|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Jak uzyskac efekt nieładu?
Jak w temacie. Mam włosy krótkie i z założenia miał byc to nieład z gdzieniegdzie odstającymi kosmykami. Sęk w tym, że jakoś nie chce mi się to trzymać na włosach i po dwóch godzinach juz nic mi nie sterczy. Teraz używam tak: podczas suszenia - woda do układania włosów, po wysuszeniu pasta "artystyczny nieład" Welli lub żel Taft (próbowałam zarówno tradycyjny jak i w sprayu). Co o tym myślicie? Może powinnam tej pasty użyć jeszcze na wilgotne włosy? Ale czy wtedy nie będą za bardzo posklejane? Pomóżcie
![]() Dodam, że mam włosy prztłuszczające, więc nie mogę przesadzać z ilością kosmetyków, żeby ich nie obciążyć dodatkowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak uzyskac efekt nieładu?
Witaj Aferko. Ja polecam wypróbowana metodę: suszymy włoski "na nietoperza" czyli głową w dół
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
tak tez znam ta gume i jest naprawde swietna, bo nie dosc, ze BARDZO wydajna to co najwazniejsze super skuteczna i wcale nie obciaza wloskow (trzeba jednak pamietac ze uzywa sie jej malutko
![]() dodam, ze ja takze mam wlosy z tendencja do przetluszczania i jest dla mnie doskonala: dzieki niej uzyskuje efekt pazurkow, wiec do uzyskania nieladu tez bedzie idealna ![]() podsumuje: WARTA swojej ceny ![]() oki dosc juz tej reklamy (ale sie rozpisalam) pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie, myślałam o gumie tylko bałam się, że do przetłuszczających się włosków nie jest zbyt dobra, ale może powinnam spróbować.
Dzięki ![]() I jeszcze jedno - gdzie kupujecie tę gumę - w sklepie czy u fryzjera? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja swego czasu również miałam bardzo krótkie włoski, coś takiego jak opisałaś i lata całe używałam żelu Loreala Out Of Bed. Bierzesz niewielka ilość, rozprowadzasz po całych dłoniach, klaszczesz w nie i traktujesz nim stracące końcówki. Efekt rewelacyjny. Do kupienie w drogieriach, chyba 17 złotych o ile pamietam. W każdym razie - opłaca się baaaaaaaardzo!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.