|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Jedzenie słonecznika
Drogie wizażanki, od ponad 2 tygodni codziennie kupuję i zjadam cały jeden słonecznik (nie taki suszony tylko taki zwykły w główce). Nie żeby to była jakaś dieta albo kuracja, po prostu bardzo mi smakuje. Czytałam kiedyś, że słonecznik zawiera dużo cynku i witaminy B5. Spożywanie tych rzeczy w tabletkach może początkowo wywołać zmiany skórne (oczyszczanie przez wysyp). Czy "zjadanie" cynku i B5 w postaci ziarenek ze słonecznika może powodować taki sam efekt czy może jest tego tam za mało albo po prostu odnosi się to tylko do tabletek?
Pytam ponieważ od kiedy jem słonecznik w tak dużych ilościach zaczęło mi wyskakiwać sporo brzydkich czerwonych gul na twarzy i nie wiem czy to wina słonecznika czy problemu szukać gdzieś indziej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jedzenie słonecznika
Sama przecież napisałaś "oczyszczanie przez wysyp" - to w sumie jedyna metoda oczyszczania, żeby uwolnić toksyny - potem powinno być lepiej. Myślę, że jeden słonecznik dziennie to wystarczająco, żeby pojawił się taki efekt.
Więc niełuskany świeży słonecznik jest w porządku, tylko palce potem bolą ![]() Edytowane przez Pannamonia Czas edycji: 2012-09-19 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
![]() Chodziło mi bardziej o to czy czy cynk i b5 przyjmowane naturalnie a nie jako chemia w tabletkach w ogóle mogą mieć taki efekt uboczny jak wysyp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Myślę, żę aż takie gule by Ci nie wyskakiwały słonecznik jest zdorwy na cerę więc nie powinno być zadnego wysypu, pomyśl czy w twojej diecie ostatnio nie ma żadnych sprzymierzeńców trądziku
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.