|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Studia i perspektywy po nich
Rozważam studiowanie Finansów i Rachunkowości na PWSZ oraz Gospodarkę Przemysłową na Politechnice Warszawskiej w Płocku. Jednak obecnie jestem w klasie humanistycznej i obawiam się trochę czy dam sobie radę. Nie chcę iśc na studia typowo humanistyczne, ponieważ miałabym duże trudności ze znalezieniem pracy. Chciałabym się dowiedziec który z kierunków daje mi lepsze perspektywy zatrudnienia, ale jednocześnie który z nich w większym stopniu wymaga znajomości przedmiotów takich jak matematyka czy fizyka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
na przekór do celu
|
Dot.: Studia i perspektywy po nich
Cytat:
za bardzo szufladkujesz kierunki. nie od studiów zależy praca, tylko od studenta ![]() na FiRze nie ma w ogóle fizyki (chyba, że coś się zmieniło i o czymś nie wiem ![]() odpowiedz sobie, gdzie i jako kto chciałabyś pracować po danym kierunku. może to ułatwi Ci wybór.
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2012-09-22 o 21:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Ja jestem na rachunkowości, byłam pełna obaw,ale jakoś dałam radę skończyć te 2 lata.Matematyka i statystyka do przejścia jak się człowiek przysiądzie.Fizyki na tym kierunku raczej nie ma.
Na Politechnice na pewno będzie większy poziom przedmiotów ścisłych.A o tym drugim kierunku się nie wypowiem bo nie mam pojęcia. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2012-09-22 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Fizyki nie powinno być na żadnym z kierunków, FiR na pewno nie ma, ekonomia o specjalności GP też nie powinna mieć. Na obu będziesz miała matematykę, statystykę czy ekonometrię i to chyba takie najbardziej ścisłe przedmioty. Wbrew pozorom jest tu też dużo wkuwania jak na humanie - prawo, mikro czy makro, tyle, że nie klepiesz tu na blachę - chcąc zaliczyć wypadałoby to jednak zrozumieć. Ja osobiście poszłabym na PWSZ, bo jest łatwiej, a na I stopniu nie zależy mi aż tak bardzo (ponadto w przyszłości - za 2,3? lata- mogą otworzyć studia II stopnia). Mam wielu znajomych na PW na tym kierunku i kosmicznego poziomu nie ma. Ale ani absolwenci PW, ani PWSZ jakoś 'rwania' na lokalnym rynku pracy nie mają (fakt, część jest tylko po I stopniu studiów). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.