|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
maly rpoblem podczas podrozowania - prosba o rade
Postanowione. Jedziemy z kumplami do Chorwacji. Po tylu latach w koncu – wszyscy ustapili – zony tym razem z nami – a nie jak rok temu – w domu, wszystko załatwione. Nie ma mowy o zadnych awanturach – znamy się wszyscy od wielu lat. pięciu kumpli i szerokie morze. Miala być tygodniowa wycieczka jachtem po wybrzeżu chorwackim – będą dwa tygodnie. Pogoda zamowiona, wszystko co potrzeba kupione – jeszcze miesiąc. A po co to pisze ? No zastanawiam się jak to będzie bo tym razem z to jak już wspomniałem wyjazd z naszymi zonami. Mniej przestrzeni – tej psychicznej także. Ale za to będziemy razem – wiec nie narzekam. I wszystko byloby wspaniale ale mam pewien maly klopocik. Problem to za duzo powiedziane – ale uciążliwe to troche jest. Szczególnie teraz gdy podczas dlugiej podrozy autem albo na lodce, gdy malo miejsca w kojach i wszyscy się slysza niemzale. Może i bym tego nie pisal ale chce zyc komfortowo i bez stresu, ze zlapie mnei wzdecie z którym będę się meczyl ktoras godzine podczas podrozy samochodem. Przeciez nie będę prosil aby się co chwila zatrzymywac ale tez i nie wysiedze z tym jakos dlugo. Na lodce to samo – tez się przeciez nie skompromituje. A znając nasze przyzwyczajenia kulinarne to będzie mnie brac na gazy. To pewne. A wiem to bo już się wypodrozowalismy razem i znam to od podszewki. Wspomne o sytuacji w ktorej mój stary przyjaciel posial gdzies na piaszczystym wybrzeżu kluczyki do swojego audi. Wracaliśmy samochodem po zapasowe i potem znowu do Chorwacji w sumie dwadzieścia pare godzin z przespaniem po domach żywienia we wszelkiego rodzaju przydrożnych steak house’ach i wyższej klasy knajpach i wzdęcia gwarantowane. Jednak w samczym towarzystwie jakso mnie mniej to obchodzi. Ale teraz to już trzeba sobie jakos z tym poradzic. Ale nie wiem jak. Może ktos tez ma podobnie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: maly rpoblem podczas podrozowania - prosba o rade
a jakies farmakologiczne srodki nie pomagają?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
pomyslalam o jakis tabletkach na wzdecia
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dobrze powiedziane - maly problem
a w sumie w ogole nie widze problemu, oprocz tego ze zaczynasz niepotrzebne stresy jeszcze przed wyjazdem... jedziecie w 10 osob, czy myslisz ze tylko ty podczas tych 2 tygodni bedziesz mial wzdecia, rozwolnienie, zatwardzenie albo ochote puscic baka ![]() czy myslisz ze twoja zona przestanie Cie kochac bo masz wzdecia? albo zony kolegow przestana Cie lubic i zaczna obgadywac za plecami "ten to ma wzdecia" ![]() kobiety tez maja takie "problemy" i jak zaczniecie wszyscy sie stresowac "skompromitowaniem" z ludzka fizjologia, to nawet podrapac sie nie bedzie mogli ... bo wstyd... ktos ma problem to przeciez logiczna rzecza ze nie bedzie sie kryl z tym az mu zoladek i jelito peknie, tylko wprost mowi... mala przerwa bo musze do wc ;] chodzenie do lazienki, wzdecia, gazy itd to rzecz ludzka i po co z tego robic problem tam gdzie go w ogole nie ma... zmien nastawienie zacznij myslec zeby fajnie sie bawic, zeby twoja zona dobrze spedzila czas i zeby te wakacje zostaly zapamietane i milo wspominane;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
natalka - jak kolega sie nie chce skompromitowac to co sie dziwić. Moze to stanowic duzy problem zgadza sie. A jezeli tak to pomysl sobie Macbobie jak kobieta moze miec z tym klopot. Juz dla nas to zdecydowanie wiekszy problem. Jak nie chcesz miec wzdec to mozesz zrobic dwie rzeczy: 1) wogole nic nie jesc przez cala podroz funkcjonując li tylko na kawach i energetykach ( co wskazane przy dlugiej podrozy) 2) wziasc srodek na wzdecia ktory wyprobojesz wczesniej Pierwsza opcja to raczej udręka więc jej nie polecałabym. A co do drugiej to dzis juz chyba na wszystko rozwiazanie ma farmaceutyka. mozesz sobie wziasc np Espumisan Easy - nie trzeba popijac ma taka forme ze mozesz zabrac do samochodu, na lodke a nawet jak pilotujesz szybowca, gdziekolwiek. Swoją droga to mi przypomina sytuacje, jak kiedys gdy bylam mala o malo sie nie posikalam na wycieczce szkolnej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do tematu, to kolego - wiecej pewnosci siebie. Faceta nie wyznacza sie po tym, czy przywiazuje wage do takich drobnostek. Powinienes raczej myslec jak uprzyjemnic podroz a nie tylko o sobie i o sobie. Ale dobra. Niech ci bedzie. Jak masz wzdecie to musisz sprawdzic po czym je masz. Niektore osoby sa uczulone na bialko mleka krowiego, na laktoze. Moze to jest ta przyczyna. Sprawdz tez czy moze masz zespol jelita drazliwego. A Espumisan Easy mozesz zawsze wziasc. Nie ma inetrakcji z zadnymi lekami z tego co mi wiadomo a jest bardzo skuteczne. Wiec moze to dla ciebie rozwiazanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dzieki za pomoc - tym bardziej ze nigdy wczensniej nie przejmowalem sie tym. Nie jest to taki maly problem jak sie wam wydaje - to rzeczywiscie meczy pdczas takich wyjazdow. Na jedzenie raczej reaguje dobrze ( to odnosnie domneimanego zespolu jelita drazliwego) tj normalne jedzenie. Ale wiadomo, ze na takich tripach to czesto je sie przypadkowo - gazowane napoje, grille itd. No i klopocik jest. A co to jest Espumisan Easy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ja rowniez mysle,ze problem nie jest tak straszny....jak powiedzial kiedys grecki filozof Terencjusz "Nic co ludzkie nie jest mi obce". Puszczanie baków to jak najbardziej ludzska sprawa i kazdy to zrozumie - tymbardziej jesli to twoi przyjaciele, ze nie robisz tego intencjonalnie, tylko tak masz. Juz gorzej bys mial gdyby byl kobietą - zazwyczaj faceci mysla, ze my zamiast baczkow puszczamy motylki ;-) Nie pozostaje nic innego jak usiac z tyłu, zeby czasem kierowca nie stacil przytomosci i zaopatrzec sie w magiczna rozdzke, którą w tym przypadku moze byc wspominany wyzej espumisan easy - odpowadajac na Twoje pytanie - to środek neutralizujący gazy gromadzące się w jelitach....
A swoja droga, to bardzo Ci zazdroszcze takiego rejsu....zawsze chcialam zeglowac...niestety do tej pory nie bylo mi dane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Zespół jelita to raczej nie jest. Tej chorobie towarzysza silne bóle brzucha, a dodatkowo często występuje rozwolnienie. Ja uwazam, ze chodzi o nieodpowiednia, ciezka diete, w jej efekcie podczas trawienia wydzielaja sie w jelitach gazy....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
1. Czy jak mam zespol jelita drazliwego i nie wiem o tym to moge brac Espumisan Easy 2. Czy cos powinienem z tym robic jak mam 3. czy wolno mi jesc ciezka diete jak tak ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ad1. Tak, w zasadzie nie ma zadnych przeciwskazan zeby go brac ad.2 Zrobic z czym? z zespolem jelita drazliwego? Niestety na ta chorobe nie ma leku...prawdopodobnie jest to dolegliwosc psychosomatyczna, czyli chorobe wywołują czynniki psychiczne. ad.3 W zasadzie wazniejsze niz dieta (ktora tez nie jest bez znaczenia) jest unikanie stresu, bo to on jest glownym czynnikiem powodujacy przykre dolegliwosci |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Hop! Hop! Jest tu ktoś??? mam problem! nie wzięłam espumisanu, jestem w podróży i nie wiem co robić, znalazłam tylko informacje żeby masować brzuch... Błagam pomóżcie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
ciepła kąpiel, wizyta w toalecie... unikanie ubrań, które uciskają brzuch (one w podóży niestety zwiększają dolegliwości...)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
To wyjazd z żonami takie wielkie halo i że uciążliwe i zabieranie przestrzeni ?
to po co się żeniliście ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.