|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
psia krew
Witam
![]() Ostatnio często natrafiam na artykuły, strony internetowe i filmiki poświecone bankom krwi dla czworonogow i zaczyna chodzic mi po głowie pomysł zeby wybrac sie ze swoim pieskiem, moze akurat jakis zwierzak bedzie potrzebował krew a my bedziemy mogli mu pomóc ![]() Co o Tym myslicie? Słyszeliscie o takim banku u Poznaniu lub okolicach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
KOTerator
|
Dot.: psia krew
Mój wet współpracuje z Bankiem Krwi im. Milusia.
http://www.krewdlapsa.com/ Są tam wszystkie informacje jak zostać dawcą ale w Poznaniu filii nie ma. Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-10-07 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
właśnie natknęłam sie kiedyś na ta stronke juz...
szkoda ze nie ma w poznaniu, mam nadzieje ze rozszerzy sie troszke ten temat i bedzie wiecej takich placówek bo przeciez człowiek człowiekowi pomaga to dlaczego zwierzaki maja byc gorsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
KOTerator
|
U mnie pobranie krwi wiąże się z tygodniowym fochem, więc nie wiem, czy moje zwierzaki by tak chętnie pomagały innym...
![]() Raczej więcej filii nie będzie, bo działają od lat i gdyby miały byc, to już by były chyba. Wiem, że u mojego weta kilka psiaków potrzebowało krwi i wet współpracował z tym bankiem krwi. Podejrzewam, że gdybym się bardzo uparła, to wet mógłby też pobrać krew i przesłać kurierem do najbliższej filii, jest to może do zrobienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Mysle ze z moim psiakiem nie było by problemu. nigdy specjalnie sie nie przemował tym co ktos mu robi i raczej ma bardzo wysoki próg bólu, nawet po kastracji na 2gi dzień potrafił przez płot przeskoczyc.
Bede sprawdzała informacje moze cos w przyszlosci sie pojawi w moich okolicach, ale dziekuje za odzew ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie miałam pojęcia że coś takiego istnieje, jestem bardzo pozytywnie zaskoczona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Masz racje, krew jest ważna i nie da sie jej niczym zastapic.
Czytałam i jest bardzo niewiele placówek w których można oddac krew, ale mysle ze łatwiej jest ja "sprowadzic" w razie potrzeby, w końcu czworonogi powinny trzymac sie razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.