|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Lux Mundi
|
Umeblowanie problematycznego pokoju - jakieś koncepcje? :)
To i ja poproszę o poradę
![]() Problem mam - z meblami do pokoju ![]() ![]() Myślę, że największą trudnością jest to, że na 4 ściany mam troje drzwi ![]() ![]() Proszę nie sugerować się tym, co obecnie stoi w pokoju - jest on na czas obecnego remontu [z uwagi na brak strychu] przechowalnią różnych rzeczy ![]() Prezentuję vsio na poniższych zdjęciach ![]() Aaa - meble będą robione na wymiar ![]() Podstawa, to szeroko pojęty minimalizm - tak, żebym zmieściła się ze wszystkim, ale żeby też nie zagracać pokoju. Cały czas zastanawiam się nad antresolą [mogę sobie na to pozwolić - mieszkanie ma 3,20 m ![]() Z uwagi na to, że rolety są zielone, w takim kolorze będą ewentualne dodatki. Ściany maznę albo na ciepły [tym razem - jednolity ![]() Jakieś pomysły? Będę wdzięczna za wszelkie koncepcje ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Umeblowanie problematycznego pokoju - jakieś koncepcje? :)
Nie wiem czemu, ale mnie się w ogole ten pokój nie podoba.
Po pierwsze kolor... on dla mnie jest za agresywny. Prędzej bym widziała ciepły... jasny krem/cappuccino ![]() W ułożeniu mebli dużych zmian bym nie robiła, ponieważ widzę, ze nie ma tam zbytnio dużo do manewrowania. Dodałabym regały na ścianach ( na biurkiem ) aby książki tam postawić. Dzięki regałom pomieszczenie wyda się przestronne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale najpierw proszę napisz mi (a najlepiej narysuj w paincie) jakie wymiary ma ten pokój. Ile na ile metrów, jaka jest odległość drzwi od narożnika ściany (wiesz te wszystkie wymiary ile jest od sciany do drzwi i dalej do nastepnej sciany). Wysokość rozumiem że 3,2 m? Druga sprawa - co zamierzasz robić w tym pokoju? To ułatwi określenie jakie meble potrzebujesz. Ile rzeczy i jakie musisz tam zmieścić? Ten kolor jest do przemalowania, czy zostaje?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Jak już pisałam - kolor będzie zmieniony, na ciepły róż bądź fiolet. Cappuccino/kremy/żółcienie i ochry odpadają - w takich kolorach są inne pokoje. Regały na ścianie [tam gdzie biurko i szafy] odpadają - ściana ocieplona, regips. Cytat:
Dobra Kobieto ![]() Znajdę miarkę w tym chaosie to narysuję 'projekt' ![]() W pokoju zamierzam robić wszystko ![]() ![]() ![]() Kolor zostaje - w sensie różu, ma być jednak jednolity i ciepły, ewentualnie również ciepły - fiolet ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie musi być co do milimetra, tyle że musze mniej więcej wiedzieć że np. ściana od drzwi ma 60 cm a nie 20 do okna ![]() czyli potrzebne będzie dużo szaf na ciuchy, regałów na książki + jakieś spanie + stolik dla gości... ok.. to już mniej więcej wiem co można zrobić. coś tam na to wymyślimy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Aktualnie mam pożar w burdelu - łazienka się robi, uczelniane hieny szaleją ![]() ![]() Szpoko ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Minimalizm mi troche kłóci się z kolorystyką pokoju. Stawiałabym na szary lub biały kolor.
Ale skoro podoba ci się różowy to skomponowałabym z białym i szarym lakierem na meblach. Do tego poduszki w intensywnym różu na łóżku i ewentualnie jakaś naklejka na białym froncie mebli. Pokój jest przechodni? Bo może jedne z drzwi nie są wcale potrzebne? Bardzo ładne drzwi - jeśli są w dobrym stanie można je tylko zaolejować i zostawić w naturalnym kolorze. Pod kolor drzwi dobierąc meble (lub zrobić białe). Nad kaloryferem koło drzwi zdecydowanie musi być przynajmniej półka, bo będą smugi kurzu na ścianie od konwekcji ciepłego powietrza, więc równie dobrze może być tam zespół płytkich szafek (niektore otwarte, niektóre zamykane) na ksiązki, papiery, dokumenty, duperele. pod oknem najlepiej dać blat wsparty na szafce. Pod blat wsunąc łóżko (tam będą nogi spiacego). Łóżko nie otwierane do góry (tapczan), tylko z wysuwanymi szufladami na pościel) Nad łóżkiem powiesić zamykane szafki (w stylu Besta z IKEA) i półki. Na ścianie między oknem a drzwiami balkonowymi zawiesić szafeczki z szufladkami i szynę z pojemniczkami na długopisy, ołówki (takie jak z ikea).
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2012-09-29 o 22:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.