|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!
Od dawna robie pasemka. Wczoraj robiłam ponownie, ale nie robiłam odrostów, tylko przeciągnięte zostaly na całosć. Od zawsze robi mi to znajoma fryzjerka, używamy do tego profesjonalnego rozjaśniacza z WELLI. I wczoraj przeżyłam szok, włosy zaczeły mi wychodzić GARŚCIAMI!!!!!! Przy myciu, nawet jak tylko spłukiwałam woda, cały czas się sypią!!!!!! nawet nie myślę o użyciu grzebienia, bo boję się że dosłownie całe je "wyczesze"!!!!
Co mam teraz zrobić!!!!!! zawsze mialam gęste i mocne włosy. Czy jest jakiś zabieg, który powinnam wykonać, jakaś maxymalnie mocna generacja. POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!! Proszę o szybką odpowiedz, jestem załamana!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!
powinnaś odwiedzić ponownie tę fryzjerkę i pokazać jej efekt :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
przedewszystkim radze dac spokoj poki co z farbowaniem wlosow i zastosowac jakas porzadna odzywke do wlosow najlepeij z jedwabiem - czesto jest tak ze dobrych w salonach fryzjerskich mozna kupic profesjonalne odzywki - a fakt jest taki ze jednak powinnas isc do tej fryzjerki i pokazac jej efekt byc moze bedzie na tyle uczciwa ze sama zamowi ci jakas odzywke i przyzna ze uzyla np zbyt mocnego rozjasniacza.
ale z fabowaniem przystopoj, ja niedawno tez robilam pasemka przez dluzszy czas i rozniez zaczely mni wypadac wlosy wiec wrocilam do naturalnego koloru i zaczelam bardziej dbac o wlosy tzn lepsze odzywki itd i jest duza poprawa. Powodzenia
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ta fryzjerka to moja super kumpela, i widziała już co się stało. Od lat rozjaśniamy tym samym środkiem z WELLI + woda też z WELLI i zawsze było OK. A teraz SZOK
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Od rana szukam w internecie, czegoś co by mi mogło pomuc. Znalazłam odzywke WAX. Czy ktos to moze uzywał, czy jest szansa że mi to pomoże!!????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Polecam Wax napewno ci zregeneruje wlosy, ponadto lioton Seboradin dostepny bez recepty w aptece (ok18zl) i zazywaj moze skrzypovite z apteki(18,50).
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
słuchaj, a może po prostu lepiej odwiedzić dermatologa? wtedy nie będzie już żadnego testowania środków, które mogłyby pomóc, ale kuracja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie wiem dlaczego robiąc baleyage fryzjerka przeciągała Ci już wcześniej rozjaśnione włosy , z tego co mówił mi fryzjer powinno się nakładać tylko rozjasniacz na odrosty , Twoje włosy po prostu już tego nie wytrzymały i zaczęły się kruszyć , miałam kiedyś podobną sytuację kiedy fryzjer zrobił mi pasemka - nałożył również rozjaśniacz na rozjaśnione już wcześniej włosy - zaczęły garściami wypadać , kruszyć się ..po prostu szok.... ....regenerowłam je podgrzanym olejkiem rycynowym z dodatkiem żółtka oraz odżywką WAX
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
sluchaj a tobie to one zaczely wypadac juz przy spokiwaniu farby czy dlugo potem jak to bylo dokaldnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.