|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Problem z suknia
Witam. Mam roblem z suknia ślubna. Kupilam ja za 250 zl. Skusiła mnie nie tyle co cena co sie w niej zakochałam. Ale do rzeczy. Suknia jest troszke uszkodzona. po prawej stronie mniej wiecej jak sie zaczynaja plisy została rozdarta. Teraz jest zszyta i sam szef sie rzuca sie w oczy tylko tyle ze jak ja zakladam to troszke dziwnie sie uklada. Prawda jest taka ze ktos kto o tym nie wiem nie zwróci uwagi. Ale mnie to bedzie stresowac. No i tu moje pytanie co z tym zrobic. Bardzo zalezy mi na tej sukni. Myslalam zeby dobrac i jakby doszyc przedłuzenie tego paska co jest pod biustem ale nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z suknia
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ciezko mi napisac o co chodzi dokładnie. Ale wydaje mi sie ze poprostu jest wziete za duzo materiału na ten szef. A ja jestem tak za ta suknia ze az mi sie płakac chce ze bede musiała dalej szukac bo w tej czuje ze to to.
A czasu mam jeszcze sporo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Nie możesz zrobić zdjęcia jak wygląda to rozdarcie?
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dodaje zdjecie tego miejsca. tam sa jakby dwa szwy w miejscu gdzie jest marszczenie. A ogólnie tam nie ma rzadnego szwu tylko to co było rozdarte i zszyte. Nie wiem moze kwestia ladniejszego zszycia i dobrego zaprasowania tych plisów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
A może by tak przykryć jakimiś naszywkami z podobnych koralików,są takie gotowe szablony które naszywa się bezpośrednio na suknię
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli nie - odpruć oryginalny pas i przyszyć szerszy. Ale koniecznie zanieś to do krawcowej, bo ktoś to wyjątkowo niefachowo pocerował.
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Dobra krawcowa naprawdę potrafi zdziałać cuda.Wiem co mówię a raczej piszę.Mam pralnię,do mnie dziewczyny przynoszą suknie do prania,czasami są naprawdę w okropnym stanie,najpierw taką suknię ja piorę a potem bierze się za nią krawcowa i znów wraca do mnie do wyprasowania.Jak widzę różne hafty i hafciki,koraliki i kamyczki to bym pomyślała że tak powinno być
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
dlugość sukni jest dobra. Wszystko jest idalnie tylko to. Mysle ze jak ktos by nie wiedział to by tego nie zauwazył no ale moja swiadomość. Mam nadzieje, ze ktos mi cos wymysli, ale dziekuje za odp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
nie mam do końca wyobrażenia w którym miejscu znajduje się to rozdarcie, bo jeśli dobrze rozumiem u góry, tuż pod tym ozdobnym pasem, ale albo nie doczytałam, albo nie napisałaś - z przodu? Może faktycznie albo szerszy pas, albo jakaś dekoracja. A może ozdobna szelka na szyję? Albo kokarda? Trudno mi tak w ciemno trochę rzucać, ale myślę, że jak zaniesiesz do dobrej krawcowej to zrobi z tym rozdarciem co trzeba tak, że sama zapomnisz, że tam było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
moze spruc pasek i to nieumiejetne zszycie i zakryc rozdarcie
szersza szarfa ładnie udrapowana |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Suknia jest plisowana, więc jest duża szansa, że nikt z gości nic nie zauważy. Szczególnie, że będziesz prawie cały czas w ruchu. Ale jeśli masz się martwić, to migaj do krawcowej - na pewno coś wymyślicie.
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Witam. Dziekuje za odpowiedzi. Troszke skorzystałam z waszych porad. Ogolnie to zanioslam do jedenj krawcowej no i ona z wielkim bólem wymysliła ze naszyje mi na to taki rozchodzacy sie wzór kwiatowy. Nie wygladało to tak zle. Ale poszłam do drugiej i bede miala ja poprawiona. Wszyte usztywnienia przy biuscie. Cały pas bedzie odpruty i bedzie troszke bogatszy bo suknia bardzo skromna no i jeszcze lekko przyklejone jakies swiecidelka na biuscie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moim zdaniem atutem sukni było właśnie to że nie było na niej tych świecidełek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.