|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Dziwna pezypadlosc po powrocie z urlopu:(
4 dni temu wrocilam z wakacji w cieplym miescu, gdzie sie opalalam i kapalam w slonej wodzie. Nigdzie na calym ciele nie schodzi mi skora, wiadomo ze uzywa sie filtrow, ale (nie smiac sie) skora zesza mi na glowie, w miesjcu gdzie mam przezialek we wlosach. najpierw myslalam ze dostalam lupiez od tamtejszej wwody ktora smierdzialam chlorem, ale ta skora sie luszczyla tylko tam gdzie nosze przezialek, a nie na calej glowie, wiec raczej to nie lupiez.
Przetrzymalam te 3-4 ostatnie dni urlopu denerwujac sie z tego powodu ale co zrobic. Natomiast po przylocie do domu, myslalam ze sie unormuje. ale skora mnie masakrycznie swedzi, tylko w tym miejscu przedzialka. nic juz nie schodzi, nie luszczy se, nie jest czerwone itp czy to swiedzenie przejdzie , czy jest tylko efektem po naruszeniu skory, czy mozliwe ze sie czyms zarazilam w basenie, i wystepuje to tylko tak miejscowo? ratunku bo sie zaraz wsciekne tak to swedzi ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwna pezypadlosc po powrocie z urlopu:(
Wydaje mi się, że po prostu poparzyłaś sobie słońcem ten obszar skóry, bo takiego miejsca raczej nie zabezpiecza się filtrem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Wg mnie to zwykłe poparzenie słoneczne przedziałka.
Prawie nik nie zabezpiecza filtrem przedziałka, a tam skóra 'spala' sie na słońcu tak samo jak ta na ciele, czy twarzy. Smaruj ten przedziałek czymś po opalaniu i staraj si,ę nie drapać skóry. Pij też wapno, bo ono łagodzi alergię i swędzenie ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z poprzedniczką
![]() Proponuję na kilka dni odstawić silne szampony i zaopatrzyć się w szampon bez sles czy sls, także myć włosy tylko gdy już wyraźnie tego wymagają. Możesz też na skórę głowy nałożyć panthenol, taki w piance ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
niestety wlosy musze myc codziennie, odpuszcze sobie tylo dzisiaj bo jutro nie ide do pracy wiec w domu jakos wytrzymam.
staram sie nie drapac ale ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To przynajmniej myj jakimś szamponem dla dzieci albo czymś bez sls.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
przytrafilo mi sie tak pierwszy raz w zyciu, nawet po 2 tyg w egipcie gdzie schodzila mi skora na calym prawie ciele, glowa byla ok. jakbym przewidziala , latalabym w kapelusiku
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
zgadzam się z dziewczynami,ja niestety zawsze opalam przedziałek i też schodzi mi skóra
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.