![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Phil&Teds .Czy ktoś zna, czy ktoś użytkuje,potrzebuję podpowiedzi:) wózek dla dwójki
witam serdecznie
![]() jestem w ciąży, mam już jedna roczną córeczkę. Z racji tego,że między dziecmi będzie 1,5 roku róznicy zastanawiam się nad kupnem wózka dla dwójki. Oto co znalazłam ![]() jest to jeden z przykładów wózka Phil&Teds ![]() ![]() oj dużo pytań.... proszę Was doświadczone mamy o pomoc ![]() Edytowane przez jastinada Czas edycji: 2010-04-13 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Phil&Teds .Czy ktoś zna, czy ktoś użytkuje,potrzebuję podpowiedzi:) wózek dla d
Z własnego doświadczenia Ci powiem, że szkoda kasy na takie wózki...
U mnie jest różnica 1 rok i 3 miesiące między synkami... Będąc w ciąży z młodszym jeździliśmy z mężem i szukaliśmy wózków podwójnych, ja się martwiłam, jak wyjdę z domu, kiedy dwójka dzieci mała... Na chwilę obecną cieszę się że nie kupiliśmy wózka podwójnego, bo mały synek jeździ sobie w gondoli po starszym synku, a starszy ładnie sam maszeruje przy wózku albo prowadzimy go za rączkę.. nie wiem, jak jest u Ciebie, może córcia nie lubi chodzić na nóżkach... mój synek starszy bardzo lubi chodzić sam lub za rączkę, więc za wózkiem nie tęskni, nie wysiedziałby nawet. Ale wózek fajny, ciekawe tylko czy praktyczny i w miarę lekki, bo wożąc dwójkę to i tak spory ciężar.. aaaa no i teraz zauważyłam że to trójkołowiec... mam x landera trójkołowego i ODRADZAM .. Napaliłam się na trójkołowego, a później baaaardzo żałowałam i kupiłam normalną spacerówkę na czterech kółkach..
![]() ![]() Edytowane przez mariiina Czas edycji: 2010-04-13 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Phil&Teds .Czy ktoś zna, czy ktoś użytkuje,potrzebuję podpowiedzi:) wózek dla d
u nas te wozki sa hitem i nie sadze zeby wszyscy kusili sie na reklame. po pierwsze sa waskie jak pojedynscze wozki wiec wszedzie wjedziesz. po drugie sa dlugie jak wieksza spacerowka wiec czy w autobusie czy w windzie nadal zajmujesz tyle miejsca ile potrzeba
noworodki jezdza na gorze, a potem jak juz maja troszke wiecej sily to na dole. mozesz dokupic rozne wkladki, ze np dziecko strsze jedzie z przodu a od strony twoich nog wsuwasz pod siedzisko starszego wkladke w niemowlakiem. jak bedziesz potrzebowala jakis wyjasnien pisz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie była podobna sytuacja. Między moimi dziewczynkami jest 1,5 roku różnicy i jak się młodsza urodziła to starsza chętnie chodziła sama, nawet chciała prowadzić wózek z siostrzyczką. Wiesz, wyjście z maluchami na spacer nie zawsze oznacza robienie kilku kilometrów, chodzi o samo przebywanie na powietrzu, zajęcie starszego dziecka huśtawka czy zjeżdżalnią na placu zabaw podczas gdzy młodsze będze spokojnie spało w wózeczku postawionym na trawniku obok. To jest na pewno spory wydatek, bo wózek jest specjalistyczny a sama zobaczysz że to rozwiązanie na krótka metę i nie jest niezbędne. Zaczyna się wiosna, lato, więc Twój starszy maluch na pewno nie będzie chcciał siedzieć w wózku i biernie przyglądać się jak inne dzieci biegają obok, będzie chciał w tym uczestniczyć. Co do samego wykonania wózka to wygląda super ale czy fakt, ze jest to trójkołowiec nie powoduje, że jest on niestabilny? Mając jeszcze z boku tą dostawkę dla drugiego malucha powodujemy, ze obciążenie wózka nie jest równomierne...... zastanowiłabym się nad tym moooocno, zanim kupiłabym coś takiego. Przemyśl to dobrze. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
witam
miałam bardzo podobny dylemat jaki wózek kupić dla dzieci z tak niewielką różnicą wieku. Wybrałam Phil & Teds Viba i jestem bardzo zadowolona z wyboru !! Serdecznie go polecam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka dostawka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
moim zdaniem wózek dla dwójki fajna sprawa, wygoda i dzieciaki w jednym miejscu
![]() Ostatnio widziałam na ulicy (byłam w acie i nie mogłam zapytać o firmę) wózek taką spacerówkę małą i siedział w niej maluszek około roku a z tyłu jakbu przedłużenie kosza na zakupy był taki podeścik i starsze dziecko około 2 lat stało tam sobie ![]() No a siedząc w domu z moja mała Marysią 4 miesiące ![]() ![]() http://www.cenkowo.pl/wozki-dla-bliz...kategoria.html Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Do osób piszących o zbędności wózka podwójnego :
ten wózek może, ale nie musi wcale być podwójny ![]() Wszystko zalezy od tego jakie siedzenie się w nim montuje. jest dokładnie tak jak pisała katakumba, wózek ma sensowne rozmiary. Ja sama nie korzystałam. Ale prosze o to opinie, z tym, że ze strony angielskiej. http://www.ciao.co.uk/Phil_and_Teds_Explorer_3__5663135 i jeszcze opis wózka, łacznie ze zdjęciami, jak można usadzić maluchy: http://www.bobbysbest.com/phil-and-t...le-review.html
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Katakumba piszę o tym co widzę i wiem, co mówię. A widzę, ze ten wózek ma dodatkowe siedzenie dla drugiego dziecka, które montuje się pod głównym siedziskiem lub z boku, to miałam na myśli pisząc "dostawka", która zamotowana z boku, do głównego siedziska przy trójkołowcu może dać poczucie niestabilności ze względu na nierównomiernie rozłożony ciężar.
Czy zawsze tak musi być, ze ktoś, kto ma inne zdanie, musi się spotkać od razu z krytyką i posądzony o niezrozumienie tematu? ![]() An123 ten wózek, o którym piszesz to pewnie z Fisher Price Stand & Ride duo stroller, swojego czasu tez się na niego napaliłam ale to juz rozwiązanie dla dzieciaczków, gdzie młodsze mozna układać w pozycji półleżącej, czyli tak od 3-4 miesiąca życia wydaje mi się. Dla noworodka się nie nadaje, bo nie rozkłada się na płąsko. A rozwiązanie samo w sobie fajne i chyba jest stabilniejszy, niż trójkołowiec. Tutaj jest link do strony z wózkiem, widziałam takie keidyś na allegro, ktoś sprzedawał używany za 500 czy 600 zł, bo nowy jest duuuużo droższy. Tak on wygląda:
Opinia jest jak dupa, każdy ma swoją Edytowane przez dysia77 Czas edycji: 2010-04-14 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
dysia po co od razu ten nerw?
wozek phil @ teds jest taki jak napisala luna - nie ma zadnych dostawek z boku. siedzisko od spodu mozna doczepic i jest dla dwojki dzieci. w zalczniku obrazek, z roznymi funkcjami wozka, zawsze jest on w szeropkosci jako pojedynczy i tak na marginesie inne zdanie mozna miec o funkcjonalnosci tego wozka, natomiast fakty sa niezmienne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
katakumba
![]() ![]() ![]() ja generalnie nie jestem za trójkołowcami stąd może moja opinia że niekoniecznie musi to być idealny wygodny i funkcjonalny wózek, ale to tylko moje skromne zdanie. Pozdrawiam ![]() a tak swoją drogą to ja mam wrażenie patrząc na ten wózek, ze to mniejsze dzieciątko jest jakoś tak "stłamszone" pod tym dużym siedziskiem. Ja bym chyba miała ataki duszności, jakby mnie ktoś tak przewoził, poza tym to mniejsze siedzisko jest tuż nad ziemią...hmmmm.... ale ja mam generalnie dzisiaj zły dzień, więc wybaczcie ![]()
Opinia jest jak dupa, każdy ma swoją Edytowane przez dysia77 Czas edycji: 2010-04-14 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
mam nadzieje ze nerw nie wawelska sprawa spowodowany?
![]() dziecko na dole nie widzi co sie dzieje z przodu faktu. ale tez taki maluch moze miec zabawke podwieszona. natomiast jest to wozek do przewozenia dzieci, a nie do siedzenia w nim 24/7, wiec cos kosztem czegos. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
witam Panie serdecznie
![]() Wasze uwagi wiele mi pomogły i jestem zdecydowana na kupno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziękuję za uwagi o wózku Phil&Teds ![]() ![]() BArdzo bardzo dziękuję i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Wtajemniczenie
|
dorzuce kilka sugestii bo mam podobny wozek
Cytat:
Cytat:
a co do tego konkretnego wozka z firmy Phil and Teds to widuje je bardzo czesto w parku i mam jak najbardziej pozytywne odczucia.. wgmnie jest bardzo praktyczny i jesli kiedys bede miala drugie dziecko to na pewno sie na niego zdecyduje....
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Witaj Jastinado, nie wiem czy mnie kojarzysz z innego wątku-zmieniłam avka, ale chcialam tobie serdecznie pogratulowac drugiego dzieciątka
![]() A zeby nie bylo ze nic nie wnosze do dyskusji, to nie dalej jak 3dni widzialam kobietke z 2dzieciakow własnie w takim wózku a 3 szlo "za rączke" Moja pierwsza mysl "ale bajer, ale super, ale świetny,podoba mi sie" itp Byc moze sama bede musiala za jakis czas zgłebić temat to uderze do ciebie. A córcia za mała na tzw deskorolke? czy wy dluzsze trasy robicie? pozdrawiam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Katarzynko
![]() ![]() a moja córcia właśnie skończyła rok,będzie miec jakieś 18mcy jak się pojawi rodzeństwo,więc wózek podwójny może byc potrzebny. A fajne w tym wózku jest to,że w sumie to wózek pojedynczy z możliwością wygodnej dostawki ![]() mam pytanie do Pań,które użytkują właśnie Phil&Teds-który model najbardziej polecany??bo widzę że najzwyklejszy można już kupic od 1500zł za nowy,...ale czy ta wersja jest ok?? Bieszczada-jak Twoja wersja??coś byś zmieniła?? ten Fisher Price o którym mowa u góry to strasznie ciężki i obszerny mi się wydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Witam
Moja starsza córa też miała 18 miesięcy jak się pojawiło rodzeństwo ![]() Jeśli chodzi o modele to tak, tu masz linka do firmy która sprowadza wózki z Nowej Zelandii : http://www.everbaby.pl/nowa/p&t/phil...o_pchania.html Ja według opisów byłam praktycznie zdecydowana na Dasha, bardzo mi się podobała w nim to że mogę sama regulować stopień odchylenia oparcia w głównym siedzisku, to że pokrowce siedzisk są zdejmowane do prania. Jednak jak poszłam do sklepu to okazało się że na tym dostawianym siedzisku umieszczonym nad głównym - czyli opcja z noworodkiem - nasza córa jakoś tak dziwnie siedziała, zjerzdzała z tego siedziska i trzymała się jakby tylko na tym pasie bezpieczeństwa, który wrzynał się jej w krocze... Niebardzo się nam to podobało, dodam że córa waży 13 kg. Posadziliśmy ją w Vibe i ten problem znikł, siedzi się jej w nim "na oko" znacznie wygodniej i na pupie a nie na klamrze ![]() Wersję classic brałam pod uwagę na samym początku - wiadomo cena jest najbardziej przystępna, ale w miarę czytania o modelach apetyt wzrastał ![]() Nie mam porównania fizycznego z classikiem i sportem, bo tych modeli akurat w sklepie nie było. Jak kupowałam to jeszcze bardzo nam się spodobał hammerhead który wtedy jeszcze był tylko w prospekcie, wiadomo czterokołowiec jest bardziej stabilny i odpowiedniejszy na mniej przystosowane chodniki ![]() Przed zakupem kontaktowałam się z ludzmi z tej strony z linka i tam kobietka wysłała mi takie zestawienie wszystkich wózków, było to bardzo pomocne w podjęciu decyzji - którą jak już pisałam i tak zmieniłam jak "testowałam" wózki ![]() I tak już całkiem z innej beczki, ostatnio nie ma dnia (chodzę z dziewczynami dwa razy dziennie na spacer) abym nie usłyszała od kogoś na ulicy że strasznie fajny wózek, pomyślany i wreszcie taki mały, zgrabny czy zwinny... Nawet starsze Panie go zachwalają ![]() Naprawdę polecam ten patent ![]() Vaib jest drogi, ale ma takie szybsze patetny do wpinania siedziska czy pałąkam wydają się być wygodniejsze w użyciu niż te z innych modeli. Jest sztywniejszy więc też trochę lepiej się prowadzi (porwnanie z Dashem). Jeśli dla jednego dziecka to też jest możliwość kupienia gondoli - takiej z prawdziwego zdarzenia, jednak coccon też bardzo się sprawdza ![]() Jeśli masz jakieś jeszcze pytania to pisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Bieszczada super ta stronka-dziękuję
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- a to jeszcze jedno pytanko,tu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...8&postcount=10 katakumba pokazała możliwości wózka.na zdj nr 3 kiedy małe dzieciątko leży "pod" dużym,czy tam są jakieś okienka??czy dzidziuś jest zamknięty i go nie widac...może wydawac się śmieszne to pytanie,ale przepraszam-bardzo mnie intryguje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Tak spokojnie mozna wozić w tym wózku równocześnie noworodka i starsze dziecko. Noworodka najlepiej wtedy wsadzić w cocconie, bardzo wygodnie instaluje się je wtedy w wózku. Osobiście nie rozkładam głównego siedziska całkiem na płasko, zostawiam je na zamku, czyli jest pod kontem tak 10-15 stopni, ale jes to spowodowane moim "lepszym samopoczuciem". Mam wrażenie ze jak jest siedzisko rozłorzone całkiem na płasko to dziecko ma troszkę główkę niżej niż resztę ciała, ale pewnie jest to złudzenie optyczne lub moje przewrażliwienie
![]() ![]() ![]() Podaj maila to wyślę Ci zdjęcie mojej Emilki zamontowanej w tej wersji pod spodem. Chyba że powiesz mi jak się na forum dołącza zdjęcia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
jednak juz się zorientowałam jak dołączać zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Bieszczada-jesteś super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Ja z taszych moge polecic graco duo jeden za drugim.
Moja starsza tez miala niecale dwa latka jak urodzilo sie malenstwo. I chcialam P&T kupic no ale funduszy braklo a to juz byl 3 wozek ![]() Kolezanak z wrzesniowek tez kupila P&T i zadowolona ![]() Starsza ma juz skonczone 3 lata a nadal jezdzimy wozkiem na spacer, nie ma problemu kto jedzie i jest miejsce na zakupy. Jak byla mala i szlam na spacer to obie zasypialy razem. Spacer zanim kupilam wozek podwojny to byla meka... nawet przeszlam na opcje chustowa i dopiero wozior zwrocil mi zycie ![]()
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
witam - ja również zastanawiam się nad zakupem P&T- Sport, zastanawia mnie tylko , czy noworodek wożony tyłem do mamy nie będzie "zezować" do tyłu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Myślę,że nie powinno to stanowic problemy,że dziecko będzie wożone tyłem...z resztą któraś z użytkowniczek pewnie zwróciłaby już na to uwagę
![]() Teraz tylko się zastanawiam czy szukac uzywanego P&T czy zainwestowac w nowy....no za tanie to te wózki nie są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
no ja mam ten sam problem, ale nastawiam się na używany, mam również jeszcze trochę czasu, to może się coś fajnego trafi (choć rzeczywiście nie ma u nas zbyt dużo tych wózków)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
szukaj na ebay angielskim, ta tych wozkow jest duzo. zawsze sie mozesz dogadac z osoba wysylajaca koszty wysylki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Witam. Jestem mama dwóch dziewczynek 4 i 1,5 roku . Z wózeczka vibe , korzystamy od roku , jestem nim zachwycona . Starsza córka korzysta z wózka sporadycznie , ale nie ukrywam , ze czasami jest to rozwiazanie zbawienne. Pokonujemy codziennie spore odległosci - do przedszkola , na zakupy , w poszukiwaniu placów zabaw , zwiedzamy nasze miasto . Młodsza uwielbia jezdzic w wózku , starsza wsiada jak juz pada ze zmeczenia.
Plusy : lekki , zwinny , łatwo sie prowadzi , nawet gdy przy pełnym obciazeniu mam 30 kg dzieci Dla mnie minusem jest stały kąt pochylenia podnózka ( mam plastikowy) - dziecko spi , a nogi wisza . Organizacyjnie wyglada to tak: -mała siedzi u góry , a starsza maszeruje -gdy starsza sie zmeczy, a mała spi , to dopinam dodatkowe siedzisko nad spiacym dzieckiem - gdy starsza sie zmeczy , a mała nie spi , to przekładam ja na dolne siedzisko , a starsza idzie do góry Poniewaz korzystam juz dosc długo , przyszły mi do głowy dwa rozwiazania: - w moim wózeczku , aby załozyc na dół dodatkowe siedzenie ,zabezpiecza sie je takimi " skrzydełkami" z boku , odbezpieczam je , wtedy czasc jest ruchoma i chowam góre pod pasek regulujacy pochylenie górnego siedziska . Co zyskuje ? Puste siedzenie nie sterczy mi i prawie nie widac ze to jakis "dziwny wózek" - gdy młodsza usypia mi na dole , lub mocno swieci słonce to przepinam budke z góry na dół , łatwo sie zaczepia i swietnie pasuje , a po rozłozeniu dziecko ma zaciszne miejsce. Wózek jest absolutnie nieprzemakalny , folia montowana na zamek . Żaden deszcz nam nie straszny. Co do wysokiej ceny to sie zgadzam , na szczescie juz w sklepie spotkałam sie z bardzo miła niespodzianka , bo dostałam 25 % rabatu ! Pozdrawiam serdecznie . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
W Anglii te wozki sa strasznie popularne. Osobisccie uwazam, ze Vibe jest najladniejszy i wyglada najsolidniej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Zdecydowanie polecam ten wózek w starej wersji ponieważ jest dużo lżejszy. Wersja Vibe odpada. Nie jest zły ale jak dla mnie gorszy od wcześniejszych modeli modeli np. Dash czy Sport.
Naprawdę polecam. Tu link z dokładną prezentacją : http://www.youtube.com/watch?v=2dJBK...eature=related |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.