Problem z suknia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-19, 19:08   #1
neska1412
Raczkowanie

Problem z suknia

Witam. Mam roblem z suknia ślubna. Kupilam ja za 250 zl. Skusiła mnie nie tyle co cena co sie w niej zakochałam. Ale do rzeczy. Suknia jest troszke uszkodzona. po prawej stronie mniej wiecej jak sie zaczynaja plisy została rozdarta. Teraz jest zszyta i sam szef sie rzuca sie w oczy tylko tyle ze jak ja zakladam to troszke dziwnie sie uklada. Prawda jest taka ze ktos kto o tym nie wiem nie zwróci uwagi. Ale mnie to bedzie stresowac. No i tu moje pytanie co z tym zrobic. Bardzo zalezy mi na tej sukni. Myslalam zeby dobrac i jakby doszyc przedłuzenie tego paska co jest pod biustem ale nie wiem jestem zalamana bo suknia jest dla mnie piękna no i cene tez ma dobra tylko to cholerstwo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2695897239_6.jpg (35,4 KB, 298 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2695897239_5.jpg (34,9 KB, 246 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2695897239_4.jpg (59,0 KB, 302 załadowań)
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 19:17   #2
Tepsa
Zakorzenienie

Dot.: Problem z suknia

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Witam. Mam roblem z suknia ślubna. Kupilam ja za 250 zl. Skusiła mnie nie tyle co cena co sie w niej zakochałam. Ale do rzeczy. Suknia jest troszke uszkodzona. po prawej stronie mniej wiecej jak sie zaczynaja plisy została rozdarta. Teraz jest zszyta i sam szef sie rzuca sie w oczy tylko tyle ze jak ja zakladam to troszke dziwnie sie uklada. Prawda jest taka ze ktos kto o tym nie wiem nie zwróci uwagi. Ale mnie to bedzie stresowac. No i tu moje pytanie co z tym zrobic. Bardzo zalezy mi na tej sukni. Myslalam zeby dobrac i jakby doszyc przedłuzenie tego paska co jest pod biustem ale nie wiem jestem zalamana bo suknia jest dla mnie piękna no i cene tez ma dobra tylko to cholerstwo.
może dobra krawcowa by coś wyczarowała, nie bardzo się nam na krawieckich trikach, ale moja babcia potrafiła cuda igłą zdziałać Jeśli masz jeszcze trochę czasu to działaj, zobacz co Ci podpowie krawcowa, ja bym sama nie ryzykowała i raczej naprawę powierzyła w odpowiednie ręce
Stary 2012-10-19, 19:24   #3
neska1412
Raczkowanie

Ciezko mi napisac o co chodzi dokładnie. Ale wydaje mi sie ze poprostu jest wziete za duzo materiału na ten szef. A ja jestem tak za ta suknia ze az mi sie płakac chce ze bede musiała dalej szukac bo w tej czuje ze to to.
A czasu mam jeszcze sporo.
Stary 2012-10-19, 19:27   #4
mylady21
Wtajemniczenie

Nie możesz zrobić zdjęcia jak wygląda to rozdarcie?
Stary 2012-10-19, 21:04   #5
neska1412
Raczkowanie

dodaje zdjecie tego miejsca. tam sa jakby dwa szwy w miejscu gdzie jest marszczenie. A ogólnie tam nie ma rzadnego szwu tylko to co było rozdarte i zszyte. Nie wiem moze kwestia ladniejszego zszycia i dobrego zaprasowania tych plisów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2695897239_2.jpg (29,2 KB, 242 załadowań)
Stary 2012-10-19, 21:31   #6
laska4
BAN stały

Cytat:
dodaje zdjecie tego miejsca. tam sa jakby dwa szwy w miejscu gdzie jest marszczenie. A ogólnie tam nie ma rzadnego szwu tylko to co było rozdarte i zszyte. Nie wiem moze kwestia ladniejszego zszycia i dobrego zaprasowania tych plisów
A może by tak przykryć jakimiś naszywkami z podobnych koralików,są takie gotowe szablony które naszywa się bezpośrednio na suknię
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 21:40   #7
mylady21
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli suknia np. jest dla Ciebie za długa to można odpruć spódnicę, skrócić ją górą i wszyć z powrotem. O ile jest za długa.
Jeśli nie - odpruć oryginalny pas i przyszyć szerszy.
Ale koniecznie zanieś to do krawcowej, bo ktoś to wyjątkowo niefachowo pocerował.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-19, 22:04   #8
laska4
BAN stały

Dobra krawcowa naprawdę potrafi zdziałać cuda.Wiem co mówię a raczej piszę.Mam pralnię,do mnie dziewczyny przynoszą suknie do prania,czasami są naprawdę w okropnym stanie,najpierw taką suknię ja piorę a potem bierze się za nią krawcowa i znów wraca do mnie do wyprasowania.Jak widzę różne hafty i hafciki,koraliki i kamyczki to bym pomyślała że tak powinno być
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 15:12   #9
neska1412
Raczkowanie

dlugość sukni jest dobra. Wszystko jest idalnie tylko to. Mysle ze jak ktos by nie wiedział to by tego nie zauwazył no ale moja swiadomość. Mam nadzieje, ze ktos mi cos wymysli, ale dziekuje za odp.
Stary 2012-10-20, 20:02   #10
paula54
Zakorzenienie

nie mam do końca wyobrażenia w którym miejscu znajduje się to rozdarcie, bo jeśli dobrze rozumiem u góry, tuż pod tym ozdobnym pasem, ale albo nie doczytałam, albo nie napisałaś - z przodu? Może faktycznie albo szerszy pas, albo jakaś dekoracja. A może ozdobna szelka na szyję? Albo kokarda? Trudno mi tak w ciemno trochę rzucać, ale myślę, że jak zaniesiesz do dobrej krawcowej to zrobi z tym rozdarciem co trzeba tak, że sama zapomnisz, że tam było
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 21:04   #11
akira
Raczkowanie

moze spruc pasek i to nieumiejetne zszycie i zakryc rozdarcie
szersza
szarfa ładnie udrapowana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ZIELON~1.jpg (31,4 KB, 53 załadowań)
akira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 09:44   #12
Blacky
Zadomowienie

Suknia jest plisowana, więc jest duża szansa, że nikt z gości nic nie zauważy. Szczególnie, że będziesz prawie cały czas w ruchu. Ale jeśli masz się martwić, to migaj do krawcowej - na pewno coś wymyślicie.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-24, 12:05   #13
neska1412
Raczkowanie

Witam. Dziekuje za odpowiedzi. Troszke skorzystałam z waszych porad. Ogolnie to zanioslam do jedenj krawcowej no i ona z wielkim bólem wymysliła ze naszyje mi na to taki rozchodzacy sie wzór kwiatowy. Nie wygladało to tak zle. Ale poszłam do drugiej i bede miala ja poprawiona. Wszyte usztywnienia przy biuscie. Cały pas bedzie odpruty i bedzie troszke bogatszy bo suknia bardzo skromna no i jeszcze lekko przyklejone jakies swiecidelka na biuscie. tak ze jakos sie to rozwiazalo. Mam nadzieje ze bedzie jakis efekt z tego
Stary 2012-10-25, 08:57   #14
axox
Raczkowanie

Cytat:
Witam. Dziekuje za odpowiedzi. Troszke skorzystałam z waszych porad. Ogolnie to zanioslam do jedenj krawcowej no i ona z wielkim bólem wymysliła ze naszyje mi na to taki rozchodzacy sie wzór kwiatowy. Nie wygladało to tak zle. Ale poszłam do drugiej i bede miala ja poprawiona. Wszyte usztywnienia przy biuscie. Cały pas bedzie odpruty i bedzie troszke bogatszy bo suknia bardzo skromna no i jeszcze lekko przyklejone jakies swiecidelka na biuscie. tak ze jakos sie to rozwiazalo. Mam nadzieje ze bedzie jakis efekt z tego

moim zdaniem atutem sukni było właśnie to że nie było na niej tych świecidełek...
axox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości