lepsze pomaga w plodnosci, nie szkodzi. Moze masz jakis stres dodatkowy (brak snu, emocjonalny, cwiczenia)? Masz jakies inne objawy, ktore Cie niepokoja?
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
3 dniowe zaparcia to nie jest krotkie, to jest sporo. Surowizna raczej pomaga niz przeszkadza. Pytanie ile tego tluszczu jesz i z jakich zrodel?
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Wespe Czas edycji: 2012-09-15 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U niektorych kobiet niskie spozycie weglowodanow zaburza przekstzalcanie T4 w T3, a bez T3 nie ma okresu. Masz jakies objawy niedoczynnosci tarczycy? ZMeczenie, uczucie zimna (rece,nogi), sucha skora, wypadanie wlosow? No i niska kalorycznosc diety...nie szkodzi kobietom z duza iloscia tkanki tluszczowej, ale gdy brakuje tluszczu i organizm nie moze juz pobierac ani z diety, ani z ciala (a wiadomo ze musi zatrzymac iles tam %, bo chroni go to w czasie ciazy - produkuje hormony)to wtedy wylacza hormony i stwierdza, ze jest ryzyko i plodnosc jest zbedna.
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
a czy jeżeli okres nadal się nie pojawi bo nie zmienię nic w diecie czy może mi coś zagrażać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z cera....to juz historia, przeczytaj na moim blogu posta o tradziku ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
a wgole co myslicie o 1-dniowych glodowkach np. co 2 tyg. Myslicie ze sa zdrowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- ja nie jestem ich fanką. według mnie o wiele lepsza jest zmiana nawyków żywieniowych na całe życie. natomiast co do tego co może się stać od braku okresu to na logikę może to prowadzić do bezpłodności i różnych innych takich związanych z zaburzeniami hormonalnymi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tak na logikę jak mam jeść smalec i tłuste mięso.. to czy kiełbasa jest ok?
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Generalnie kielbasa i smalec sa idealne, ale niekoniecznie w naszych realiach. Po prostu jakość mięsa często jest bardzo niska, a ciężko być zdrowym jedząc chore zwierzę. Jeśli masz dostęp do naturalnego mięsa dobrej jakości to jak najbardziej. Co do kiełbas, wędlin i nawet smalcu trzeba patrzeć żeby nie miały dodatków w postaci skrobi, glukozy, konserwantów, błonnika itd. Na szczęście nie tak ciężko znaleźć dziś mięso bez ulepszeń. Co do jakości...są mięsa ok, ale cena i dostępność nie zawsze nam odpowiadają. Ja staram się tym nie martwić za bardzo i kupuję najlepsze na jakie mnie w danym momencie stać lub jakie mogę dostać ![]() Aha, polecam za to smalec gęsi, przeważnie jest milion razy lepszy jakościowo niż wieprzowy.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.