rozstanie - już nie mogę - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 18:52   #1
maruda88
Raczkowanie

rozstanie - już nie mogę

Witam. Mam na imię Marysia. Od 7 lat jestem w związku. Kiedy się poznaliśmy nasze uczucie wybuchło niczym pochodnia,niestety po jakimś czasie zaczęło się psuć i to z mojej winy, popełniłam kilka błędów ( dość ostre imprezy, problemy w szkole, niepodejście do matury). Marcin starał się sprowadzić mnie na dobrą drogę ale niestety szłam w zaparte i częste były nasze rozłąki i powroty. W którymś momencie powiedziałam sobie stop, na następny rok podeszłam do matury zdałam ją świetnie i dostałam się na studia oczywiście zaoczne. Znalazłam bardzo dobrą pracę pracę i układało nam się całkiem dobrze. Marcin studiował dziennie kiedy znalazł się na trzecim roku zaczął się zmieniać (najważniejsza stała się dla niego tylko nauka, rzadko w sumie to wcale nie wychodziliśmy, kiedy miałam zjazdy spałam u niego i nasze spotkania ograniczały się do tego że coś zjedliśmy ja spałam a on się uczył, rzadko się kochaliśmy). Nieraz cichutko pod tą ścianą w akademiku płakałam, że tak jest. Marcin skończył studia, znalazł świetną pracę. Niestety między nami lepiej nie jest, chociaż żyłam w przekonaniu że jak skończy ten etap życia to się poprawi. Niestety nasze życie seksualne całkiem upadło, kochamy się raz na miesiąc może rzadziej (oczywiście po naruszeniu tematu, Boże co to jest orgazm), stał się materialistą dla którego najważniejsze w życiu są pieniądze i kariera, jest ciągle zmęczony ( nie wychodzimy praktycznie wcale a jak już gdzieś uda go się namówić to zaraz chce jechać do domu mimo tego że staram się aby zawsze otaczali go jego znajomi bo o moich już nie wspomnę, jest zamknięty w sobie, niczego mi nie mówi, nie mam w nim wsparcia, krytykuje mnie tekstami - masz słabo płatną pracę, szkoda mi pieniędzy na zawiezienie np. na studia itp. Czuję się przez niego niewartościowa, nieładna, jestem zakompleksiona. Nie chce słyszeć o zaręczynach o ślubie, ponieważ uważa że jest za młody (27 lat). Nie mieszkamy razem. W ubiegły weekend znajomi (nasi wspólni) wyprawili mi urodziny, zrobili mi wielką niespodziankę. On pojechał do domu o 23 (prosiłam go aby został) ponieważ był zmęczony a na następny dzień czyli w dzień moich urodzin wogólne nie przyjechał i nie odzywa się do tej pory. To już nie pierwsza taka akcja. Już na początku roku mieliśmy rozłąkę (poszło o sylwestra a dokładnie powrót do domu - po 12 chciał jechać do domu, oczywiście wspólna zabawa wykluczona) przyjechał do mnie po miesiącu tak jakby nic się nie stało ( to były dwa nasze "dłuższe" wyjścia od początku roku). Dziewczyny mam już tego dość, rozważam rozstanie ale boję się, że nie znajdę nikogo kto mógłby mnie pokochać. Boję się, że zostanę sama. W dodatku moja rodzina bardzo nad tym ubolewa, że rozważam taką myśl.
maruda88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 19:07   #2
samotna13
Raczkowanie

Dot.: rozstanie - już nie mogę

Kochana zostaw go i to szybko. Facet ewidentnie ma Cię gdzieś.
Piszesz, że źle sie przy nim czujesz, nie daje Ci wsparcia.
Myśli tylko o nauce i kasie? a Ty?
Jesteście razem 7 lat, zero planów na przyszłość? Wszystko robisz pod niego, a gdzie Ty i Twoje uczucia? Zakończ to.
samotna13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 19:23   #3
maruda88
Raczkowanie

Tylko widzisz mam taki mur przed sobą, którego nie umiem przebić. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie jest dobrze, niby wiem czego oczekuje ale boję się;o( Boję się że zostanę sama, całkiem sama. Chciałabym być szczęśliwa, i być w końcu sobą z osobą która będzie mnie kochała taką jaką jestem. Tak nasz staż mówi wiele - 7 lat zero planów, perspektyw na przyszłość - smutne.
Stary 2013-05-07, 19:33   #4
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Może nie musicie od razu brać ślubu i mieć dzieci ale jakiś plan na życie by się przydał.. I nie mów,że zostaniesz sama,bo po świecie chodzi miliardy facetów. Ludzie niestety nawet rozstają się po 10 latach i układają sobie szczęśliwie życie..

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 19:47   #5
maruda88
Raczkowanie

Dokładnie i o taki plan mi chodzi, plan na dalsze życie i też nie koniecznie zależy mi na ślubie ale stabilizacji. Marcin o tym wie, bo z nim rozmawiałam, ale jak to "stwierdził ma czas". Muszę wziąć się w garść i zrobić coś ze swoim życiem, zacząć myśleć o sobie i dążyć do swoich marzeń i przede wszystkim wyjść do ludzi, bo nic samo nie przyjdzie. Nie wiem co jeszcze zrobię ale na obecną chwilę chcę być sama. Dziękuję Wam
Stary 2013-05-07, 19:50   #6
samotna13
Raczkowanie

Nauczona doświadczeniem wiem, że lepiej być samą, niż być z kims tylko dlatego żeby nie być samemu. Tu liczysz się Ty i Twoje życie
Stary 2013-05-07, 20:00   #7
maruda88
Raczkowanie

A jeszcze gorzej jest być z kimś i czuć się tak jakby było się samemu. Tak jak piszesz nikt nie przeżyje mojego życia za mnie a to jak ono się ułoży zależy tylko i wyłącznie ode mnie.
Stary 2013-05-07, 20:07   #8
samotna13
Raczkowanie

Dokładnie tak
Stary 2013-05-07, 20:12   #9
Blobby
Raczkowanie

Moim skromnym zdaniem po prostu żeście się wypalili i tyle,totalne zmęczenie materiału,monotonia,nuda, brak ożywienia w związku,w życiu. On stał się taki tępy,drewniany,najlepiej żeby siedział w bujanym foteliku,z kapciuchami na nogach i kocem na ramionach 24 h na dobę.

Nie jesteś jedyną osobą, która myśląc o rozstaniu i próbach ułożenia sobie życia męczy głowę tym, że zostanie sama-to jest błąd,bo nigdy nie dasz sobie wolności i wyboru. Ten mur jest tylko w tobie.
Pomyśl czy chcesz być z mężczyzną, który cię ignoruje,krytykuję twoją pracę,zarobki. Powinien się cieszyć ześ jest zaradna.
Stary 2013-05-07, 20:33   #10
maruda88
Raczkowanie

I bardzo dziękuję za Twoje zdanie. Masz rację to jest totalne zmęczenie materiału. I nie mam zamiaru się męczyć. Może ta rozłąka da mu coś do zrozumienia, może niektóre sprawy przemyśli, chociaż obawiam się że gdyby miało tak być to tylko na chwilę,bo przecież to nie pierwszy raz. Może w tym czasie kogoś spotkam, chociaż nie mam zamiaru szukać na siłę. Jedno mnie nie ominie i tak będę musiała się z nim zobaczyć i porozmawiać, powiedzieć że tak zdecydowałam i tego się boję. Muszę pokazać, że jestem silna i że też mam swoje granice i zdanie.

Stary 2013-05-07, 20:57   #11
uzunia
Wtajemniczenie

Po tym co napisałaś to ja mam wrażenie,że on już po prostu stracił zainteresowanie związkiem z Tobą tylko po prostu nie potrafi Ci podpowiedzieć,że to już koniec.

NEW~!!! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post25471289

uzunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 21:20   #12
maruda88
Raczkowanie

Wydaje mi się że tak nie jest i powiem Ci szczerze że nie brałam nawet tego pod uwagę. On jest raczej konkretną osobą jak coś sobie postanowi to po trupach tak więc gdyby to właśnie on chciał mnie zostawić to już dawno by to zrobił.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Ale oczywiście może się mylę.
Stary 2013-05-07, 21:21   #13
uzunia
Wtajemniczenie

i jeszcze próbujesz go usprawiedliwiać?
to pokazuje tylko toksyczność tej relacji.
Przyznaj się sama przed sobą...kiedy ostatni raz się z nim widziałaś, co wtedy powiedział i jak długo od tego czasu się nie odzywał....
pominę już fakt,że nie zjawił się na twoich urodzinach... a facet który kocha swoją dziewczynę powinien być podczas takich okazji.

Stary 2013-05-07, 21:32   #14
maruda88
Raczkowanie

Absolutnie nie próbuje go usprawiedliwiać. Po prostu znam go tyle czasu i tak myślę. A teraz mnie po prostu olał a do mnie dotarło to że nie mogę tak dłużej.
Stary 2013-05-07, 21:36   #15
uzunia
Wtajemniczenie

Sama piszesz,że podczas swojej znajomości ewoluował.... a jego zachowanie sugeruje,że stracił zainteresowanie związkiem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-07, 21:43   #16
maruda88
Raczkowanie

Może i stracił, ale ja również straciłam i w przeciwieństwie do niego będę potrafiła to powiedzieć.
Stary 2013-05-07, 22:27   #17
laisla
Zakorzenienie

Po tym co napisałaś przyszło mi do głowy, że parę przesłanek widziałabym wskazujących na kogoś innego w jego życiu. Choćby znikanie na dłużej, ciągłe zmęczenie i krytykowanie Ciebie. Ktoś mógł go zauroczyć.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 04:25   #18
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez samotna13 Pokaż wiadomość
Nauczona doświadczeniem wiem, że lepiej być samą, niż być z kims tylko dlatego żeby nie być samemu. Tu liczysz się Ty i Twoje życie
Zgadza się. Wolisz być nieszczęśliwa, żeby nie być sama? Czas na nowe rozdanie, ten facet nie rokuje dobrze na przyszłość.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 07:24   #19
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Może jak zarządzisz rozstanie,to pójdzie po rozum do głowy i się zmieni.. A jeśli nie to masz odpowiedź. Może i po prostu wasz czas minął i to co mieliście przeżyć już przeżyliście i teraz nowy rozdział się zaczyna dla każdego z was.
I nie będziesz sama tak bardzo jak teraz,bo najgorzej być samotnym w związku,gdzie powinno się czuć bliskość tej drugiej osoby.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 15:27   #20
maruda88
Raczkowanie

Nie wiem co mam już myśleć. Dopóki nie spróbuję to się nie przekonam. Narazie chce być sama i zobaczę jak się to potoczy. Dziękuję za komentarze;o)
Stary 2013-05-08, 16:29   #21
classic_chic
Zadomowienie

Szczera rozmowa, może dwie. Jak nie pomoże, rozstań się.
classic_chic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 16:49   #22
maruda88
Raczkowanie

Bez rozmowy niestety się nie obejdzie. Szczerej rozmowy...
Stary 2013-05-08, 17:55   #23
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2013-05-09 o 16:33
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 20:21   #24
willy_nilly
Zadomowienie

Walcz o SIEBIE!
Szanuj swój czas i energię, skoro M. tego nie robi, co przejawia się pojawianiem i znikaniem, robieniem co chce, nie liczeniem się z Twoim zdaniem...

Trzymam kciuki!
willy_nilly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości