pizza Knor - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-22, 21:28   #1
Martiq:)
Zadomowienie

pizza Knor

w tv reklamują pizzę (chyba knoor). próbowałyście ją zrobić?? ciekawa jestem jak to wygląda "z bliska"
Stary 2005-05-22, 22:02   #2
Gonia1
Zakorzenienie

Smile Dot.: pizza z opakowania

up
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-22, 22:12   #3
illuminar
Rozeznanie

Dot.: pizza z opakowania

Mi się wydaje że to jest tylko ciasto na pizze
illuminar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-22, 22:21   #4
Zadomowienie

napewno tylko cistoo, wlasnie o nie pytam
Stary 2005-05-22, 22:25   #5
papryczka
Wtajemniczenie

knorra wprawdzie nie probowalam, ale jakies inne "gotowce" tak. i w polsce i w usa. niektore byly lepsze, niektore gorsze, ale zadna nie rowna sie takiej swiezej, np. z pizza hut albo telepizza albo z innych mniej znanych, a czasami naprawde swietnie przyrzadzajacych ten smakolyk miejsc... albo takiej przyrzadzonej przez moja mame albo brata... bo ja jeszcze nie zadebiutowalam w roli "pizzerki". kurcze, ale mi apetytu narobilas, ja uwielbiam pizze! ale juz za pozno jest...
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-22, 22:25   #6
beliczek
Zakorzenienie

w opakowaniu jest ciasto i sos na pizzę. Ale niestety ciasto nie wyrasta tak pięknie jak własnoręcznie "gniecione" na świeżych drożdżach.
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-22, 22:27   #7
papryczka
Wtajemniczenie

a to o samo ciasto ci chodzi??? myslslam, ze o ciasto z dodatkami, taka gotowa pizze, ktora sie tylko wrzuca do piekarnika.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-05-22, 22:35   #8
beliczek
Zakorzenienie

ten knorr to proszek, do któreg ododaje się wodę i gniecie ciasto, smaruje sosem ,któy Knorr dołączył i nakałda dodatki jakie chcesz. cie chcę tu knorra obrażać ale ciasto robien rpzez siebie jest lepsze i tańsze.
Stary 2005-05-22, 22:39   #9
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beliczek
ten knorr to proszek, do któreg ododaje się wodę i gniecie ciasto, smaruje sosem ,któy Knorr dołączył i nakałda dodatki jakie chcesz. cie chcę tu knorra obrażać ale ciasto robien rpzez siebie jest lepsze i tańsze.
eeee, to bez sensu. po co sie z takim proszkiem paprac? beliczek ma racje, ze juz lepiej samodzielnie zagniecione ciasto uzyc. na pewno bedzie smacznijesze, bez probowania wiem.
Stary 2005-05-22, 22:40   #10
koko
Zakorzenienie

GG do koko

No właśnie tak pomyślałam, że to bzdura z tym ciastem w proszku...No bo jeśli i tak musimy to ugnieść i tak dalej, samo się przecież nie zrobi, to lepiej zrobić samemu wszystko i przynajmniej tej chemii się nie najeść.Atrakcja to by była, gdyby sprzedawali ciasto już zrobione, takie żeby tylko położyć co nieco na wierzchu i do pieca. (nota bene można kupić takie we Włoszech).
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-22, 23:19   #11
Evka
Wtajemniczenie

Pizzy nie bylo wiec dzis kupilam kebaby do zrobienia Knorra. W paczce jest marynata do miesa, chlebki i sos czosnkowy.Jeszcze wypatrzyłam lasagnie. Zobaczymy czy da sie jesc
Evka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-05-23, 07:06   #12
paula78
Zakorzenienie

ja robilam pizze i wychodzi smaczna ale mała i droga
byłam zdziwiona bo ciasto wychodzi bardzo dobre i sos jest smacznya ale na ok. 2 średnio głodne osoby.
opakowanie w promocji kosztuje ok. 5 zł ,kebab i tortilla widzialm chyba w normalnej cenia za ponad 8.

lepiej pizze zrobic samemu wyjdzie znacznie taniej no i znacznie większą można zrobic
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 08:28   #13
beliczek
Zakorzenienie

Dziewczyny a nie lepiej skorzystać z przepisu floe na pizzę?? jest pyszna i zawsze się udaje.
oto link:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=35142
ja dodaje do ciasto trochę ziół na etapie zagniatania. jest wtedy jeszcze lepsza.
Stary 2005-05-23, 09:14   #14
sarenka
Zakorzenienie

No tak To trochę jak zupa z gwoździa [nie do końca, ale coś w tym jest ]

"Gotowa" pizza, ale i tak trzeba gnieść ciasto. Zamiast po "knorra" mozna skoczyć po "drożdże" i pewnie wyjdzie smaczniej, taniej i zdrowiej

Myslę, że np. "sos grzybowy" jest ułatwieniem w kuchni, ale ciasto, które i tak trzeba gnieść... Ale spróbować można - może się skuszę

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 10:54   #15
sylwia18
Zakorzenienie

ja widziałam tylko reklamę w gazecie i tam wygląda ładnie ale rzeczywiście tylko ciasto i sos w zeatawie
Stary 2005-05-25, 10:03   #16
MagJa
Zakorzenienie

Dot.: kebab z opakowania

Cytat:
Napisane przez Evka
Pizzy nie bylo wiec dzis kupilam kebaby do zrobienia Knorra. W paczce jest marynata do miesa, chlebki i sos czosnkowy.Jeszcze wypatrzyłam lasagnie. Zobaczymy czy da sie jesc
I jak? Smakowalo? Bo ja też robiłam te kebaby i ani ja ani mój M. w zachwyt nie popadliśmy. Fakt, marynata jest pyszna i ooooostra, ale te bułeczki i sos to porażka. W bułeczki upchałam jakoś po trosze mięsa i sałaty lodowej, ale nie wyobrażam sobie wsadzić tam więcej dodatków, bo są po prostu tycie. A sos - szkoda słów - chemiczno-czosnkowy Nigdy więcej tych kebabów!!
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-25, 11:35   #17
kodeina
Zakorzenienie

dziewczyny odkąd odkryłam bardzo łatwy przepis na pizze to nie kupuje gotowych spodów i bardzo często robie na obiad - dodatki wybieram w zależnosci na co mam ochote ( robiłam juz nawet z gotowanymi warzywami.. no ale najlepsza jest z tradycyjnymi dodatkami: pieczari, cebula itp.
Aha i naprawde nie jest czasochlonnne przygotowanie pizzy, ja wyrabiam ciasto, ono sobie rosnie a ja w tym czasie kroje skladniki - aha i wszystkie klade "surowe" na ciasto ( niektorzy smaza wczesniej pieczarki i cebule)- ale wg. mnie to zbyteczne bo tak jest prosciej, nie ma zabrudzonej pateli no i szybciej.
Pizza z proszku napewno ma sporo konserwantow - mam lekkiego fiola na tym punkcie i dlatego staram sie unikac niepotrzebnej chemi, pizze domową uważam wręcz za zdrowy obiadek - szczegolnie jak naładuje na nią rożne warzywka
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-25, 11:40   #18
kodeina
Zakorzenienie

no własnie tez kilka razy podkusilam sie na gotowce i dość że to drogo wychodzilo, nie za smacznie to na dodatek nie dało się pojeść bo male porcje - teraz podpatruje jak robi się rozne dania i prubuje sama - np. ostanio w pizzeri zauwazylam ze ciasto przed piecczeniem nakluwajają widelcem - też tak teraz robie choc nie widzę zadnej roznicy ...
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-26, 12:07   #19
Zadomowienie

no to w takim razie rezygnuję z kupna tej chemii i robię wg przepisu Floe dzięki [właśnie przed chwilą zauwazyłam, ze mamy już forum kulinarne. super!! bardzo się cieszę i na pewno będę tu często zaglądać ]
Stary 2005-05-29, 18:10   #20
madarynka
Zadomowienie

ja robie podobna jak floe, ale sadze ze moja jest bardziej 'wysmazona' ;]
i zawsze sie sprawdza

SKŁADNIKI:

2i1/2 szklanki maki pszennej,
pol kostki drozdzy,
szklanka ciepłej wody,

sol,
oliwa

PRZYGOTOWANIE:
  1. W misce rozprowadzić wodą drożdże, wymieszać z dwiema szklankami mąki i solą.
  1. Przełożyć na stolnice posypaną mąką, ciasto wyrabiać około 15 min często posypując mąką.
  2. Włożyć do miski i polać oliwą(czyli przewrócić tak, aby spód i wierzch pokrył się cienka warstwa tłuszczu).
  3. Pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi swoja objętość(ja trzymam jakies 20-30 min).
  4. Znów wyrabiać w misce jakieś 5 min, aż do uzyskania jednolitej kulki, pozostawić do ponownego wyrośnięcia.
  5. Wysmarować blache oliwa lub olejem i wyrzucić na to z miski ciasto i rozprowadzić rekoma na jaka grubośc chcemy.
  6. Nalożyć tzw. topping, ja używam sosu mexykanskiego ze sloika, na to pieczarki, ser, no i moje ukochane salami
  7. Piec w mocno nagrzanym piekarniku ( 200 C ) 15 min lub do zrumienienia.
  8. SMACZNEGO

madarynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-30, 10:32   #21
beliczek
Zakorzenienie

Mandarynko dziękujemy za wspaniały przepis. ehhh... moderatorka (mam na myśli siebie Nutko ) powinna się od Ciebie uczyc przekazaywania wiedzy kulinarnej. wspaniały debiut na naszym jedzonkowym forum!
Stary 2005-05-30, 10:50   #22
Evka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MagJa
I jak? Smakowalo? Bo ja też robiłam te kebaby i ani ja ani mój M. w zachwyt nie popadliśmy. Fakt, marynata jest pyszna i ooooostra, ale te bułeczki i sos to porażka. W bułeczki upchałam jakoś po trosze mięsa i sałaty lodowej, ale nie wyobrażam sobie wsadzić tam więcej dodatków, bo są po prostu tycie. A sos - szkoda słów - chemiczno-czosnkowy Nigdy więcej tych kebabów!!
Mam podobne odczucia...Te pity nie dosc ze male to jeszcze takie dziwne,ciasto czyms przyprawiane i za cienkie, niewiele sie zmiesci do takiej kieszonki
Sos wstretny na szczescie wsypałam tylko polowe porcji, reszte wyrzucilam.
Marynata całkiem dobra ale chyba lepiej samemu zrobic i sos, i pieczywko oddzielnie kupic, nie opłaca sie totalna porazka, nie polecam
Evka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-01, 15:02   #23
anitra
Raczkowanie

Czy któraś z Was wypróbowała jednak tą pizzę(Knorra)? Z jakimi dodatkami ją robiłyscie i jak Wam smakowała?

anitra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-01, 16:33   #24
gohna1
Przyczajenie

GG do gohna1
Talking Dot.: pizza z opakowania

Próbowałam, jest calkiem niezla,nie jest znowu taka pracochlonna bo tylko dolewasz wody i ugniatasz, potem smarujesz ja soosem ktory tez jest w opakowaniu, dajesz swoje dodatki i juz. dwie osoby spokojnie sie najedza, probowalam tez krecici tak w powietrzu jak robia to w tv ale chyba z tym troche przesadzili bo mi nie wyszlo...
Stary 2005-06-01, 17:14   #25
maja101
Rozeznanie

Wiecie co? W związku z tą "pizzą w proszku" mam pomysł na biznes Skoro można sprzedawać mąkę z drożdżami instant po 5 zł za parę deko i nazywać to pizzą, to ja zacznę sprzedawać "ciasto na pierogi". Nawet lepiej na tym wyjdę niż ci z knorra, bo do pierogów od biedy wystarczy sama mąka z wodą. I cenę dam konkurencyjną...
Co wy na to?
maja101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-01, 18:20   #26
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maja101
Wiecie co? W związku z tą "pizzą w proszku" mam pomysł na biznes Skoro można sprzedawać mąkę z drożdżami instant po 5 zł za parę deko i nazywać to pizzą, to ja zacznę sprzedawać "ciasto na pierogi". Nawet lepiej na tym wyjdę niż ci z knorra, bo do pierogów od biedy wystarczy sama mąka z wodą. I cenę dam konkurencyjną...
Co wy na to?
hehe, maja, dobre! moge zostac twoja wspolniczka w tym biznesie?
Stary 2005-06-01, 22:30   #27
anitra
Raczkowanie

To i ja ją w końcu zrobiłam i muszę przyznać,że całkiem,całkiem się udała Dodałam wszystkie moje ulubione składniki i wyszła mniamniuśna
Ale z tym czasem pieczenia to trochę przesadzili-po 15 minutach była całkiem bledziutka jeszcze,za to po 30 minutach - pychotka
Może kiedyś uda mi się znaleźć czas i chęci na zrobienie takiej domowej,ale póki co będę eksperymentować z tą z różnymi dodatkami
anitra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-06-02, 07:04   #28
sarenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitra
Może kiedyś uda mi się znaleźć czas i chęci na zrobienie takiej domowej,ale póki co będę eksperymentować z tą z różnymi dodatkami
MI się wydaje, że zrobienie pizzy domowej pochłania tyle samo czasu co tej "z torebki"

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-02, 18:16   #29
satine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarenka
MI się wydaje, że zrobienie pizzy domowej pochłania tyle samo czasu co tej "z torebki"
Pic na wode troche Już nie raz sie przejechałam na takich niby prostych daniach bo ani to smaku nie ma ani się najesc nie da :P

satine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-05, 14:29   #30
jami
Rozeznanie

A ja tu mam przepis na pizze Pascala BEZ DROZDZY

http://poprostugotuj.onet.pl/kuchnia/ksiazka/itemid189/

Zawsze mozna sprobowac czegos nowego
jami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości