|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Odkryty brzuch u kobiety w ciąży...
Coraz więcej kobiet w ciąży odkrywa swój brzuch... Co o tym myślicie? Podoba Wam się to?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odkryty brzuch u kobiety w ciąży...
Mi osobiście się to nie podoba! Chociaż u niektórych nie wygląda jeszcze aż tak źle...ale jak kobieta w ciąży odkrywa się tak że aż widać jej prawie intymne części ciała to nie jest przyjemny widok....
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
mi sie to podoba! fajnie wygląda jak idzie dziewczyna w niskich biodrówkach a nie w powyciąganych sukienkach
ps fajny pomysł na wątek pozdro
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Popieram Jennifer
![]() W życiu nie założyłabym takiego "giezła" w jakim chodziła moja mama w ciązy.... Niestety nie miała wyjścia. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Tak.... ja dzisiaj się dowiedziałam, że kobieta w ciąży powinna chodzić w sukienkach! Broń Boże w spodniach, lub spódnicy i do tego w bluzce troszkę opinającej brzuszek...
bo to okropnie wygląda... A mnie się podoba jak przyszła mamusia jest fajnie ubrana, może nawet mieć i obcisłą bluzkę! Ludzie są dziwni...odniosłam wrażenie, że każą takiej babeczce siedzieć w domu i nie pokazywać brzucha , jeżeli już to w długiej kiecce....
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
najlepiej w szkocką kratę z białym kołnierzykiem i mankiecikami he he he
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
to nie lepiej po prostu w prześcieradle? po co sie męczyć
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
szkoda prześcieradła....nosa z kąta nie wyściubiać...
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie jak mnie to rozzłościło....
|
|
#10 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze powiedziane.. a teraz na powazne, jesze w naszym społeczeństwie ludzie będą długo patrzec na te osoby ktore odkrywaja brzuch.. ale tzreba miec ich gdzieś i robic swoje ;]
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
nie mowie ze to brzydko ale chce poznac Wasza opinie
wiec prosze sie do mnie nie rzucac :P
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
A kto się "rzuca"?
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Ja się nie "rzucam" tylko właśnie wyrażam swoją opinię. Rzeczywiście może w sposób nieco ironiczny, ale prawie każda z nas była jest lub będzie kiedyś w "stanie błogosławionym" i nie widzę powodu by znienacka zmieniać swój styl ubierania się. Ciąża nie jest przecież niczym wstydliwym i upokażającym . Nikt chyba nie lubi jak bezsensownie ktoś nam coś narzuca.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiscie ze kobieta w ciazy powinna o siebie dbac i wygladac "na czasie".Ale nie podoba mi sie jak dziewczyna wysoko w ciąży chodzi w krótkiej bluzeczce z brzuszkiem na wierzchu.Tak jakoś wtedy dzidzusia mi żal.Rozumiecie o co mi chodzi?Fajne spodenki i bluzeczka,jeansy, sukienka krotka lub dluga,spodniczka mini tez ok.Ale jeansy i krotki topik?NIE NIE NIE
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Britney Spears pokazuje sie w ciazy z fajnymi bluzkami odslaniajacymi brzuszek
Poza tym ma zamiar sfotografowac sie nago w ciazy...sladami Demi Moore...
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie podobają mi się ciazowe ubrania, wg mnie są okropne, jak worki. Fajne sa bluzeczki typu baby- doll- dla kobiet z 'brzuszkiem'
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Sądze, że kazy stan ma swoje prawa, chodzenie z odkrytym brzyszkiem do np 4 miesiąca ma swój urok ale niekoniecznie pozniej, wygląda to malo estetycznie
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli brzuch jest ładny - to nawet fajnie wygląda.Pierwsze miesiące mojej ciąży wypadły latem,więc nosiłam normalne letnie sukienki - mini
A póżniej właśnie rzeczy obcisłe ,zaznaczające brzuch.Dobrze się tak czułam i dobrze wyglądałam (nie chwaląc się ).Zawsze byłam szczupła i w ciązy też dużo nie przytyłam.Uważam ,że ciąża nie wymaga kamuflażu.
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
To wypowie sie teraz "ciężarówka"
(przełom 8 i 9 m-ca).Zawsze uważałam, że ciążowe brzuszki są fajniutkie i że jak sama będę w ciąży to na pewno nie będę go ukrywać - wręcz przeciwnie - jeśli będę zgrabna (i brzuszek też) to będę go eksponować. Oczywiście nie chodziło mi o okdkrwanie gołego brzucha ale o normalne ubieranie (też obcisłe ale zakrywające bluzeczki) ale dopuszczałam możliwość częściowego odkrywania. Teraz, gdy jestem w ciąży... nieco zmieniłam zdanie. Na szczęście nie jest to związane z nadmiernym przytyciem czy z, nazwijmy to, niezgrabnym i brzydkim brzuchem. Może jest to kwestia... nieśmiałości lub tego, że niekoniecznie lubię zwracać na siebie uwagę .Owszem chodzę w obcisłych bluzeczkach (tych, które kiedyś były lekko za duże a teraz, co oczywiste, zrobiły się obcisłe), staram się ubierać ładnie, shcludnie, nawet elegancko ale nigdy nie wyjdę jeśli choć trochę widać mi brzuch. Oczywiście z daleka widać moją skrzywioną i uwypukloną tu i ówdzie sylwetkę ale zdaję sobię sprawę, że nie wszyscy mogą mieć ochotę na oglądanie ciężarnego brzucha. Poza tym, jakby nie było, jest to raczej intymna część naszego życia i nie należy(zresztą- tak jak ze wszystkim w życiu) przesadzać.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
nie podoba mi sieja kobieta jest w ciazy i chodzi z odslonietym brzuszkiem, jakos to mi nie pasuje
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się podoba. I to bardzo! To znaczy, niekoniecznie tak, żeby świecić gołym brzuszkiem, mam wrażenie, że to może dla dziecka nei jest w pełni bezpieczne - ale podobają mi się kobiety w ciązy które noszą obcisłe, normalne ciuchy - dopasowane topy i sukienki, nie tam żadne namioty
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Mi tez sie nie podoba jak caly brzuch jest odsloniety, ale nie znosze tych wszystkich workowatych kiecek
według mnie kobieta w ciazy ladnie wyglada w normalnych spodniach, spodnicy i obcislej bluzeczce lub w stylu baby-doll
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
popieram jak najbardziej!!! przecież w sklepach jest teraz wiele ciuszków modnych a zarazem pasujących na ten okres nie musi być to koniecznie szeroki wór w szkocką kratę z białym kołnierzykiem PeeS: obcisłe ubrania a odkryty w pełni brzuszek to duża różnica
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Kolejna opinia KOBIETY W CIAZY
![]() Kiedy brzuszek byl ledwo widoczny nosilam krotkie bluzeczki,bylo widac tylko malutki wzgorek.Im moje malenstwo staje sie wieksze tym brzuszek bardziej zakrywam,ale to dlatego ze jak jest caly przykryty czuje sie jakos tak bezpiecznie.Uwielbiam obcisle,ale dluzsze bluzki do tego ciazowe spodnie z obnizonym stanem albo spodniczka na gumce.Oczywiscie plaskie buty.Podoba mi sie moda dla kobiet w ciazy poniewaz mamy do wyboru ubrania,w ktorych mimo kilku kilogramow wiecej ,wygladamy i czujemy sie atrakcyjnie .Nigdy nie zalozylabym sukienki "lejby"tylko dlatego,ze duzo ludzi uwaza,iz ciaza to stan "udreki" i trzeba miec podkrazone oczy i chodzic w worku na ziemniaki.Dla mnie widok zadbanej i ladnie ubranej kobiety w ciazy jest bardzo przyjemny i optymistyczny i mam wrazenie,iz dziecko w brzuszku jest szczesliwe.
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwazam, ż enależy ubierać sie rozsądnie i nie można sie wpasowac w jakies hipisowskie kiece, albo udawać, że ma sie figurę jak modelka, bo rzeczywiscie nie każdy ma ochotę patrzeć na brzuszki w 9 miesiacu. Szczególnie, że kobiecie w ciaży nie przystoi sie rozbierać tak publicznie. Dla ludzi kobieta w ciaży jest juz bardziej matką niz podlotkiem. Trzeba ubierac sie elegancko ale z polotem. Myślę, że bycie w ciaży ma swój niezwykły urok i trzeba go podkreślać. Moim zdaniem kobieta, która jest w zaawansowanej ciazy, która ubiera sie jak nastolatka podświadomie daje do zrozumienia innym, że nie dojrzała jeszcze do macierzyństwa. Nie mówię tego ze złośliwosci, tylko tak mi sie po prostu wydaje.
Zreszta ja jestem zachwycona kobietami w ciazy, sama bardzo bym chciała byc i nie mogę sie doczekać kiedy mój TŻ dojrzeje do tej decyzji... I wtedy będę mogła przebierać w ciuszkach ciażowych. ![]() Stronki z fajnymi ciuszkami http://www.happymum.pl/sklep2/index.php http://www.tiffanyrosematernity.com/...es_fringe.html http://www.avenue-des-bebes.com/mate...cy-clothes.asp http://www.9monthsinstyle.com/store/index.php
Być kobietą to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami. Edytowane przez Shemreolin Czas edycji: 2005-07-31 o 18:57 |
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
a mi podobają sie kobiety w ciąży....ślicznie wtedy wyglądają...zwłaszcza w baby-doll'ach...jeśli chodzi o odkryty brzuch....to też zależy...od tego co ubierze taka kobieta...czasem wygląda to łdnie...a czasem....szkoda słów...
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
tak, jestem za tym, aby kobiety w ciazy nie robily z siebie smokow- czyli za luzne i za duze o trzy rozmiary ubranie, czaem nieatrakcyjne, wyciagniete. dobrze, jak nie zmienia swojego stylu na czas ciazy. ja juz wiem, ze nie bede nosic tych namiotow (jak napisala smoczyca).
|
|
|
|
|
#28 |
|
Rozeznanie
|
A propo wpadłam przypadkiem na stronę www.szafamamy.pl i niektóre ciuszki nawet wpadły mi w oko chociaż do bycia mamą jeszcze mam duuuużo czasu. Wcale nie trzeba się ubierać w jakieś worki ... Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Uważam, że goły brzuch to płaski brzuch i już!
Nie mam nic przeciwko obcisłym strojom, jeśli komuś wygodnie. |
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
a mnie widok kobiet z brzuszkiem rozczula!! moze to moj zegar biologiczny tyk-tyk hihi
pracuje jako hostessa i przez hipermarkety przewija sie mnostwo kobiet w ciazy. zauwazylam ze te dojrzalsze to az promienieja, uwielbiam patrzec na takie kobiety, az sie cieplutko na serduszku robi no a jak jeszcze widac im ten pempuszek to ja sobie mysle ze to super rzecz ale oczywiscie jak jest cieplo zeby malenstffa nie przeziebic ani nic takiego. z przykroscia tez stwierdzam ze duzo jest nastoletnich mam i one juz nie promienieja, niektore sie zakrywaja a inne ubieraja sie tak jakby nie byly w ciazy, brzuch tez im widac ale to wyglada juz czesto wulgarnie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

bo to okropnie wygląda...
A mnie się podoba jak przyszła mamusia jest fajnie ubrana, może nawet mieć i obcisłą bluzkę! 

Nie podobają mi się ciazowe ubrania, wg mnie są okropne, jak worki. Fajne sa bluzeczki typu baby- doll- dla kobiet z 'brzuszkiem'
A póżniej właśnie rzeczy obcisłe ,zaznaczające brzuch.Dobrze się tak czułam i dobrze wyglądałam (nie chwaląc się