|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
gule.guzy podskorne -pomocy
Od miesiaca wyskakuja mi guzy gule roznosza sa glownie na brodzie chociaz zdarzyla mi sie i na czole.jedne znikna sa nastepne....jakie zabiegi kosmetyczne ,kosmetyki moga pomoc? dodam ,ze mam masc od dermatologa ale chodzi raczej jak zapobiegac bo jak juz cos takiego wyjdzie to ciezko to usunac !!!!
![]() dodam ze mam 2 1 lat nigdy nie mialam zadnych problemowz cera zawsze gladziutka bez niczego.A nagle takie cos.. Pomozcie.... ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: gule.guzy podskorne -pomocy
Jak masz maśc od dermatologa to żadne zabiegi kosmetyczne. A po jej zakończeniu radzę zrobić serii kwasu pirogronowego dobrze się sprawdza w tym problemie. Zastanawiam mnie to że skoro nigdy nie mialas problemu z cera z czego nagle one wynikneły, twój opis i umiejscowienie sugerują problemy hormonalne. Dermatolog nie zalecił ci zrobienie żadnych badań?
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
życzę dobrej zabawy ! jak widać Przez dwie minuty można sobie wysuszyć skorę twarzy , a to ciekawe ! Przesiadywanie w klimatyzowanych pomieszczeniach nie jest korzystne a nie krotki podmuch na twarz .Ja się do tego stosowałam swego czasu mało konwencjonalne wiem ale mi pomogło ,ale co tam lepiej się ponabijać ,kultura musi być .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie skomentuję pomysłu suszenia twarzy suszarką ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaobserwuj, czy nie wyskakuja Ci np wtedy, gdy jesz przez długi czas zamulaste jedzenie, dużo czekolady, batoników itp.Organizm jakos oczyszczać się musi, a przy niezdrowej diecie i występujacych zaparciach tak własnie dzieje się ze skórą, pozdro |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wybierz się do ginekologa, sprawdź hormony. Poczytaj w necie o gronkowcu i pasozytach-one też dają i takie objawy. Uważam, że dobry lekarz to podstawa, nie zwlekaj szkoda czasu na chodzenie ze smutną miną, a wiem, że to dziadostwo niszczy i humor i poczucie własnej wartości. Trzymaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Kiedyś też miałam taki problem. Nie wiem tak naprawdę co bylo powodem. Nieprzerwanie na brodzie, czasem na czole wyskakiwały mi takie wielkie gule, niczym nie dało się tego wysuszyć, same znikały po czasie, ale ciągle były kolejne w podobnych miejscach. Zaczęłam brać Humavit Skrzyp Pokrzywa. Wysoko w składzie ma drożdże piwne. Problem jak ręką odjął. Jak przestaję brać to znowu się pojawiają, ale już 2 lata mam z tym spokój.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
o wlasnie fajnei ze ci pomoglo
![]() ![]() natepne jak wyrosnie to jzu na pewmo pojde zrobic wymaz.Ale pewnei to gronkowiec albo hormony...diety nie mam takiej zlej chociaz duzo slodze bardzo i czesto pije herbate. jeszce nigdy nie bylo tak zle z tymi gulami jak teraz.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Polecam ten olejek
![]() http://www.e-medest.pl/product_info....4e9e8a8f5d415b
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
mozna ten olejek kupic w aptece? z czym go rozcieczac ? moja broda jest tragiczna te gule slady po gulach...jaki roztwor powinnam zrobic? jest szansa ze to pomoze?
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam podobny problem ale mam gule ciągle w jednym miejscu nieprzerwanie od kilku lat. Zawsze na brodzie wyskakuje mi gula pod skórą. Kiedyś jeszcze mnie strasznie bolała (jak wrzód dosłownie) a ja głupia ją katowałam żeby wycisnąć. Nie było żadnego ujscia to doprowadzałam do wylewu krwi pod skórą
![]() Niestety ta cholera nie znikneła mi. Czasem jest uśpiona, niewidoczna a skóra jest gładziutka. A przyjdzie moment w którym gula mi rośnie pod skórą i czekam aż zmaleje. Teraz jestem właśnie w trakcie jej usypiania. Został mi okrągły, czerwony ślad i lekko nierówna powierzchnia skóry. Nic z nia nie mogę zrobić. Co to za paskudztwo jest?
Edytowane przez Tinka* Czas edycji: 2012-09-17 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
kochana nie bagatelizuj tej pojeedynczej guli! ja mialam pojedyncza gule raz na pare miesiacy i tez zawsze na brodzie w identycznym miejscu przez jakies 5 lat!
schodzila w jakies 2 tyg i byl spokoj na pare miesiecy A teraz to istny dramat ! mam je na calej brodzie,boli ,wciagi blisko 2 miesiecy mialam ich z 10 i jakies mniejsze tez zaczely mi tam wyskakiwac! jestem zalamana.Jutro znow ide do dermatologa.Moze przepisze mi cos doustnie na takie stany zapalny i zmieni miejscowy antybiotyk. Mam wrazenia jednak ze to od kolorowychkosmetykow,jak nie uzywalam podkladu i korektora 1,5 tygdonia ladnie mi sie wyrownalo powoli i nic nowego nie bylo....mialam inny podklad ktory stwierdzilam ze mnie zapycha i wzielam umalowalm to innym i znow to samo. Mam pelno blizn i ciezko mi tam uniknac make-upu ![]() ![]() ![]() chociaz tak naprawde nie wuem na 100% czy to i to chodzi ale takie na dzien dzisiejszy sa moje obserwacje. a co do slodyczy to staram sie ograniczac tak na wszelki wypadek mimo ze zawsze je jadlam na potęge!;P i nawet zaskorniki ciezko mi bylo znalezc! mama nadzieje ze to szybko wylecze bo nie umiem z tym normalnie funkcjonowac...wyczerpala m limit gul na conajmniej 10 lat ..... Tinka to moze byc wszystklo;hormony ,gronkowiec,zle kosmetyki.Ludziom czasem pomaga an to zwykly krem ,suplementy a czasem trzeba brac mocniejsze srodki.Ile ludiz tyle przyczyn! ![]() ![]() ![]() Musze koniecznie zrobic wymaz.Chcialabym zeby przyczyna byla banalna a leczenie szybkie i przedewszystkim trwale. NIby leczy suie takie powazne choroby w dzisiejszych czasach a ja z glupimi gulami nie moge sobie poradzic........
zapuszczam wlosy ![]() JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE..... Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2012-09-18 o 06:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2012-09-18 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
i Tobie to pomoglo? u mnei na brodzie goruja grudki zgrubienia ale bez ujscia tak jakby cos grubego bylo pod skora dopiero jak'dojrzeje' mozna wycisnac.
Powiem Ci ,ze ja od keidy mam te gule nie stosuje nic na brode ani kremow ,ani toniku,zelu.Bo nie chec dotykac,tylko maluje czasem jak musze wyjsc z domu ,mam wakacje wiec siedze i rozpaczam.Na pcozatku stosowalam alkohol salicylowy i jakies drogeryjen wysuszacze punktowe ,myslisz ze w tym moze byc problem i tak znaczne pogorszenie stanu mojej brody? co do glinii to kupilam sobie maseczke ale boje sie zaaplikoac na brode zeby nie dostac wysypu....tych bolacych gul..jeszzce barzdiej
zapuszczam wlosy ![]() JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE..... Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2012-09-18 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedz ![]() Ja używam tylko kremu i pudru w kamieniu. Nigdy podkładu, więc jedna rzecz odpada. Używam kremów z La roche-posay + płyn micelarny. Dbam o buzie na tyle ile trzeba. Zimową porą chodze do kosmetyczki na kwas migdałowy bądź mikrodermabrazje. W tym roku chce spróbować kwasu owocowego. Mam naprawdę ładną cerę, nie miałam z nią nigdy problemów. Promienna, zdrowa buźka tylko ten syf na brodzie wyskakujący co jakiś czas. A gdy wyskoczy to traktuje do tribiotikiem albo z LRP Effaclar K. Biore tabletki Yasmin od kilku lat z przerwami ale tego gula miałam jako nastolatka (jeszcze nie brałam tabsów). Nie wiem czy mam coś z tym robić iść do dermatologa czy żyć z tym jak żyję. Nie jest to uciązliwe bo pojawia się raz na dwa-trzy miesiące.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Z takimi sprawami najlepiej zgłośić się do lekarza.Nie ma co zwlekać...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Skoro po odstawieniu podkładu stan brody się poprawia to widocznie w tym tkwi problem.
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2012-09-18 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.