![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Przyjmę smoczki uspokajajace rozm. od 0+
Witam, mam prośbę,
jeśli ktoś posiada smoczki w rozmiarze dla noworodków czyli od zera używane lub nowe niepotrzebne to przyjmę każdą ilość i wciąż aktualne w zamian za koszt przesyłki lub kartki okolicznościowe przeze mnie wykonane [romantyczka-pl.blogspot.com] dziękuję wszystkim mamom!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyjmę smoczki uspokajajace rozm. od 0+
ja gdzieś powinnam mieć nawet w opakowaniach jeszcze, bo mój mały nie chcial wcale, musze poszukać.
A po co Ci one? Tak z ciekawości pytam ![]() Jakaś praca twórcza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Coś tam mam po małym, bo niesmoczkowy był - napisz proszę mi adres na priva, to Ci wyślę, jak znajdę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
smoczki są sterylizowane w sterylizatorni, czyli jałowe, pozbawione wszelkich bakterii i wirusów...
napisz na pw jaka ma to być kartka.. ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
przecież smoczki zaburzają prawidłowe mechanizmy ssania- u tak małych dzieci to na pewno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
to nie jest temat o zasadach działania smoczków
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja bym sobie bardzo nie życzyła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja też nie miałam swojego i mały dostał smoczka w szpitalu. Dlatego, że mimo, że był najedzony to płakał - a chodzi o zaspokojenie potrzeby ssania i uspokojenie.
A poza tym jak dziecko jest na oddziale przy mamie to na siłę bez jej zgody chyba nikt dziecku smoczka nie wciśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak jest przy mamie to może nie ale czasem leżą te dzieciaczki na noworodkowym w nocy i wtedy mama nie ma nic do powiedzenia jeśli nie siedzi przy dziecku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
akurat niedawno robiłam porządki i te najmniejsze wywaliłam
Nie wiedziałam za to, ze tak można -tzn ze daje sie na oddziałach uzywane (mimo iż wysterylizowane), myślałam ze jak juz coś to każdy maluch ma swój, nowy i na wyłączność... No właśnie -nie lepiej byłoby kupić nowe? Koszt wysyłki to jakieś 5zł/list - na all najtańsze nowe smoczki są po niecałe 5zł, myśle ze szpital w jakiejs hurtowni mógłby taniej dostać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym też jestem trochę zdziwiona, bo tam gdzie rodziłam zabraniali używać smoczków, jak dziecko płacze to do cyca nawet jak chce 24 h na dobę, taką mieli politykę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie. Pomijam fakt, że większość mam po prostu nie wie, że smoczki mogą powodować potem trudności z karmieniem piersią, a oddziały noworodkowe są od pomocy w nauce opieki nad maleństwem, a nie w przeszkadzaniu. Po prostu w związku z powyższym dziwi mnie twoja prośba i zasmuca. Na tym zakończę swoje wypowiedzi.
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2012-12-16 o 07:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
|Ja nie chciałam podawać smoczka w szpitalu, podawano bez mojej wiedzy i zgody.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Zamiast na oddziale noworodkowym rozpowszechniać wiedzę na temat karmienia piersią, to już na starcie robicie tym dzieciom krzywdę zaburzając im prawidłową technikę ssania ![]() Masakra, a potem matki się dziwią, że mają problem z karmieniem, że dziecko szarpie się przy piersi itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
A to dziwne!! Tam gdzie ja rodziłam (dwoje dzieci w dwóch rożnych szpitalach) wręcz zabraniano podawania dzieciom smoczka. Zarówno lekarze jak i pielęgniarki bardzo krytycznie podchodzili do matek podających dzieciom uspokajacza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
naprawdę wierzcie mi, ze czasami smoczki ratują nasz i dziecka czas, a większość ma tak silna potrzebę ssania ze mamy sa wyczerpane i porodem i karmieniem dziecka na okrągło24h, my mamy im pomagać przetrwać pierwsze chwile, a nie jeszcze utrudniać i karmienie naturalne jest wiadomo zawsze priorytetem
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
A ja nie do końca się zgodzę z tym zaburzeniem ssania.
Moja córa nie dość, że miała smoczek, to jeszcze na zmianę ssała pierś z osłonką i bez - NIC jej to nie zaburzyło. Dla mnie to takie trochę demonizowanie - wszystko od dziecka zależy. Co nie zmienia faktu, że jakoś tak nie wpadłam na to, że szpital da używane smoczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38167310]A ja nie do końca się zgodzę z tym zaburzeniem ssania.
Moja córa nie dość, że miała smoczek, to jeszcze na zmianę ssała pierś z osłonką i bez - NIC jej to nie zaburzyło. Dla mnie to takie trochę demonizowanie - wszystko od dziecka zależy. Co nie zmienia faktu, że jakoś tak nie wpadłam na to, że szpital da używane smoczki ![]() wiesz ,smoczek moze nic nie zaburzyć,a moze zaburzyć -i wtedy będzie problem ...wiadomo,ze nie zawsze i nie u kazdego dziecka moze tak być ,ale zwyczajnie ,lepiej nie ryzykować ,dlatego mnie np. dziwi to,ze personel się pcha do podawania smoczków,ja bym głowę urwała,podobnie jak za dokarmienie bez mojej zgody
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38167310]A ja nie do końca się zgodzę z tym zaburzeniem ssania.
Moja córa nie dość, że miała smoczek, to jeszcze na zmianę ssała pierś z osłonką i bez - NIC jej to nie zaburzyło. Dla mnie to takie trochę demonizowanie - wszystko od dziecka zależy. Co nie zmienia faktu, że jakoś tak nie wpadłam na to, że szpital da używane smoczki ![]() Dokładnie - moja córeczka tak samo. Mało tego, ona nigdy smoczka nie nadużywa, jak nie chce to wypluwa i już.
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja nie rozumiem, po co ta dyskusja... Po pierwsze - nie o tym jest ten wątek. Macie smoczek i chcecie - wyślijcie dziewczynie. A po drugie - jeśli się nie chce, przecież można zaznaczyć położnym, żeby dziecku nie podawać, bo się nie zgadzamy.
W szpitalu, gdzie ja rodziłam, dziecko było przy mnie cały czas, więc nawet nie miałyby kiedy położne podać smoczek. Ale pomyślcie o oddziałach, gdzie leżą chore dzieci, nie zawsze rodzice mogą być 24/24 (u nas tak właśnie było, tylko wyznaczone "godziny odwiedzin") i takich dzieci jest kilkadziesiąt, a położnych kilka. Tu smoczek pomaga... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i wlasnie po to one sa, a zawsze sie znajdzie jakies chore dziecko czy z żółtaczka które musi być na centrali noworodkowej ileś tam czasu..
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
lawendax nie pomoge niestety bo wszystko w smiechiach
![]() ![]() sama urodzilam w niby 36 tc i dziecko nie mialo zwyczajnie odruchu ssania. i co i mial smoka. i zyje i nic mu niejst. ba i nie mial piersi i tez zyje. i nie chorowal mimo ze ni mial przeciwcial z mlelka! wg mnie wszytsko jest w genach zapisane jak dziecko sobie na swiecie poradzi. a smok nie zaszkodzi a pomóc może!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.