![]() |
#1 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 540
|
Zwi±zek na odleg³o¶æ...
.
Edytowane przez Lulla12 Czas edycji: 2012-09-11 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 912
|
Dot.: Zwi±zek na odleg³o¶æ...
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 299
|
3 razy w roku? W ¿yciu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 465
|
Cytat:
![]() ale i tak wed³ug mnie ten zwi±zek nie ma szans. widywac siê 3 razy w roku??? ![]() ![]() Edytowane przez Kattie7 Czas edycji: 2012-09-11 o 17:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 779
|
taki zwi±zek to nie zwi±zek
![]() ja by³am ponad 2 lata w zwi±zku na odleg³o¶æ, ale ta odleg³o¶æ to 250km i widywali¶my siê w co drugi weekend, od pi±tku do niedzieli, albo od soboty do poniedzia³ku, plus ca³e wakacje, w ¶wiêta spotkania tygodniowe. ale trzy razy w roku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 262
|
Trzy razy w roku? Ja cholery dostajê, jak faceta dwa tygodnie nie widzê
![]() To rozwi±zanie jest tymczasowe? Jest jaki¶ okre¶lony czas czyjej¶ przeprowadzki? Te spotkania mia³yby byæ d³ugie, czy jednodniowe?
Nie wydajê pieniêdzy na g³upoty (tysiêczna para butów NIE JEST g³upot± ![]() Mi³o¶niczka butów wszelakich ![]() Podskakujê z Mel B. Joga ![]() Jem czekoladê a¿ uszy mi siê trzês±. ---------------------------- U¿ywasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 558
|
jak to sz³o?
"Zwi±zek na odleg³o¶æ ma sens gdy jest ona mniejsza ni¿ d³ugo¶æ penisa" wybaczcie sarkazm.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 581
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 299
|
Autorka ma równie¿ inne ciekawe problemy, bo zak³ada w±tki ¶rednio co drugi dzieñ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
.
Edytowane przez EntiEnti Czas edycji: 2012-09-12 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
zielony stworek
Wiadomo¶ci: 16 997
|
Hmmm nie mogê siê w Wami zgodziæ! U mnie taki zwi±zek trwa ju¿ 2 lata,widujemy siê co 2-3 miesiêcy i od 3 miesiêcy jeste¶my zarêczeni, a w grudniu ¶lub cywilny i zamieszkamy razem. Jak siê dwoje ludzi kocha prawdziwie to siê da.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 63
|
Cytat:
Co do tematu w±tku. Nie wypowiem siê, bo nie by³am w takiej sytuacji. Ciêzko jest mi wiêc oceniæ ,czy "siê da". S±dzê jednak, ¿e ludzie, któym siê uda³o, mieli w sobie du¿o odwagi, samozaparcia i oczywi¶cie du¿o mi³o¶ci. Edytowane przez Frau G Czas edycji: 2012-09-11 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 39
|
Tak... tak... Mo¿e i ma sens.... Ale ja bym siê nie anga¿owa³a. Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 117
|
Na wszystkie pytania moja odpowied¼ brzmi NIE. Zwi±zki na odleg³o¶æ s± wg mnie bardzo trudne. Sama bym siê na to nie pisa³a..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 25 017
|
Taki zwi±zek jest bardzo trudny, ale o wiele ³atwiej jest w nim byæ - je¶li macie jak±¶ konkretn± datê w g³owie od kiedy bêdziecie mieæ siebie na miejscu. Osobi¶cie znam parkê co byli w zwi±zku na odleg³o¶æ przez 3 lata (odleg³o¶æ du¿a, 6h jazdy poci±giem), zamieszkali ze sob± (i konkretnie wiedzieli kiedy to bêdzie) no a rok temu bawi³am siê na ich weselu
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 24 367
|
3x w roku? to nie zwi±zek, to znajomo¶æ. I to do¶æ s³aba.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Z pewno¶ci± nie jest to s³aba znajomo¶æ
![]() ![]() Edytowane przez Lulla12 Czas edycji: 2012-09-11 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 385
|
Ja bym nie da³a rady...jak facet nie jest blisko,to siê tak wyra¿ê...kicha po prostu.
Blisko¶æ to jest jednak to,a widzenie 3 razy w roku? to ju¿ w wiêzieniach siê ludzie czê¶ciej widuj±. To chyba raczej wiêkszych szans na przetrwanie nie ma. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 003
|
Ja w³a¶nie jestem w zwi±zku na odleg³o¶æ - bêdê siê z nim widzieæ mo¿e 4-6 razy do czerwca,z tym,¿e jest to przej¶ciowe - jest za granic±.Natomiast przed wyjazdem widywali¶my siê kilka razy w tygodniu a przed wakacjami praktycznie mieszkali¶my razem. Rok stuka jak sie spotykamy,wiêc mam nadzieje,¿e przetrwamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 182
|
no wlasnie ja bylam na podobnych zasadach. 3 razy w roku nie do wykonania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 980
|
Zwi±zek na odleg³o¶æ ponoæ ma sens, znam ludzi, któzy w takich s±, chocia¿ ja osobi¶cie bym nie wytrwa³a.
Zwi±zek wirtualny (czytaj, widzimy siê 3 razy w roku, resztê za³atwiamy przez sms, gg, tel) nie ma najmniejszego sensu, bo nawet gdyby jakim¶ cudem przertwa³, to nie masz pojêcia i tak z kim jeste¶, jak ta osoba siê zachowuje na codzieñ, jakie ma zwyczaje, wady, nie znasz niczego, czego on nie chce Ci pokazaæ - wszak nie trudno jest kreowaæ swój idealny obraz wirtualnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 13 025
|
Je¶li to na jaki¶ czas, bo do czego¶ d±¿ycie, a to wymaga teraz roz³±ki, to tak. Je¶li nie ma planów wspólnych, jeste¶cie teraz razem, ale nie wiecie, co dalej, nie macie konkretnych planów na wspóln± przysz³o¶æ i to bardziej sprecyzowanych, ni¿ "kiedy¶ tam, mo¿e co¶..." - to nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 520
|
Zwi±zek na odleg³o¶æ to zwi±zek dla wytrwa³ych, a takich, czytaj±c posty tu, jest bardzo ma³o
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 584
|
mnie z t¿ dzieli 1200km
![]() Wykonalne jest ![]() Nasz zwi±zek by³ zawsze silny i trwa³y i dlatego przetrwa³ i przetrwa . Wszystko zale¿y od ludzi, czy na prawdê tego chc± i jak blisko s± ze sob± i oczywi¶cie, czy siê na prawdê kochaj± ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 262
|
Cytat:
Je¶li okre¶lony jest jako¶ koniec roz³±ki, ale planujecie razem przysz³o¶æ, to ma to sens. Poza tym uwierz-tyle kilometrów to mo¿na robiæ co tydzieñ-dwa w ³ikend. Lub chocia¿ raz w miesi±cu. Mo¿esz Ty jechaæ do niego, on do Ciebie, lub spotkaæ siê w po³owie drogi.
Nie wydajê pieniêdzy na g³upoty (tysiêczna para butów NIE JEST g³upot± ![]() Mi³o¶niczka butów wszelakich ![]() Podskakujê z Mel B. Joga ![]() Jem czekoladê a¿ uszy mi siê trzês±. ---------------------------- U¿ywasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Przde wszystkim to po co sie zastanawiac co bedzie za te 4, 5 lat?
Jak sie ma rozwalic to sie rozwali, przeciez zawsze mozecie to skonczyc, po co od razu sie nastawiac na nie, skoro mozna o tak po prostu sprobowac? Nawet jak wytrzymacie rok to chyba warto zaryzykowac niz z gory stwierdzic ze teraz sie pozegnamy i bedziemy jak romeo i julia, ktorym nie bylo dane byc razem. Chodzi o to zeby wlasnie myslec nad tym jak najszybciej byc razem, kombinowac tak zeby jak najczesniej sie widziec i w ten sposob zwiekszac szanse na to ze sie uda. Uwazam ze po prostu trzeba miec przy tym spora dawke rozsadku (czyt. wiedziec, ze szansa ze sie rozpadnie jest prawdopodobnie wieksza) i przekonanie ze to jest TO. Nawiasem mowiac jak ktos nie moze wytrzymac rozlaki tygodniowej to jest dla mnie juz przesada w druga strone. Edytowane przez EntiEnti Czas edycji: 2012-09-12 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 853
|
Te¿ tak s±dzê.
Jak w ogóle mo¿na planowaæ przysz³o¶æ z kim¶, kogo siê zna/kojarzy jedynie z kontaktów telefonicznych czy wirtualnych ![]() Cytat:
Jak kto¶ sie widuje kilka razy w tygodniu, a potem nagle spotkania ograniczaj± siê do jednego tygodniowo, to jest ciê¿ko i smutno. Sama ostatnio tak mam, jak zaczn± siê studia i T¯ zacznie prace to ju¿ w ogóle...
![]() |
![]() |
#29 | |
sissy that walk
Wiadomo¶ci: 10 668
|
Jestem w takim zwi±zku, odleg³o¶æ - 1200 km. Spotkania jak na razie co kilka miesiêcy, bo zwyczajnie nie ma innej mo¿liwo¶ci, mieszkanie wspólne w planach za 3 lata - po moich studiach licencjackich, o ile nic siê w tym temacie nie zmieni. Codzienne rozmowy na komunikatorach i przez telefon. T¯ zna mnie lepiej, ni¿ wiêkszo¶æ moich znajomych w realu
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 182
|
No pewnie, ze sie da, ale to zalezy od ludzi. Sa tacy, co potrzebuja bliskosci partnera codziennie i nie wyobrazaja sobie nie widziec sie chociaz 3-4 razy w tygodniu. Ja tez przetrwalam dwa lata zwiazku na spora odleglosc (750km) i nie powiem, ze bylo latwo. Bylo bardzo ciezko i czeka mnie kolejne 7 miesiecy takiej rozlaki, z tym, ze bedziemy sie widywac co 2 tygodnie, wiec tragedii nie ma. Ale 3x w roku... Ja bym juz sie chyba od partnera odsunela.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.