![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Co mam ze sobą zrobić?
Powiem tak. Obojętnie co w sobie zmieniam wiem, że nie wyglądam tak jak wyglądać powinnam - nie chodzi tu o ciuchy, raczej o włosy, cerę.
Chciałabym mieć długie włosy, jednak zapuszczam i zapuszczam no i nic z tego. Kolor też mi się nie podoba. Przerabiałam wiele wariantów kolorystycznych no i nic, najlepiej czułam się w rudych, ale nie podobał mi się już gdy się zmył. Obecnie kupiłam sobie farbę L'Oreal Casting Ciemny Blond - 600, ale co z tego wyjdzie jeśli ostatnio u fryzjerki zrobiłam sobie jasne/ciemne pasemka? ![]() Cera? Jeden wielki syf. Ciągle mi coś wyjdzie no i w dodatku ropne. Pomimo demakijażu, kremu nic się pod tym względem nie zmienia. Na brwi zapisałam się na środę, kosmetyczka ma mi je jakoś ładniej uformować, bo też już mi na nerwy działają. Co byście mi doradziły, aby było lepiej?
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co mam ze sobą zrobić?
Hej
Powiem Ci tak, wydaje mi się że problem Twoich kompleksów leży raczej w Twojej głowie i dlatego nie podobasz się sobie w żadnym kolorze ani w żadnej długości. Tak uważam, bo jesteś bardzo ładną dziewczyną i trudno mi zrozumieć to co mówisz... Na problemy z cerą polecam Ci najlepiej dobrą kosmetyczkę i regularne u niej oczyszczanie. Ona z pewnością doradzi ci też jakich kosmetyków powinnaś używać do swojej cery. Co do koloru włosów, najładniej jest nam zawsze w naszych naturalnych odcieniach włosów, więc radziłabym ci poszperać w zdjęciach z dzieciństwa i zobaczyć jaki on był i do niego wrócić. Doradzam jako wizażystka oraz fryzjerka. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Obecnie wyglądam tak jak na zdjęciu 1 i nie czuję się w tym kolorze włosów. Wszyscy mówią mi albo, że ładnie, albo że w rudych było mi lepiej.
Właśnie nie sądzę by kolor moich włosów z dzieciństwa do mnie pasował, gdyż był to ciemny blond/jasny brąz.
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem na 1 i na 6 zdjęciu wyglądasz tak ładnie, ze zmiany są zupełnie niepotrzebne. Na pozostałych też oczywiście wyglądasz, ale ja bym na Twoim miejscu nic nie ruszała.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zakochałam się w Twoim 3 i 9 zdjęciu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do cery - sama borykam się z problemami w tym temacie - jednak moje są ogromne. Polecam Ci wizytę u dermatologa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Witam wedlug mnie najlepiej Ci w kolorze wlosow z ostatniego zdjecia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Nie wiem jakim dokładnie jesteś typem urody, za mało danych. Ale widzę, że kreowanie na Panią Jesień i Panią Zimę nie jest dla Ciebie korzystne.
Na trzecim zdjęciu wyglądasz pięknie i tego się trzymaj. Chłodna kolorystyka, okolice średnich i jasnych (nie mylić z mocnym rozjaśnianiem) blondów. Delikatny makijaż na dzień. Na cerę trądzikową najlepsze są regularne peelingi kwasami, wykonywane przez dobrego dermatologa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
prawdę mówiąc nie rozumiem w czym widzisz problem, masz ładną figurę i ogólnie rzecz biorąc fajnie wyglądasz, więc nie wmawiaj sobie że jest inaczej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A ja bym się pokusiła o jakiś blondzik u Ciebie,bardzo mi się podobasz na 3 fotce (czarno-białe),co do cery to wio do dermatologa...i nie wymyślaj z tym niezadowoleniem bo grzeszysz...!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam za tyle komplementów
![]() Nie spodziewałam się tylu miłych słów ![]() No nie wiem, ciągle mi czegoś brakuje... Może przez to, że mam teraz nie za długie włosy po wizycie u fryzjerki szukam jakiegoś lepszego rozwiązania... U dermatologa byłam - już nie raz. Nie pomogli, stwierdzili, że muszę przez to przejść i tyle... Tak bardzo zazdroszczę niektórym dziewczynom, które nie mają wcale pryszczów ![]() ![]() Jeszcze kilka zdjęć. Może to pomoże Wam mi coś jeszcze doradzić ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
I znów to samo. Zdjęcie nr 8 rewelacja! Reszta stylizacji zakłóca i przytłacza Twoją delikatną urodę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ciemny rudy rewelka
![]() Nie lubię rudych włosów, sama też nigdy nie mialam, ale Tobie jest w nich naprawdę ładnie. Ubierasz się całkiem fajnie, masz niezłą figurę i biust marzenie ;-) Ja tam wszystkim Dziewczynom w metamorfozach zawsze wciskam róż do policzków, bardziej chyba na poprawę humoru - bo tu u Ciebie serio nie widzę nic do dużych zmian ![]() Podobają mi się Twoje włosy ze starszych zdjęć, aż się dziwię, bo przecież "rude", widziałabym je upięte w górę, coś a'la kok / kulka ![]() I raczej właśnie widzę Cię w rurkach, jeansach, getrach, legginsach, botkach, kozakach, ramoneskach, kurtkach z kożuchem, golfach, szalach, niż w "słodkich" kieckach, tuniczkach z motylkiem na pasku pod biustem, koroneczkach i legginsach, baletkach z kwiatkiem do tego (nie twierdzę, że masz na sobie takie rzeczy - mówię ogólnikowo) - mam nadzieję, wiesz o jaki styl mi chodzi. Właśnie na kilku zdjęciach wygląda to bardzo w porządku.
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czasami wolę ubierać się dziewczęco, kwiatki, koronki jak najbardziej wskazane, ale z umiarem. Zwykle wolę taki 'miejski' styl - kocham moją ramoneskę <3 Zaczęłam używać szamponu do włosów z Dove oraz odżywki z tej samej firmy i po prostu nie mogę nie dotykać moich włosów. Są tak miękkie, przyjemne, że od razu chce mi się je macać ![]() Pod koniec tygodnia pofarbuję się na ten ciemny blond 600 castinga. Oczywiście pokażę efekty. 3 zdjęcie jest najbardziej aktualne - zrobione wczoraj. 4 zdjęcie - uwielbiałam tu moje włosy - nie dość, że rude to świetnie mi się układały, zdjęcie robione latem. 5 zdjęcie - wrześniowe, włosy też były wtedy jeszcze świetne, jednak gdy nadeszła jesień utraciły cały swój urok ;(
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Dziewczyno! Pewnie 99% wizażanek chciałoby mieć takie "problemy" jak Ty
![]()
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Zdecydowanie lepiej Ci w jaśniejszych włosach. Masz taką delikatną urodę, że naprawdę szkoda ją przytłaczać rudościami i brązami.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
na tych fotach wyglądasz najlepiej - teraz myśl, czy wolisz blond czy rudy
![]()
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Chciałabym jakiś ładny, ciepły blond, ale oczywiście fryzjerka odradziła, bo trzeba rozjaśniać...
Rudy lubię, ale szybko się spiera i to mnie w nim denerwuje ;(
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Blond, blond,blond!
![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
rudy albo blond to są kolory dla Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
W sumie ;d to teraz powiedzcie mi jak mam zejść z koloru obecnego - zdjęcie 1 w 1 poście do blondu?
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To przedostatnie zdjęcie jest genialne! Kolor cudowny! I bardzo Ci pasuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
w kolorze - najbardziej aktualne zdjęcie
są to pasemka - więc jak rozpuszczę włosy z przodu mam ciemniejsze - prawie czarne, a z tyłu bardziej jasne. czy ciemny blond castinga 600 ujednolici mi ten kolor, czy przejdzie w brąz?
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Ciemne blondy wychodzą jak średnie brązy. Tobie polecam chłodne blondy z poziomu 8 na wodzie 9%
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
GretaKredka -mogłabyś wstawić jakieś przykładowe zdjęcia tych kolorów?
Sama raczej też nie będę farbować, wolę by zrobiła mi to fryzjerka, bo używanie rozjaśniaczy mnie przeraża ;p Wstawiam najstarsze zdjęcia - wspominałyście o kolorze z dzieciństwa - naturalny. Z wiekiem mi ściemniały, kiedyś były naprawdę fajne ![]() 1,2 gdy miałam ok. 10 lat wtedy już był ciemniejszy 3 nieszczęsna czerń ;p 4-8 naturalny kolor 9 obecny - z lampą od tyłu
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Ten wydaje mi się idealny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Mi się wydaje, że to będzie zbyt chłodny kolor, będę wyglądać mdło w nim. Jak myślisz?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Uważam, ze kolor zaproponowany przez gretakredka jest świetny - na pewno by Ci pasował.
![]() Jesteś śliczną dziewczyną, także zbyt wiele zmieniać nie trzeba - chyba, że dla poprawy samopoczucia. ![]() Poza tym, chciałabym tylko napomknąć, żebyś uważała z tą odżywką dove - znam kilka osób (w tym siebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Trudno mi na podstawie zamieszczonych zdjęć dokładnie zdefiniować Twój typ urody. Na zdjęciach z dzieciństwa masz dość ciepły odcień blondu. Pytanie, na ile zdjęcia mówią nam prawdę?
Późniejsze zdjęcia blond akurat są czarno-białe. Wg tych danych balansujesz na granicy Lata i Wiosny. Jeśli masz ochotę odpowiedz na pytania dotyczące typu urody. Może to coś wyjaśni. Co do koloryzacji, nie bój się chłodnych blondów. I tak lubią łapać zbyt ciepło lub wypłukują się do cieplejszych odcieni. Ja widzę Cię w neutralnym, beżowym blondzie. Odpowiednim zarówno dla Wiosen, jak i dla Lat. Przestrzegam jedynie przed rozjaśnianiem 12% wodą. Wrzucam Ci jeszcze złote blondy, ale jakoś bez przekonania... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Co do cery, wydaje mi się, że jestem latem. Mam ciepły odcień hmm może brzoskwiniowy?
Oczy - ciemno niebieskie przechodzące w szarości (zależne od nastroju i pory roku - wiosna/lato/dobry humor ciemno niebieskie jesień/zima/zły humor - szare ) Włosy - naturalne - jasny brąz, przechodzący w blond Zapożyczone z internetu - Lato Pani lato jest typem chłodnym, skóra ma lekko błękitny odcień. Ma delikatną mleczną cerę, ale zdarza się, że również różową. Dobrze się opala, piegi mają kolor szarobrązowy. Włosy: od średniego blondu do średniego brązu, w dzieciństwie pani lato była blondynką. Oczy: szaroniebieskie, jasnoniebieskie, szare, szarozielone, niebieskozielone, piwne, jasno brązowe. Średnio nasycona oprawa oczu. Przy zmianie temperatury marmurkowieją dłonie. Podkreślone na pewno określa mój typ urody, co do reszty pewna nie jestem. Cerę raczej dałabym do pani wiosny. Podobają mi się dwa kolory - Alexandry Stan(zd.1) oraz Julii - Maffashion(zd.2i3) Alexandra ma typowy blond, za to Julia delikatny brąz, ale taki który naprawdę 'widzi mi się ' ![]() Kolejne dwa, po prostu podobają mi się. A ostatnie - tak miały wyglądać moje włosy i to zdjęcie pokazałam fryzjerce... no, a mam to co mam, bo stwierdziła, że nie będzie używać rozjaśniacza ;]
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.